Nimi: Death Triumphant Syntymäaika: 05.07.2009 - 15v (ikääntyy satunnaisesti)
Rotu: Holstein Rekisterinumero: VH06-044-7152
Sukupuoli: Ori Kasvattaja: CC.  
Säkäkorkeus, väri: 173cm, punaruunikko Omistaja: Sorel (VRL-00884) / Amoral Stud  
Painotuslaji: Koulupainotus (GP) Saavutukset: KRJ-I

Vauhko, ylipirteä, koulukonkari, rehvastelija? Tätä kaikkea voi olla jopa yksi hevonen, nimittäin Death Triumphant. Miksi tallissa on hevonen joka saa monien hoitajien päät pyörälle ja hermot todella kireäksi? Siksi, että tästä orista löytyy todelliset kouluratsastuksen lahjat sekä piristävää vaihtelua tallin muihin hevosiin katsoen. Tallin henkilökunta oli orin tullessa talliin sitä mieltä, ettei koskisi tuohon hurjimukseen pitkällä tikullakaan mutta nyt myöhemmin heidänkin mieli on muuttunut. Ori jota olemme kutsuneet Temuksi on lujan persoonan omaava herra joka saa aikaan kaikenlaisia tilanteita. Karsinassaan luimiva hevonen ei todellakaan monia houkuta avata karsinan ovea, mutta onneksi tallin ihmiset ovat oppineet että tämä on hevosen jokin kulissi sillä Temu ei koskaan ole ihmisille pahaa tehnyt eikä tule tekemään kaikista konnan koukuista huolimatta. Vieralilijat ovat kyllä kiinnittäneet Temuun paljon huomiota ja leimanneet tämän "hulluksi oriksi". Hoitaessa Temu on otettava käytävälle ja laitettava kahdelta puolelta kiinni. Karsina on orin pyhättö eikä hän halua ketään ylimääräistä häärimään sinne turhia, ruoat saa kyllä aina tuoda mutta hoitaja saa vastineeksi ilkeät mulkoilut ja luimistelut. Hoitamisen aikana ori yleensä seisoo kiltisti paikallansa mutta välillä testailee hoitajien hermoja kaapimalla lattiaa. Varusteet Temu antaa myös laittaa kiltisti. Taluttaessa saa olla skarppina, sillä joskus Temu saattaa kulkea aivan miten sattuu. Välillä mennään sivuttain väistössä taluttajan rinnalla ja välillä kokeillaan hypätä pystyyn josko hoitaja pelästyisi ja irrottaisi narusta jotta matka kohti tammojen tarhoja voisi alkaa. Näin ei kuitenkaan meillä enään voi käydä, sillä me tiedämme jo tasan tarkkaan orin tempaukset. Kovan kuoren sisältä kuoriutuu kuitenkin herkkä ja rakkautta kaipaava nuori herrasmies, joka näyttää tämän puolen kuitenkin todella harvoin. Kaikenlaiset rapsuttelut ja herkut ovat Temulle todella mieleistä. Temun luonne on sen verran vahva, ettei ketään muuta kuin tallin omaa henkilökuntaa ole annettu lupa käsitellä hevosta. Näin on parempi, sillä miten umpituntematon voisi tietää orin tempauksista?

Kaiken koheltamisen ja kokeilemisen korvaa hevosen kouluratsun taidot. Ratsuna Temu on kuin unelmaa, mikäli osaa ratsastaa hevosta oikein. Uudet ratsastajat saavat aina kokea orin huonoja puolia mutta mikäli niistä heti selviää, voi selkään nousta toisenkin kerran huoletta. Temu on herkkä ja vaatii vakaan käden. Samoin hän on herkkä pohjeavuille. On päiviä jolloin ratsastus sujuu lennokkaasti ja hallitusti ja on myös päiviä kun ori kulkee melkein kun solmussa. Mikäli Temu sattuu huonolle tuulelle voi ratsastaja kokea kunnon pukkihyppely sarjoja, pystyyn nousemisia, riistäytymisiä tai perus venkuloimista. Osaavat ja tietävät ratsastajat osaavat toimia jo hyvin tälläisissä tilanteissa. Muuten orin liikkeet ovat lennkottaat ja reippaat. Omistajana on todella upeaa katsoa kentän laidalla kuinka tälläinen hevonen voi näyttää niin upealta runkonsa ja liikkeiden ansiosta. Temua on helppo kuitenkin ohjata mikäli hallitsee istunnalla ratsastuksen. Esteitä olemme hyppineet aina silloin tällöin, mutta vain vähän koska orilla on taipumusta kuumentua turhan paljon. Kuumeneminen ei kuitenkaan ole ongelma, sillä kevyillä pidätyksillä orin saa hyvin hidastettua ja osittain rauhoitettua. Maastossa Temun kanssa ei kannata lähteä kokeilemaan täyttä laukkaa, koska ohjat voivat näin riistäytyä käsistä. Ori kuumenee tällöin paljon eikä meinaa kiitolaukassa kuunnella ratsastajansa pidätteitä. Kevyttä ja hallittua laukkaa voi siis mennä. Kesäisin uiminen on ollut Temulle todella hyvää liikuntaa jota aiomme hyödyntää myös jatkossakin. Ori nauttii uimisesta ja viihtyykin järvessä vaikka tuntitolkulla. Maastoesteille Temun kanssa ei todellakaan saa lähteä.

Laitumelle viedessä Temusta tuntuu pursuavan virtaa ja taluttaja saa välillä pitää hevosta tosissaan vierellään. Lopulta laitumelle päästessä ja orin laskettua irti, kunnon show voi alkaa. Olemme miettineetkin miten hevonen voi olla noin onnellinen päästessään laitumelle. Veimme kerran myös laitumelle auton renkaankumin, jota Temu innoissaan heittelee pitkin tannerta. Temu on tarhattava ehdottomasti yksin, eikä muutenkaan Temu saa missään vaiheessa päästä liian lähelle muita hevosia. Orien ja ruunien kanssa Temulla tulee taistelu ja tammojen perään ori on ihan perusluonteeltaankin. Siksipä Temun tarha ja laidun on hiukan etäältä muista, ettei vahinkoa pääsisi tapahtumaan.


                   

Tiedot sukulaisista

i. Transcending evm
  holst, prn, 175cm
  koulupainotus
ii. Black Voyage evm
  holst, prn, 171cm
iii. Iron Hill evm
iie. Gadda Da Vida evm
ie. Captured evm
  holst, prn, 173cm
iei. Tommyknocker evm
iee. Writer's Block evm
e. Symphonaire evm
  holst, trn, 167cm
  koulupainotus
ei. Wizard's Crown evm
  holst, mrn, 173cm
eii. Otherland evm
eie. Barbara Ann evm
ee. Chloroform evm
  holst, prt, 165cm
eei. Surfin' USA evm
eee. High-Strung evm

i. Transcending, punaruunikko, 175cm, on jo nuorena antanut todella lupaavat näytöt tulevaisuudestaan. Kiertänyt kaikki mahdolliset tärkeät nuorten laatuarvostelut ja karsinnat, pärjäten vähintään viiden parhaimmiston joukossa. Voittanut Italian kovimmat nuorten hevosten koululuokat ja edustanut Italiaa myös olympialaisissa ja saavutuksena pronssi. Tämä on hevonen, jolta ei työmoraali puutu. Kotona ori on kuuliainen ja rauhallinen. Käytöstavat löytyvät joka tilanteessa, eikä reissaaminenkaan tunnu siihen vaikuttavan. Transcending on kilpaillut GP-tasolla aktiivisesti kuusi vuotta. Kiertänyt maita ja mantuja, niittänyt menestystä ja herättänyt hämmästystä. Tammojen omistajat ovat pitäneet hevosta tarkasti silmällä ja odottaneet kuin kuuta nousevaa, koska ori on tarjolla. Aikaa siihen kului pitkään, mutta kun piina lopulta päättyi - orin jälkeläismäärälle oli asetettu sadan varsan raja. Monet jäivät ilman astutusta ja media kävi kuumana. Orin omistaja oli tarkka tammoista, mikä on varsin ymmärrettävää tässä kohtaa. Nyt jälkeläiset huitelevat 10-vuotiaina ja voidaan kyllä sanoa, että jälkeläisnäyttö on kohdillaan. Puolet varsoista kilpailevat yli vaativa A:n ja osa ihan kansallisella tasolla. Rakenteeltaan Transcending on vahva runkoinen, jolla on hyvä kaulanliittymä ja hyvän lihaksikas selkä. Pitkä lautanen, takaosa hyvä, jalat suorat ja siistit. Kaviot ovat hyvän malliset ja liikkuminen suoraa.

ii. Black Voyage, punaruunikko, 171cm, vahvaluonteinen mutta karismaattinen kouluratsu vailla vertaa. Black Voyage edustaa uudempaa linjaa, johon on sekoitettu saksalaista, italialaista ja brittiläistä kasvatustyötä. Rakenteelta ori on sopusuhtainen, hyvä mutta vähän lyhyt runkoinen, takaosa on vahva. Jaloissa hieman sanomista, pitkät vennot vuohiset ja vähän käyrät kintereet. Vahva ja lihaksikas kaula, joka saisi olla myös vähän pidempi. Black Voyage on kilpaillut aktiivisen epäaktiivisesti korkeimmillaan intermediaite I tasolla. Kilpailuissa käyminen on ollut vaihtelevaa ja hevosen kuntoa ei ole ylläpidetty sen vaatimalla tavalla, että kilpailusuorituksista ole sen takia tullut kummempaa näyttöä. Kaukaa jo näkee, että hevosella on potentiaalia GP-tasolle asti, mutta toki se on omistajasta kiinni. Black Voyage menehtyi tapaturmallisesti kolarissa sen ollessa vasta 13-vuotias. Tämän takia ori ei ehtinyt astua kuin kahdeksan tammaa, joista onneksi kaikki tiinehtyi. Orin astutuskausi oli alkamassa virallisesti vasta tulevana kesänä, mutta keväällä tapaturma murskasi nämä suunnitelmat. Tästä olisi tullut todella mielenkiintoinen jalostusori. Nyt voidaan todeta, että Black Voyagen jälkeläiset ovat kultaakin arvokkaampia jalostustehtävissä.

ie. Captured, punaruunikko, 173cm, on todella tulinen luonteeltaan ja ratsuna äärimmäisen haastava. Se vaatii ratsastajaltaan paljon töitä ja tekemistä, että saat hevosen kulkemaan edes avoja puhtaasti. Kilpailtu on vaativa B tasolla, mutta vain vähän. Parhaimmillaan tamma on pitkillä maastoreissuilla. Liika tekeminen ja vaatiminen saa tamman vain hermostuneeksi, mutta maastossa sen kanssa voi mennä mihin tahansa ja millä nopeudella haluaa. Se nauttii rennosta kulkemisesta ja olemisesta. Alunperin tammasta oli toivottu kilparatsua mutta se myytiin muutaman vuoden yrittämisen jälkeen perhehevoseksi. Captured muuttui täysin ja nauttii elämästään maalla, eikä kiukuttele enään paljoa. Tamma varsoi neljä hienoa varsaa, joista yksi on yli muiden. Muut ovat monipuolisia harrastehevosia, mutta tämä ainoa orivarsa on tehnyt huikean uran! Rakenteelta Captured on korrekti perus puoliverisen rakenne, jaloissa on vähän sapelijalkaisuutta ja ventoa vuohista, kantava lanne ja pitkä säkä. Ei se ruusunen ole, mutta jälkeläiset ovat olleet todella hyvä rakenteisia!


i. Symphonaire, tummanruunikko, 167cm, on saksalaisen maineikkaan kasvattajan aikaansaannos. Palkittu jo nuorena nuorten hevosten arvioinnissa korkeille pisteille, niin suorituksista kuin rakenteestakin. Tarkoitus oli tähdätä ihan GP-tasolle asti, mutta kasvattaja näki hevosessa enemmän jalostuksellista käyttöä jo varhain. Tammalla kilpailtiin muutamissa koululuokissa, mutta sen kummempia saavuttamatta. Symphonaire varsoi 7 hienoa varsaa ja niistä jokainen on näyttänyt osaamistaan jo vaativimmissa koululuokissa. Tamma on luonteeltaan todella rauhallinen ja seurallinen. Yli kymmenen hevosen laumassa johtaja tamma, joka hoitaa varsat ja nuoret upeasti! Suvultaan mielenkiintoinen, joten toivotaan, että jälkeläisiä käytetään jalostuksessa.

ii. Wizard's Crown, mustanruunikko, 173cm, alkuperältään Englannista Saksaan tullut kouluori on niittänyt kunniaa ja menestystä GP-tasolla kansainvälisissä kilpailuissa asti. On ollut myös erilaisissa mestaruus kilpailuissa Saksan lipun alla, edustamassa kotimaatansa. Wizard's Crown on vahvaluonteinen, jota käsittelee vain kokeneet henkilöt. Tunteet käyvät kuumana jo toisen hevosen näkemisestä. Tilanne muuttuu, kun ratsastaja nousee satulaan. Silloin ori keskittyy vain työn tekemiseen ja sivuseikat saavat jäädä omaan arvoonsa. Rakenteelta raskas, lyhyt runkoinen mutta kaikinpuolin terve. Jalat ovat puhtaat, kuivat ja siistit. Liike on suoraa, tahdikasta ja isoa. Hevosta on mieluista seurata ja sen liike on äärimmäisen kaunista. Ratsuna todella haastava, mutta vakituinen ratsastaja tietää, mistä naruista täytyy vetää, että saa hevosensa kulkemaan niin upeasti. Wizard's Crown on ollut kaksi kautta tarjolla jalostukseen holstein tammoille. Periyttänyt kaikesta huolimatta hyvää rakennetta, kuivia jalkoja ja napakkuutta luonteeseen.

ie. Transcending, punarautias, 165cm, on tehokas kouluratsu suoraan GP-radoilta. Tamma on näyttänyt myös menestyneille oreille, että myös tammat pärjäävät maineikkaissa kilpailuissa. Edustanut valtakunnallisesti Saksaa ja Italiaa, syntyperältään kuitenkin saksalainen. Transcending on luonteeltaan rauhallinen, kiltti ja nöyrä. Tekee töitä mielellään ja hyvällä asenteella. Tässä on hevonen, jonka kanssa sujuu kaikki mutkitta. Sen liike on varsin näyttävää ja kaikki näyttää niin helpolta, vaikka ratsastaja joutuu hikipäin tekemään töitä saadakseen sen liikkeen hevosesta esille. Kilpailtiin hyvällä menestyksellä seitsemän vuotta, kunnes tamma myytiin holsteinien kasvatustallille siitostamman virkaan korkealla hinnalla. Varsoi viisi varsaa, joista yksi kuitenkin menehtyi jo vuotiaana tapaturmallisesti laitumella.


Jälkeläiset

♦ holst-t. Blaeja CTN s. 03.07.2012 emä. Sweet Sixteen om. Sirena
♦ holst-t. Doesca de Carbon s. 05.05.2013 emä. Chinese Chive om. Sorel
♦ holst-t. Noelle Woods s. 07.11.2013 emä. Noemi GER om. turjake
♦ holst-o. Demien Egal s. 16.01.2016 emä. Lacrimosa om. Catia


Kilpailusuoritukset

★ Sijoituksia 60 kpl.
★ Voittanut 9 kertaa.
★ Kilpailusuoritukset pääasiassa GP- tasolta.
★ Ori on lopettanut kilpailemisen ja siirtynyt jalostukseen.

★ KRJ:n laatuarvostelu 6/2018 - KRJ-I - 7,5+40+18+20+15=100,5p.


pvm paikka jaos luokka sijoitus
17.10.2009 Viehättävä KRJ Grand Prix 7/52
10.02.2011 Huvitus KRJ Grand Prix 4/50
13.02.2011 Huvitus KRJ Grand Prix 7/50
14.02.2011 Salpicar KRJ Grand Prix 1/40
15.02.2011 Huvitus KRJ Grand Prix 7/50
15.02.2011 Salpicar KRJ Grand Prix 1/40
15.02.2011 Salpicar KRJ Grand Prix 2/40
17.02.2011 Salpicar KRJ Grand Prix 1/40
18.02.2011 Salpicar KRJ Grand Prix 2/40
27.02.2011 Dark Side Trakehners KRJ Grand Prix 8/100
01.03.2011 Dark Side Trakehners KRJ Grand Prix 8/100
01.03.2011 Huvitus KRJ Grand Prix 5/30
02.03.2011 Acantha Farm KRJ Grand Prix 9/100
02.03.2011 Takkuinen 2782 KRJ Grand Prix 8/80
05.03.2011 Huvitus KRJ Grand Prix 5/30
08.03.2011 Toivoton KRJ Grand Prix 8/80
09.03.2011 Toivoton KRJ Grand Prix 5/80
09.03.2011 Huvitus KRJ Grand Prix 1/30
11.03.2011 Huvitus KRJ Grand Prix 3/30
14.03.2011 Crash Ponies KRJ Grand Prix 1/60
18.03.2011 Windsor KRJ Grand Prix 5/30
20.03.2011 Huvitus KRJ Grand Prix 5/30
21.03.2011 Misteli KRJ Grand Prix 1/50
23.03.2011 Misteli KRJ Grand Prix 6/50
21.02.2012 Wuorela KRJ Grand Prix 5/50
25.02.2012 Wuorela KRJ Grand Prix 1/50
21.03.2012 Arcadia Morgans KRJ Grand Prix 7/60
21.03.2012 Vitry KRJ Grand Prix 4/50
22.03.2012 Vitry KRJ Grand Prix 2/50
22.03.2012 Arcadia Morgans KRJ Grand Prix 6/60
02.04.2012 Contenemo KRJ Grand Prix 5/40
05.04.2012 Contenemo KRJ Grand Prix 5/40
07.04.2012 Contenemo KRJ Grand Prix 3/40
07.04.2012 Wyonn KRJ Grand Prix 4/40
08.04.2012 Wyonn KRJ Grand Prix 2/40
08.04.2012 Contenemo KRJ Grand Prix 4/40
10.04.2012 Contenemo KRJ Grand Prix 3/40
11.04.2012 Contenemo KRJ Grand Prix 3/40
23.04.2012 Ashcroft Warmbloods KRJ Grand Prix 5/25
16.05.2012 Yamera KRJ Grand Prix 5/46
14.07.2012 Muisto KRJ Grand Prix 8/70
19.07.2012 Freistingar KRJ Grand Prix 5/30
21.07.2012 Freistingar KRJ Grand Prix 2/30
22.07.2012 Freistingar KRJ Grand Prix 1/30
01.08.2012 Yamera KRJ Grand Prix 7/50
30.09.2012 Skurvash KRJ Grand Prix 1/50
01.10.2012 Yamera KRJ Grand Prix 5/50
03.10.2012 Cabin 21 KRJ Grand Prix 5/40
10.10.2012 Nonshein KRJ Grand Prix 6/40
20.02.2013 Team Obnoxious KRJ Grand Prix 4/40
15.03.2013 KK Bairdon KRJ Grand Prix 2/30
16.03.2013 KK Bairdon KRJ Grand Prix 2/30
29.03.2013 Solo KRJ Grand Prix 5/60
12.08.2013 Oldfinion Oldenburg KRJ Grand Prix 5/27
14.08.2013 Oldfinion Oldenburg KRJ Grand Prix 2/27
16.08.2013 Oldfinion Oldenburg KRJ Grand Prix 2/27
28.08.2013 Tackleberry KRJ Grand Prix 2/30
31.08.2013 Tackleberry KRJ Grand Prix 4/30
06.09.2013 Cirion Stud KRJ Grand Prix 2/19
08.09.2013 Ascuns Farn KRJ Grand Prix 3/12


Valmennukset

Kouluvalmennus (kirjoittanut Sorel)
Iltapäivän valmennuksessa keskityimme niin perinteiseen askellajiin, kuin laukka. Uniikilla on siisti ja ponteva laukka, mutta nyt siihen paneudutaan vielä tarkemmin. Veryttelyssä suoritimme harjoituslaukassa puoliympyröitä sekä puolirata leikkaa ja laukanvaihtoja. Keskilaukkaan perehdyimme puoliympyrällä. Temun kanssa oli ongelmia pysyä sopivassa tahdissa ja pitää hevonen täysin hallittuna. Välillä orin laukka-askeleet olivat hyppiviä ja tahti epätasainen. Sain hevosen heräteltyä kunnolla ja homma alkoi vihdoin sujumaan. Kootussa laukassa hevonen kulki kauniisti ja suorassa. Vauhti pysyi tasaisena ja peräpää toimi kerrankin erinomaisesti. Joskus Temu laahaa takamustaan ja sitä pitää yrittää saada menoon kunnolla mukaan. Valmentajamme oli erittäin tyytyväinen suoritukseemme, tosin saimme pieniä kotiläksyjä seuraavalle kerralle. Temun päivästäkin tuntuu olevan kiinni, kuinka valmennukset sujuvat ja kuinka ratsastajan pyynnöt ylipäätänsä kiinnostaa.

Kouluvalmennus (kirjoittanut Sorel)
Suoritimme pienen koulukokeen, joka oli minua jännittänyt jo pitkään. Tiesin kokeesta, mutta en ollut kerennyt siihen paljoa harjoittelemaan. Aloitimme ravissa tehden muutaman ympyrän. Harjoitusravissa päädystä keskelle kenttää ja pysähdys, 4 peruutus askelta ja nosto koottuun raviin. Käynnin eri tempoja oli ripoteltu harjoitus-, kootun- ja keskiravin väliin. Kokeessa oli kolme eri pysähdyskohtaa. Viimeisellä vaiheella tehtävänä oli 3-kaarinen kiemuraura, joka piti suorittaa ensimmäinen ja kolmas kaari myötälaukassa, toinen kaari vastalaukassa. Se oli meidän haastekohta, eikä se sujunut niinkuin pitäisi. Lopuksi keskihalkasijalle harjoituslaukassa ja pysähdys keskelle neljäksi sekunniksi ja tervehdys. Sain tehtävästä paljon rakentavaa palautetta ja Temu puuskutti tyytyväisenä. Lopuksi lähdimme tekemään viimeiset veryttelyt maastoon auringon paistaessa pilvettömältä taivaalta.

Kouluvalmennus (kirjoittanut Sorel)
Odotin rentohenkistä valmennusta tälle päivälle mutta toisin kävi. Valmentaja kertoi, kuinka innoissaan hän oli suunnitellut meille pienen ohjelman. Aluksi teimme pysähdyksiä ja peruutuksia - ne ovat todella tärkeässä osassa koulukilpailuissa, joissa helposti rokotetaan pisteitä. Laukan nosto pysähdyksestä aiheutti Uniikille pienen virtapiikin ja ori lähti todella vauhdilla eteenpäin muutaman pukin kera. Pysähdysharjoitukset kuumensivat hevosen tunteita selkeästi ja sitä oli hankala pitää täysin kontrollissa. Jatkoimme harjoitusravissa voltteja ja käyntiin siirtymistä. Ne sujuivat tasaisesti. Laukassa perehdyimme laukanvaihtoihin ja sitä pääsin harjoittelemaan kolmikaarisella kiemurauralla, jolloin laukanvaihdot tehtiin käynninkautta keskihalkasijaa ylittäessä. Vaihdot eivät sujuneet odotetusti, vaan aivan liian myöhään. Kului tovi ennenkuin sain vaihdot sujumaan oikealla hetkellä. Temu narskutti kuolaimia hermostuneesti ja etuosa oli jo märkä. Lopuksi teimme muutamia taivutuksia ja voltteja ravissa.

Kouluvalmennus (kirjoittanut Sorel)
Vuosi on vihdoin vaihtunut ja vuoden ensimmäinen valmennus edessä. Temu vaikutti jo tallissa erittäin jännittyneeltä joten kyllä huomasi että hevoset ovat saaneet viettää rauhallista talvilomaa. Kentällä meitä vastassa oli tuttu valmentajamme, Pinja, joka tervehti meitä iloisesti. Varmistin satulavyön kireyden vielä ennen selkään kiipeämistä ja nyt olimme valmiit. Aloitimme valmennuksen rauhallisesti käynnissä volteilla ja pysähdyksillä kunnes siirryimme raviin. Temu narskutteli hermostuneesti kuolaimia ja korvat painautuivat tiukasti niskaan, ori olisi varmaan halunnut nauttia lomailusta pidempään. Pyysin pohkeilla ratsuuni vauhtia mutta tämä heittikin yllättäen peräpäänsä ilmaan mutta onneksi pysyin leikissä mukana. Näpäytin kerran raipalla lavalle ja aloin kokoamaan hevosta muotoon. Nyt alkoi homma vihdoin sujua ja ori oli oma itsensä, kuuntelevainen ja yhteistyöhaluinen. Pinja huuteli minulle rakentavia ohjeita ja orin muoto parantui entisestään. Temu kulki valmennuksen loppuun erittäin kauniisti ja olin tyytyväinen harjoituksiimme. Taputin orin kaulaa vielä ennen satulasta laskeutumista. Ensikerralla jos nuo pukittelut jätettäisiin pois, ei voisi enään paremmin mennä!

Kouluvalmennus (kirjoittanut Sorel)
Aamulla kentällä meitä oli vastassa valmentajamme kahvikuppi kädessään. Jo alkumetreillä teimme perus pysähdyksiä ja käynnissä voltteja. Ori oli väsyneen tokkurainen vielä, joten tämä teki hyvää hevosen herättelylle. Ravissa aloimme taivuttaa mutta ratsuni tuntui rautakangelta! Kesti hetken, ennenkuin hevonen kaarsi kaulansa nättiin muotoon. Jalat löntystelivät miten sattuu ja Temua oli kuulemma hirveätä seurata! Ryhdistäydyin ja aloin tosissani herättelemään oria avuille. Askel askeleelta hevonen alkoi tuntumaan vetreämmältä ja paremmalta. Siirryimme kulkemaan keskihalkasijalle ja puolesta välin pohkeenväistöä. Odotetusti Temu kiukutteli vastaan, mutta koska selässä istui niin päättäväinen ratsastaja kuin minä olin, en antanut milliäkään löysää. Kolmannen yrityksen jälkeen Temu suostui täysin yhteistyöhön. Laukanvaihdot sujui nätisti ja koottu laukka oli sitä parasta Temua, mitä kilpailuissakin usein nähdään. Valmennus päättyi ravivoltteihin ja olin vahvasti sitä mieltä, että hevonen pääsi vasta viimeisellä vartilla juttuun mukaan. Pettymys tuntui, mutta uskon seuraavan kerran olevan jo parempi.