Nimi: Oldfinion Casimir Syntymäaika: 02.07.2016 - 4v (ikääntyy satunnaisesti)
Rotu: Oldenburg Rekisterinumero: VH17-013-0026
Sukupuoli: Ori Kasvattaja: Oldfinion Dressage  
Säkäkorkeus, väri: 169cm, ruunikko Omistaja: Sorel (VRL-00884) / Amoral Stud  
Painotuslaji: Koulupainotus (GP) Saavutukset: KV-II

Kesän kuuma polttava aurinko, hevoset laidunsi suurilla laitumilla kauempana tallin pihapiiristä. Pesin rauhassa hevosten harjoja ulkona, nauttien lämmöstä ja auringosta. Tämän kaiken ihanuuden keskeytti ohitseni laukannut varsa. Ei voi olla totta! Casimir on jälleen tullut laitumelta omin lupineen pois! Ei mennyt kuin hetki, kun kauempaa alkoi kuulumaan Casimirin emän hirnuntaa. Karsinoista puhdistanut Saija lähti kanssani varsan metsästys reissulle. Jahtasimme oria melkein pari tuntia, ennen kuin ori juoksi umpikujaan tammojen talliin. Elämä kävisi todella tylsäksi ja liian helpoksi, jos meillä ei olisi tätä veikeää karkailija taituria, Casimiria.

Casimir on hevonen, jonka kanssa voi olla todella helppoa tai äärimmäisen vaikeaa, yksinkertaisetkin asiat. Kaikki riippuu täysin hevosen mielentilasta. Koulutus oli todella tuskaista, mutta olen todella ylpeä siitä, missä pisteessä tämän hevosen kanssa nyt olemme. Casimir on upeasta koulupainotteisesta suvusta ja odotukset ovat tämän nuorikon kohdalla korkealla. Casimiria on pidettävä kokoajan silmällä. Se saattaa keksiä hoitajillensa vaikka ja mitä. Milloin se karaa karsinasta, milloin kaataa hoitopakin, milloin karkaa laitumelta ja livahtaa suitsien laittamisessa karkuun. Se on äärimmäisen rasittavaa pidemmän päälle. Turvallisinta taitaa olla hoitaa hevonen omassa karsinassaan. Sinne on tehty sisäpuolelle myös lukko, ettei hevonen pääse tönäisemään ovea auki ja jatkamaan matkaansa. Varusteiden laitossa Casimir pyörii kuin hyrrä ympyrää. On syytä pitää se kiinni, jos haluaa säästää omia hermojaan. Muuten hevonen on äärimmäisen kiltti, rapsutuksia rakastava ja hellyyden kipeä tapaus. Se ei tekisi pahaa kärpäsellekään.

Casimir on menevä, eikä millään malta odottaa, että ratsastaja nousee satulaan. Aina kun satulaan yrittää punnata, lähtee hevonen kävelemään. Onneksi ori ei paljon harrasta pullistamista ja satulavyön saa hyvin napakasti kiristettyä jo tallissa, muuten voisi olla hankala päästä satulaan. Tuolin päältä ei kannata lähteä yrittämäänkään selkään, ei se paikallaan pysy siinäkään. Toki jos taiteilla haluaa! Ohjat on otettava käteen tuntumalle heti satulaan päästyä. Ori tarvitsee jatkuvasti tekemistä ja aivotyöskentelyä. Muuten se saattaa keksiä kaikkea typerää, esimerkiksi pelottavia asioita kentän laidalle tai keskittyminen jää aivan muuhun, kun ratsastajaansa. Se ns. jämähtää. Kun heti aloittaa tekemään vaikka taivutteluja, voltteja tai pysähdyksiä, hevonen pysyy hereillä ja mielenkiinto yllä. Casimir on vaikeampi saada avuille ja heräämään päivään, jos alkuun kävelet viisi minuuttia kentällä ohjat roikkuen ja kahvikupista kahvia juoden. En suosittele tätä ollenkaan. Heti töihin!

Casimir puree helposti kuolaimeen kiinni ja ohjasapuja on hankala saada annettua. Hevosta täytyy ratsastaa ensimmäisestä askeleesta viimeiseen asti. Ulko-ohjan tuki on todella tärkeää, koska hevonen oikoo ja pienentää ympyröitä heti saatuaan mahdollisuuden. Apujen tulee olla todella selkeät ja ratsastajan painoavuilla on suuri merkitys. Casimir ei ole helppo ratsastettava, eikä selkään kuka tahansa nouse. Hevosen liikkeet ovat miellyttävät ratsastaa mutta laukkaa joutuu työstämään välillä todella paljon. Mitään Casimir ei annan ilmaiseksi, työtä joutuu tekemään hikihatussa!

Maastossa Casimir näkee kummituksia ja tonttuja, jotka sitä aina välillä säikyttelee. Ori tarvitsee maastoon aina kaverin, se ei yksin viihdy yhtään!Yksinään Casimir on todella levoton ja arka, se säpsyy kaikkea mahdollista. Toisen hevosen kanssa se on paljon rennompi. Laukkapätkillä saattaa kuumentua ja jos näin käy, ohjista vain on kiskottava oikeasti kovaa, mikäli hevosen aikoo saada pysäytettyä. Maastossa ehdottomasti takahevoseksi! Kentällä hypitään myös esteitä, mutta se on niin vauhdikasta ja riskialtista puuhaa, että sitä harrastetaan vain todella harvoin. Ei Casimir mikään estelahjakkuus kyllä ole!

Kilpailuissa ori on koko ajan valpas ja tarkka. Se seuraa korvat tötteröllä ja pää kääntyillen jokaiseen suuntaan ympristöään. Tammoille on kiva hirnua aina välillä, jos ne joskus hänet huomaisi. Tilanne muuttuu heti, kun satulaan nousee ratsastaja. Työskentely täytyy aloittaa heti ja pidettävä hevosen mieli virkeänä eri tehtävien avulla. Se ei saa alkaa keskittymään muihin hevosiin tms. Yksinäisyys on Casimirille hirvittävää. Tarhaan sitä ei voi jättää yksin, se tulee vaikka aidoista läpi. Muita hevosia se ei siedä omaan pyhättöönsä mutta viereisissä tarhoissa täytyy olla joku hevoskaveri tukena.Tiedot sukulaisista

i. Consigliere
old, m, 171cm
koulupainotus
Ch, VSN National Champion, KTK-I
ii. Commodore
old, rt, 170cm
KTK-II, KRJ-I
iii. Commandeur evm
iie. Theresia evm
ie. Franciszka
old, tprn, 160cm
iei. Arentz evm
iee. Frau evm
e. Oldfinion Mallory
old, rn, 165cm
koulupainotus
KTK-III, KV-II
ei. Mousseux Noir
old, m, 173cm
KTK-II, KERJ-I, VSN Champion
eii. Porte Noir evm
eie. Fleur de la Sabine evm
ee. Sehnsucht
old, rnvkk, 163cm
KTK-III
eei. Klagend evm
eee. Sabine evm


Jälkeläiset

♦ old-t. Varsan nimi s. 00.00.0000 emä. Nimi om. -


Kilpailusuoritukset

» Hyppykapasiteetti ja rohkeus:
» Nopeus ja kestävyys:
» Kuuliaisuus ja luonne:
» Tahti ja irtonaisuus:
» Tarkkuus ja ketteryys:

Esteratsastuksessa op ( vt. / )
★ Kilpailee vain porrastetuissa kilpailuissa.
★ Koulutustasoltaan GP.
★ Tavoitteena KRJ:n laatuarvostelu.

★ Kouluvarsojen laatuarvostelussa - KV-II -- 34,5p.