Nimi: Oldfinion Konnie Syntymäaika: 07.05.2016 - 4v (ikääntyy satunnaisesti)
Rotu: Oldenburg Rekisterinumero: VH17-013-0025
Sukupuoli: Tamma Kasvattaja: Oldfinion Dressage  
Säkäkorkeus, väri: 169cm, ruunikko Omistaja: Sorel (VRL-00884) / Amoral Stud  
Painotuslaji: Koulupainotus (GP) Saavutukset: KV-II

Konnie on erittäin herttainen luonteeltaan, joskus taas ärsyttävän diivamainen. Karsinassaan se luimistelee ja mulkoilee pahalla silmällä, jos joku kulkee ohi tai menee karsinaan tekemään jotain muuta, kuin tarjoilemaan ruokaa. Karsina on selvästi sen pyhättö, missä ei tarvitse touhuta mitään ylimääräistä. On kaikille mukavinta, että tamma otetaan käytävälle hoitamisen ajaksi. Siinä tamma seisoo rauhallisesti aloillaan, nauttien jokaisesta harjan vedosta. Etenkin niskasta rapsuttaessa, Konnie kääntelee päätänsä nauttien. Konniella on joskus tammapäiviä ja ne ovat olleet todella vahvoja viime aikoina. Silloin on syytä olla varuillaan joka tilanteessa. Silloin tamma voi näykkäistä satulavyötä kiristäessä tai nostella uhittelevasti takajalkaansa harjauksen aikana. Niin kiukkuinen ja ärtynyt pakkaus. Olemme jo joutuneet miettimään antaa tammalle pistoksia, josko ne helpottaisivat näitä tilanteita. Ratsuna Konnie on silloin todella hermostunut ja työtä joutuu tekemään tuplat, jos aikoo saada hevosen kulkemaan kuin tavallisestikin.

Ratsuna Konnie on herkkä ja vaativa. Se tarvii tasaisen ja tyyneen ratsastajan. Ne ihmiset, jotka selässä hermostuvat tai vaativat asioita todella epäselvästi, tulevat jossain kohtaa satulasta alas, eikä varmasti omalla tahdolla. Konnie tarvitsee todella pieniä ja kevyitä pidätteitä. Istunta on suurena tekijänä ja jos se ei ole kunnossa, et hevosta saa kulkemaan mitenkään. Apujen on oltava selkeitä ja täysin oikein. Ratsastajan täytyy tietää, mitä on tekemässä ja pyytämässä ratsultaan. Konnien pravuuri on sen näyttävä ravi ja piruetit. Tamma on hyvin hallittavissa ja sen keskittyminen on äärimmäisen loistavaa! Konnie antaa itsestään aina kaiken ja on innoissaan valmis tekemään töitä.

Maastossa Konnie on rauhallinen ja tyyni. Yllättävät asiat saattavat aiheuttaa lihaksissa väristyksiä, mutta pahemmin se ei mitään säiky. Maastossa voi irroitella enemmänkin, tai käydä vaikka helpolla kenttäesteradalla harjoittelemassa. Konnie pysyy hyvin hanskassa ja pidätteillä saa hevosen pysymään tuntumalla. Mikään esteratsu Konnie ei ole, mutta vaihtelun vuoksi sitäkin harrastetaan joskus. Hyppytyyli on hyvä mutta tamma meinaa kuumentua liikaa esteillä, eikä se malttaisi rauhoittaa menoaan. Muiden hevosten kanssa Konnie tulee kyllä toimeen, vaikka hieman syrjemmässä se muista onkin. Muille se luimistelee ja ilmeilee, mutta ei se yksinkään viihdy.

Tiedot sukulaisista

i. Konstantinos von Lark
old, m, 165cm
koulupainotus
KTK-II, KV-II
ii. Oldfinion Konstantin
old, m, 163cm
KRJ-I, KV-II
iii. Aloysious
KRJ-III
iie. Kamilla
KRJ-I, YLA2
ie. Oldfinion Big Nature
hann, m, 166cm
KV-II
iei. Big Arson (hann)
VIR MVA Ch
iee. Sidney Nature (holst)
Ch, KTK-III
e. Sarata von Lark
old, rn, 165cm
koulupainotus
KTK-II, KRJ-II, YLA2
VSN National Champion
ei. Margravenus PB
holst, m, 169cm
KTK-III, KRJ-I
eii. Leviathan
VIR MVA Ch, KTK-I, KRJ-I
eie. Nightingale
ee. Solana von Lark
rhld, mkm, 168cm
KTK-II, VSN World Champion
eei. Aráta
KTK-II, KRJ-II
eee. Switchblade Romance
KRJ-II, YLA2


Jälkeläiset

♦ old-t. Varsan nimi s. 00.00.0000 isä. Nimi om. -


Kilpailusuoritukset

» Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 0.00
» Nopeus ja kestävyys: 0.00
» Kuuliaisuus ja luonne: 3126.19
» Tahti ja irtonaisuus: 3899.86
» Tarkkuus ja ketteryys: 0.00

Esteratsastuksessa 7026.05 op ( vt. 11 / 10 )
★ Kilpailee vain porrastetuissa kilpailuissa.
★ Koulutustasoltaan GP.
★ Tavoitteena KRJ:n laatuarvostelu.

★ Kouluvarsojen laatuarvostelussa - KV-II -- 41p.