Nimi: Sweet Sixteen Syntymäaika: 15.09.2007 - 18v (ikääntyy satunnaisesti)
Rotu: Holstein Rekisterinumero: VH05-044-0014
Sukupuoli: Tamma Kasvattaja: hejdi  
Säkäkorkeus, väri: 160cm, rautias Omistaja: Sorel (VRL-00884) / Amoral Stud  
Painotuslaji: Koulupainotus (GP) Kotitalli: KTK-II, KRJ-I

Sweety on hevonen, joka iski päähäni kuin iso puupölkky (eihän me kliseistä välitetä!). Olin tapani mukaisesti surffailemassa rakkaan virtuaalitallini päivityksen ohessa Saksalaisten farmien sivuilla, kinuten niin kuvalupia kuin katsellen myytäviä - ja vastaan sattui Sweety. Silloin kymmenen ikävuoden pintaan kirinyt tamma vaikutti kuvien ja videoiden sekä aiempien kilpasuoritustensa perusteella varsin sopivalta yksilöltä Tropicaan, joten nappasin überpuhelimeni kauniiseen käteeni ja soitin tälle kyseiselle farmille: hupsista heijakkaa, omistin jälleen yhden uuden hevosen. Sweetyn kanssa tätä ei tarvitse katuakaan kuin muutaman kerran viikossa.

Sweety on kaikinpuolin oikea neiti, tammojen tamma ja ämmien ämmä. Mikäli se olisi ihminen, olisi varsin selvää, että kaverit olisivat varsin vähissä. Luonteeltaan dominoiva ja kettuileva tamma kun tuntuu luulevan, että se on maailman napa ja muut taas palvelijoita - tamma tippuu karuun todellisuuteen aina silloin, kun hoitajalta palaa hermot (useimmiten koko Brasilia tietää sen). Sweetyn onneksi se on lahjakas kilpahevonen, joten Artian (kyllä, Artian) makkaratehdas ei ole huutanut kiljuvia kutsuhuutojaan - tämän tamman hoitamista kyllä vältellään tallilaisten keskuudessa ja valitettavasti lyhyimmän tikun napannut joutuu siihen hommaan.

Ei tamma nyt varsinaisesti vaarallinen ole, mutta käsittelijän tulee olla tarkkana. Sweety ilmaisee mielialaansa varsin selkeästi ja se onkin oikea tuuliviiri: silloin kun on paha hetki, kannattaa pitää varansa ja olla äärimmäisen tiukkana, niin tamma pysynee paremmin aisoissa. Se hoidetaankin useimmiten kiinni sidottuna, ellei kaipaa extremeä elämäänsä, jolloin Sweetyn saa pitää vapaana (omalla vastuulla!). Ei tammalla sinällään mitään käsittelyä vastaan ole, suurin inho kanavoituu lähinnä siihen harjanheiluttajaan - tamma kun yrittää olla kovin nirso seurastansa .. Se on kuitenkin muiden hevosten kanssa joutunut huomaamaan, että enää voi tyytyä vain siihen seuraan, joka suostuu sen kanssa olemaan. :D

Taluttaessa saa olla tarkkana, ettei muu ympäristö kiinnosta Sweetyä liikaa. Tai pikemminkin, mitäs siitä jos kiinnostaa, mutta lienee selvää, että tamman pääkopan kierot ajatukset eivät saa toteutua, tai paikalle marssii kiukkuinen omistaja, jonka teoista ei ole mitään tietoa. Sweety pysyy aisoissa, mikäli pitää narusta tarpeeksi kovaa kiinni, taluttaa sen vikkelään ja muistaa myöskin sulkea esim. tarhan portin (nimim. kokemusta on).

Sweetynen ei ole uusille tuttavuksille sen kummallisempi, vaan tutustuu ihan mielellään parin sekunnin ajan, jonka jälkeen saapuu luimukorvien vallankumous. Eläinlääkärit ja kengittäjät ovat useimmiten kertakäyntinsä jälkeen kieltäytyneet enää astumasta Tropican maille, kuulemma sen hullun kaakin takia. Olemme tallilaisten keskuudessa arvailleet, tarkoitetaankohan hullulla kaakilla Sweetyä vai Sipeä .. Anyway, tamma on oikeasti kauhea eläinlääkärille, eikä kengittäjä pääse sen helpommalla - Sweetyllä tuntuu vain olevan hauskaa näiden k*settamisessa, eikä ilkeilystä tule loppua ennen kuin tammalle ärähdetään niin, että jälleen koko Brasilia tietää siitä.

Harjauksen aikaan Sweety voi jopa vähän rauhoittua, mutta pääasiassa tila on vain hetkellinen, sillä pianhan se muistaa olevansa hirmumutantti, jonka elämäntehtävänä on lähettää mahdollisimman moni hoitaja hermolomalle Kärpässaarille. Harjaus sujunee karjuärjymisen värittämänä ja sama linja jatkuu kavioiden kanssa. Varustaminen sujuu muutamalla vinkillä ihan hyvin: a) viritä äänihuulesi "EI VTU PRKL STNA !!!11" - huutoihin, b) varustaudu haarniskalla, c) juokse karkuun. No ei, kyllä Sweety sen satulan selkäänsä ihan hyvin ottaa, ja tuskinpa suurempia ongelmia suitsimisenkaan kanssa on.

Ratsuna Sweety on mitä on. Se on äärimmäisen herkkä eteenpäin pyytäville avuille - pidätteiden kanssa on toisin. Tamma hermostuu herkästi mikäli ratsastaja on yhtään kovakourainen, eikä sitä voi sanoa mitenkään varmaksi: olisi harvinaista, mikäli takapää ei lentäisi, tai keulimisen taidot jätettäisiin käyttämättä. Rauhallinen ratsastaja voi kuitenkin saada Sweetyn kanssa aikaan paljon.

Tamma on notkea ja hyväaskelinen kouluratsu, jonka keskittyminen on kuitenkin varsin vaihtelevaa. Sillä pitää olla koko ajan tekemistä, sillä saadessaan vapaasti valita, Sweety olisi jo nyt lähellä Preeriaa. Kun tammalta vaatii asioita oikein, palkitsee se kuskinsa - sen jälkeen, kun Sweety on rentoutunut ja ymmärtänyt paikkansa ratsastajan komennossa, ei parempaa ratsua tallista löydy. Tammalta voi vaatia mitä vain, ja kunhan avut ovat selkeät sekä pienet, ei se niskuroi tippaakaan, vaan keskittää kaiken energiansa kuskinsa miellyttämiseen.

Esteillä tamma on kovapäinen putkiaivo, jonka pääkoppaan ei mahdu mitään muuta ajatusta kuin törkeän kova vauhti. Sille tuntuu olevan yksi ja sama, ylitetäänkö esteet, vai juostaanko niiden läpi, kunhan on kivaa. Kuskilla sitä ei ole. Sweety on kuitenkin näppärä kääntymään radalla! Maastoillessa se on jälleen ylivirkeä ja hankalahko, sillä koskaan ei tiedä, saako tamma päähänsä pakomatkan keskelle-ei-mitään, joten selässä on oltava kuski, joka tunnistaa neidin aikeet ennen niiden toteutumista ja osaa estää ne.

Kuljetuskoppi on Sweetylle loistava kenkkuilun aihe! Tamma ei todellisuudessa pelkää matkustamista ollenkaan, mutta vaatii tietenkin arvolleen sopivat herkut ennen kyytiin astumista, jotta hoitaja ei kuvittelisi saaneensa tammasta yliotetta... Matkustajana se on kuitenkin rauhallinen. Uusissa paikoissa, kuten kilpailuissa, Sweetyllä on armoton show päällä ja ratsastajan onkin saatava se aisoihin ennen radalle menoa - mikäli tamma saa tehdä lämmittelyssä mitä lystää, radan jälkeen tuloksena on vähintään nelinumeroinen lasku tavara- ja henkilövahingoista, mutta mitäs pikkujutuista, kun Sweetykkapupuliini on mamman rakas kullannuppu!


Tiedot sukulaisista

i. Antiman evm
  holst, prt, 167cm
  koulupainotus
ii. Antonio evm
  holst, prn, 169cm
iii. Mashlet evm
iie. Metena evm
ie. Sweetsugar evm
  holst, rt, 163cm
iei. Acetous evm
iee. Sugarbabe evm
e. Gingerella evm
  holst, prn, 162cm
  koulupainotus
ei. Daniel II evm
  holst, prn, 165cm
eii. Daniel evm
eie. Seydreda evm
ee. Spiderella evm
  holst, rn, 160cm
eei. Space Shuttle evm
eee. M-Maybe evm


i. Antiman: Massiivinen kokonaisuus, jota on ilo seurata vaativimmissa koululuokissa. Herrasmiehen luonteen omaava Antiman on viettänyt koko elämänsä yhden ihmisen hoivassa. Ori on tehnyt maineikkaan uran ympäri maata kiertäen GP-luokkia. Etenkin vuonna 2007 ori oli monen kouluratsastajan ajatuksissa. Antiman sai viettää elämänsä saksalaisessa holsteinsiittolassa isossa roolissa. Jalostuksessa ori kuului suosituimpiin orivalintoihin parin vuoden ajan. Antiman periytti jälkeläisilleen rauhallista luonnetta, vahvaa takaosaa ja nättiä liikettä. Ori on kantakirjattu toiselle palkinnolle.

ii. Antonio: Punaruunikko koulutaituri kilpaili intermediaite luokissa, tosin menestys oli kausittaista. Hevonen oli erittäin näyttävä ja vahva ratsu, kun se oli parhaimmillaan. Askellukset osuivat kuin nappiin ja näyttävät liikkeet tekivät kaikkiin vaikutuksen. Orin omistaja joutui kokemaan jatkuvasti möykkyjä urallaan Antonion takia. Ori saavutti palkintokaappiinsa monia voittopokaaleja ja ruusukkeita. Luonteeltaan ailahtelevainen Antonio on jättänyt Saksaan yli viisikymmentä jälkeläistä. Suurinosa jälkeläisistä on päässyt näyttämään taitojaan kouluradoilla vaativimmissa luokissa.

iii. Mashlet: Ori myytiin neljävuotiaana Saksasta Itävaltaan valloittamaan kisatantereita. Monipuolisena kilparatsuna toiminut Mashlet painui monien ratsastajien mieleen. Hevosen kyvyt ja monipuolisuus, upeasta rakenteestaan puhumattakaan, ei jättänyt ketään kylmäksi. Ihmiset kadehtivat hevosen kykyjä ja ostotarjouksia sateli eripuolilta maailmaa. Orin omistaja oli yksi Itävallan taitavimmista kilparatsastajista, joka tiesi hevosensa arvon. Se ei ollut rahalla ostettavissa. Mashlet kilpaili maastoesteillä 110cm radoilla, rataesteillä 140cm luokissa ja koulua taidettiin jopa intermediaite tasolla. Kyseessä oli siis todellinen taituri. Jalostusorina Mashlet tuotti omistajalleen suuren omaisuuden. Tältä hevoselta löytyy monia satoja jälkeläisiä ympäri maailmaa.

iie. Metena: Ruunikko siro kaunokainen, jonka kauniin ulkokuoren takaa paljastui joskus itse pääpiru diiva. Metena oli arvaamaton hevonen kotioloissa mutta varma kilparatsu. Metenalla kilpailtiin intermediaite luokissa, vaikka enemmän sijoituksia saavutettiin vaativa B- luokissa. Tamman liikkeet olivat sulavat ja pehmeät. Ratsastaja joutui tekemään uskomattomasti töitä, saavuttaakseen haluamansa. Helpoimmasta päästä ei siis tämä hevonen ollut. Metena varsoi kolme komeaa orivarsaa elämänsä aikana. Yksi heistä on tehnyt maineikkaan uran, kun taas nämä kaksi muuta jatkoivat harrasteratsuina ratsastuskouluissa. Lopulta nämä kaksi muuta myös ruunattiin kipakan oriluonteen takia.

ie. Sweetsugar: Omistajansa silmäterä, joka on toiminut enemmän harrasteratsuna kuin kilparatsuna. Tammalta löytyy monia sijoituksia kouluradoilta vaativa B- tasolta sekä rataesteiltä 140cm luokissa. Luonteeltaan rauhallinen ja kiltti Sweetsugar on päässyt kiertelemään myös näyttelyissä. Myöhemmin tamma kantakirjattiin toiselle palkinnolle. Ratsuna Sweetsugar on herkkä ja vaativa. Ratsastajan tulee tietää tarkkaan, mitä on tekemässä ja pyytämässä hevoseltaan. Kovakätiset ja epävarmat ratsastajat eivät satulassa kauan pysy, sillä tamma osaa rodeoratsun showtaidot. Sweetsugar on varsonut viisi upeaa varsaa, joista jokainen on osoittautunut menestyviksi etenkin esteradoilla. Sweetsugar lopetettiin vanhuuden vaivoihin 27-vuotiaana.

iei. Acetous: Rautias tähtipää ei ole kovin monen hevosenomistajan suosikki hevonen. Luonteeltaan todella orimainen uhittelija, joka oli valmis kokeilemaan kaikki uudet tuttavuudet. Ori joutuikin kipakan luonteensa takia vaihtamaan kotia useaan kertaan elämänsä aikana. Saksassa syntynyt ori löysi lopullisen kotinsa Ruotsista. Siellä hevonen pääsi vaikuttamaan jalostuksessa. Acetousia voi kuvailla vaikea luonteiseksi, mutta upeaksi kilparatsuksi. Ori antoi itsestään kaiken grand prix kouluradoilla. Hevosta ihasteltiin ja omistajaa kadehdittiin, mutta moni ei hevosen luonteesta tiennyt ja monia tammojen omistajia tämä ei edes kiinnostanut. He halusivat tuleville varsoilleen kovempaa luonnetta mitä rauhalliselta emätammalta voisi odottaa. Acetous jätti jälkeensä yli viisikymmentä jälkeläistä. Heistä suurinosa kilpailee grand prix- tasolla, joka on huikea suoritus!

iee. Sugarbabe: Menestystä niittänyt Sugarbabe kilpaili aktiivisesti intermediaite tasolla. Tamman rauhallisuus ja kärsivällisyys oli iso valtti kilpailutilanteissa. Hevonen keskittyi tarkasti tekemiseensä ja työskentely näytti usein todella täsmälliseltä ja hiotulta. Sugarbabe vietti koko elämänsä saksalaisella kilpatallilla. Tamma oli tarkoitus myydä kilpauran jälkeen siitostammaksi muualle, mutta omistaja ei sitä lopulta pystynyt tekemään. Sugarbabelle rakennettiin omia tiloja, joissa tämä saisi rauhassa keskittyä varsaansa. Sugarbabe jäi monien kouluratsastajien mieleen positiivisesti ja kaikki neljä jälkeläistä olivat todella haluttuja markkinoilla.Jälkeläiset

♦ holst-t. Sweet Pain PIC s. 02.08.2008 isä. Robertho Donin om. hejdi
♦ holst-o. BBQ Party PIC s. 16.09.2008 isä. Heroes&Thieves om. Crystal
♦ holst-o. Tropica Hawkes s. 31.01.2009 isä. Gondore om. vvenla
♦ holst-t. Blaeja CTN s. 03.07.2012 isä. Death Triumphant om. Sirena
♦ holst-o. Kafka de Carbon s. 16.05.2013 isä. One Republic om. Sorel
♦ holst-t. Sweetart Egal s. 11.01.2016 isä. Lost Soul 66 om. turjake
♦ holst-o. Amoral Rebel Yell s. 06.05.2017 isä. After Bad Day om. Nikki


Kilpailusuoritukset

★ Sijoituksia 75 kpl.
★ Voittanut 8 kertaa.
★ KRJ-Cup sijoituksia 1 kpl.
★ Kilpailusuoritukset pääasiassa GP- tasolta.
★ KRJ:n laatuarvostelu 3/2016 - KRJ-I -- 7,5+41+18+20+15=101,5p.
★ Kantakirjattu 3/2017 - KRJ-I -- 19+17+17+18= 71p.

★ 11.09.2016: Mandelbacke - irtoSERT -- pt. Siiri K.


KRJ:n kouluratsastuskilpailut
28.07.2008, Roganah, Grand Prix, 1/26
28.07.2008, Roganah, Grand Prix, 2/26
01.08.2008, Evergrey, Grand Prix, 6/50
01.08.2008, Reyan, Grand Prix, 3/40
03.08.2008, Leya Dressagehorses, Vaativa A, 3/50
03.08.2008, Leya Dressagehorses, Grand Prix, 5/50
04.08.2008, Arwyn, Grand Prix, 2/52
04.08.2008, Arwyn, Grand Prix, 3/52
04.08.2008, Arwyn, Grand Prix, 5/52
05.08.2008, Willoughby, Grand Prix, 4/35
05.08.2008, Nybergs Gård, Grand Prix, 3/30
07.08.2008, Mörkövaara, Grand Prix, 3/50
07.08.2008, Mörkövaara, Grand Prix, 7/50
07.08.2008, Mörkövaara, Grand Prix, 6/50
07.08.2008, Mörkövaara, Grand Prix, 1/50
08.08.2008, Mörkövaara, Grand Prix, 2/47
08.08.2008, Mörkövaara, Grand Prix, 6/47
10.08.2008, Willoughby, Intermediate I, 2/35
10.08.2008, Willoughby, Intermediate I, 2/35
10.08.2008, Unafraid, Intermediate I, 2/35
10.08.2008, Västerby, Grand Prix, 5/49
10.08.2008, Västerby, Grand Prix, 6/49
12.08.2008, Tropica, Grand Prix, 3/40
12.08.2008, Tropica, Grand Prix, 4/40
12.08.2008, Tropica, Grand Prix, 6/40
12.08.2008, Tropica, Grand Prix, 2/40
12.08.2008, YEW, Grand Prix, 3/12
12.08.2008, Skurvash, Grand Prix, 1/28
14.08.2008, NAS, Grand Prix, 1/30
14.08.2008, Ciar Dressage, Grand Prix, 2/45
14.08.2008, Dakota, Vaativa B, 4/30
14.08.2008, Arwyn, Grand Prix, 4/52
15.08.2008, Dakota, Grand Prix, 3/30
15.08.2008, NAS, Grand Prix, 3/30
15.08.2008, Katvusto, Grand Prix, 2/22
15.08.2008, Katvusto, Grand Prix, 3/21
15.08.2008, Katvusto, Grand Prix, 1/22
15.08.2008, KRJ Cup, Kür Vaativa B, 30/412
17.08.2008, Joshou Gaidou, Grand Prix, 3/32
17.08.2008, KK Stewart, Vaativa A, 3/50
20.08.2008, Tropica, Grand Prix, 2/40
20.08.2008, Tropica, Grand Prix, 2/40
23.08.2008, Tijuana Stables, Grand Prix, 6/56
24.08.2008, Magnifique Arabians, Vaativa A, 8/194
26.08.2008, VBY, Intermediate I, 4/44
31.08.2008, Fiktio, Grand Prix, 4/40
31.08.2008, Fiktio, Grand Prix, 2/40
31.08.2008, Fiktio, Grand Prix, 5/40
31.08.2008, Fiktio, Grand Prix, 5/40
05.09.2008, Visualizm, Grand Prix, 3/17
06.09.2008, Vaapukka, Grand Prix, 6/100
06.09.2008, Evergrey, Grand Prix, 4/74
07.09.2008, Evergrey, Grand Prix, 8/77
07.09.2008, Arwyn, Grand Prix, 4/52
11.09.2008, Evergrey, Grand Prix, 3/80
11.09.2008, Evergrey, Grand Prix, 1/74
12.09.2008, Vaapukka, Grand Prix, 9/100
14.09.2008, Vaapukka, Grand Prix, 7/100
18.09.2008, Arwyn, Grand Prix, 7/52
20.09.2008, Arwyn, Grand Prix, 4/52
21.09.2008, Armin kisat, Grand Prix, 7/50
22.09.2008, Arwyn, Grand Prix, 5/52
23.09.2008, Arwyn, Grand Prix, 2/52
23.09.2008, Noppakuutio, Grand Prix, 4/40
24.09.2008, De Duivel, Vaativa A, 6/60
24.09.2008, Arwyn, Grand Prix, 7/52
25.09.2008, Noppakuutio, Grand Prix, 3/40
26.09.2008, Prejudice, Intermediate I, 1/36
26.09.2008, Rightly WBs, Intermediate I, 7/50
26.09.2008, Vaapukka, Grand Prix, 8/100
27.09.2008, Vaapukka, Grand Prix, 6/100
28.09.2008, Vaapukka, Grand Prix, 7/100
28.09.2008, Aweia, Grand Prix, 6/50
30.09.2008, Aweia, Grand Prix, 4/50
02.10.2008, O' Polo WBs, Grand Prix, 3/40
03.10.2008, O' Polo WBs, Grand Prix, 1/40

Valmennukset & päiväkirja

04.07.2012: Rauhallista siitostamman elämää
Vuodet ovat kuluneet ja kaikenlaista on tapahtunut. Talliin on muuttanut monia uusia hevosia ja osa on vanhuuden takia jouduttu lopettamaan. Kasvatteja on syntynyt todella monta ja tallin henkilökuntaa on jouduttu lisäämään. Kaikesta huolimatta tallin arkea piristää edelleenkin Sweety, tuo kiukkuinen räyhänhenki joka aiheuttaa hoitajilleen harmaita hiuksia. Tamman arki on kulunut pääasiassa laiduntaessa ja varsoja hoitaen. Maailmaan on päätynyt jo viisi mini-Sweetyä, nuorin varsa syntyi eilen. Tamma on periyttänyt jälkeläisilleen kovempaa luonnetta mutta näyttävää ulkokuorta ja osaamista kouluradoilla. Sweety on pysynyt hyvin terveenä ja uskon, että tammalle voisi vielä siunaantua muutama jälkeläinen. Varsoistaan tamma pitää hyvää huolta ja vielä edelleenkin hän on halukas riehumaan ja kilpailemaan nuorien kanssa. Virtaa riittää vaikka mihin!

01.10.2008: Viimeinen kilpailu, voitto kotiin!
Olin suunnitellut tätä jo kauan ja nyt päätös tehtiin viimeviikolla. Sweety on tallonut erinomaisen kilpauran itselleen ja nyt on aika löysätä ohjaksia. Tänään Sweety starttaa viimeisen kerran O' Polo Warmbloodsissa grand prix- luokassa. Päivä oli sateinen mutta lämmin. Sweety pysyi rauhallisena ja rentona. Radalla tamma näytti parasta osaamistaan ja kyllä meidän tallinväki riemuitsi palkintojen jaossa. Sweety voitti luokkansa ja sai parhaimmat pisteet ikinä! Tamma oli jäänyt kunniaallisesti kisaeläkkeelle. Kotimatkalla autossa kävi iloinen jutustelu. Kovimmat tytöt uhkailivat tekevänsä iltatallin ja lähteä sen jälkeen kotiin pistämään mekkoa ylle, koska tänään oli juhlapäivä! Aamutalli jäisi kahdelle nuorimmaiselle tytölle, jotka olivat jääneet talliin hoitamaan työtehtäviä, meidän lähdettyä kilpailemaan.

18.09.2008: Huikeaa menestystä!
Sweety on saanut rentoutua ja irroitella laitumella pari päivää, mutta nyt on aika siirtyä taas sorvin ääreen. Viimeinen kuukausi on ollut tamman kulta-aikaa, ehdottomasti! Kovempi harjoitusohjelma on pitänyt hevosen ylimääräisen virran kurissa ja keskittyminen radalla on ollut täydellistä. Sweety on sijoittunut upeasti ja tänään on tarkoitus jatkaa menestyksen ongintaa. Tallitytöt ovat kiittäneet minua loistavasta ideasta koventaa harjoituksia, sillä nyt tätäkin hevosta on jopa mukava käsitellä ja hoitaa tallissa. Kaikki hipoo täydellisyyttä mutta vain melkein. Ikuisena ongelmana ja päänvaivana ollut tamman lastaaminen hevosautoon ei ole muuttunut tippaakaan. Olemme ajaneet ympäri maata kilpailuiden takia mutta aina se on yhtä haasteellista saada tämä hevonen autoon. En kyllä usko, että tämä koskaan tästä helpottaisi...

04.08.2008: Kouluvalmennus
Yllättävä kyllä Sweety käyttäytyi koko valmennuksen alun erittäin rauhallisesti. Tamma on ollut kuukauden rankemmalla harjoitusohjelmalla, joten siinä voi olla pieni syy siihen. Taivutukset ja väistöt sujuivat puhtaasti ja hevonen pysyi kokoajan kontrollissa. Välillä jouduin miettimään kenen hevosen satulaan olin kiivennyt, koska tämä ei ollut perus Sweetyä lainkaan. Tamman askeleet olivat tarmokkaat ja ilmavat. Saimme paljon kehuja liikkeistä ja niiden täsmällisyydestä. Vasempaan suuntaan väistöissä Sweety hieman lompsi ja yritti oikaista, tilanne kuitenkin saatiin korjattua. Passagessa Sweety pysyi hyvin tahdissa ja ryhdissä. Toivoin että tämä olisi ollut oikea kilpailutilanne, eikä vain valmennus. Sweety kukoisti ja luultavasti tuo kovempi harjoitus oli kuin tehty Sweetylle. Ylimääräinen energia ei purkaudu kiukuttelulla vaan työskentelyyn. Lisätyssä laukassa Sweetyn yleiset rodeo näytöksetkin pysyi poissa! Saimme valmentajalta paljon hyvää palautetta ja luvan mennä suorittamaan loppuveryttely maastoon ja nauttimaan lämpöisestä auringosta.

16.03.2008: Kouluvalmennus
Aamu oli mennyt jo kotona pipariksi, joten parannusta ei ollut odotettavissa kun heti aamusta oli Sweetyn kanssa kouluvalmennus. Olin niin oikeassa. Sweety halusi nosta verenpaineeni maksimiin, sillä tamma pyöri harjatessa, kaaputti käytävän lattiaa äänekkäästi, pullisteli satulavyötä laittaessa ja nosteli päätänsä kattoon suitsia laittaessa. Ja ei, emme todellakaan olleet ajoissa kentällä. Valmentaja joutui odottamaan meitä yli vartin. Pahoittelin tilannetta ja nousin jo puoliksi ravaavan tamman satulaan. Alkuun jouduin paljon kasailemaan hevosta avuille. Sweety oli selvästi jossain kaukana haavemaailmassa ja oli todellinen työ saada hevonen tähän päivään. Teimme alkuun perus harjoittelua. Ravin lisäämistä, taivutuksia ja väistöjä. Hiljalleen hevonen heräili avuille ja Sweety kulki toivotusti, eikä enää kuin löysä makaroni. Yritimme hioa meidän pahinta ongelma kohtaa, eli laukan vaihtoa jokaisella askeleella. Joka toisella askeleella se on sujunut, mutta usein tamma yrittää luistaa siihen tilanteeseen jokaisella askeleen vaihdolla. Pitkään sitä yritimme ja kerran pääsimme koko radan poikki oikeaoppisesti. Lisätyssä laukassa tamma halusi esitellä jukuripää luonnetta ja näyttää pukittelun taitonsa. Olin jo niin tottunut näihin yllätyksiin, ettei minua enää helposti satulasta alas noin saanutkaan. Passaget ja piaffit sujuvat yllättävän hyvin, kun Sweety vain malttaa. Liian usein tamma hätäilee ja pyörähdyksestä tulee todella laaja ja hätäinen. Olin suhteellisen tyytyväinen tähän suoritukseemme, koska edes kerran tuo väistö sujui täydellisesti.