Täältä et mitään välimallin koneja löydä


Carbon Sporthorses vaihtaa nimeä, osoitetta sekä asuinmaata! Lähes kaikki hevoset muuttavat uuteen osoitteeseen ja vanhemmat kuopataan, muutama palautuu kasvattajilleen. Tervetuloa tutustumaan täysin uudistettuihin tiloihin Iso-Britanniaan, talliin nimeltään: Rhaegal StudSuuri kartano pilkistää jo kaukaa peltojen takaa. En olisi uskonut, että jonain päivänä, se pieni talli tulisi kasvamaan näin suureen muotoon. Kaiken piti olla vain hupia. Kavereiden kanssa tehdyt retket ratsain oli hauskaa, kenelläkään ei ollut kiire mihinkään, vaan nautittiin leppoisasta elämästä. Ehkä jossain kohtaa elämässäni filmi katkesi moneksi vuodeksi, sillä nuo ajat ovat jo kaukana. Minusta piti tulla myyntiedustaja, mutta nykyään elämäni on jumittunut yli neljänkymmenen hevosen kokoiseen talliin. Rentous ja osittain myös hauskuun on hävinnyt arjesta, mutta silti se on sen arvoista. Tervetuloa tutustumaan Carbon Sporthorsesin valloittavaan maailmaan!

Ei varmasti tule yllätyksenä, kun kerron tallin sijaitsevan Saksan rauhallisella maalaisalueella, missä ei onneksi kovin montaa puoliverisiä kasvattavaa tallia ole vielä ollutkaan? Mennään sinne, missä vientiä ja vipinää riittää. Itse olen syntynyt Tanskassa, mutta kokeilunhalu ja uskaliaisuus vei ulkomaille, minne myös jämähdettiin. Hevoset viettävät varsin yleellistä elämää. Tallityöntekijöitä on monta, jotta jokainen hevonen saisi parasta mahdollista hoitoa. Kolme suurta tallirakennusta ovat jo melkein täynnä, joten enää en voi kuin toivoa, ettei neljättä tarvitse alkaa rakentamaan. Emät ja varsat pääsevät omaan pyhättöön, pienempään talliin, jossa perhe saa oleilla rauhalliseen tahtiin ilman suurempia häiriöitä. Nuoret varsat saavat kuluttaa energiaansa ja temmeltää pihatossa. Tilaa löytyy, ainakin vielä.

Tallin tiloissa vaikuttaa trakehnerit sekä holsteinerit. Kummatkin rodut ovat aina olleet lähellä sydäntäni, eikä siitä mihinkään pääse. Hyvin treenatut hevoset aiheuttavat varmasti nyrpistyneitä katseita kilparadoilla, sillä Carbonin hevoset eivät ole mitään välimalli- laatua. Tallin arkeen kuuluu muutakin kuin kilpailuissa juoksemista ja hevosia treenatessa. Kasvatus on yksi tärkeä osa toimintaa. Kukaan ei varmasti haluaisi seisottaa tallissa upeita jalostusoreja tai siitostammoja. Carbonin kasvatit syntyvät kahden eri liitteen alle: etuliite Carbon tai takaliite de Carbon. Osa kasvateista pyritään myymään eteenpäin, mutta suurinosa tulee varmasti jäämään kotiin. Mistä voi taas seurata uusi rakennusurakka, mutta onneksi se on silloisen ajan murhe.

Täällä ei aika käy tylsäksi. Touhua hevosten kanssa riittää ja jos ei muuten, katsojille paljon silmäniloa niin upeista hevosista kuin komeista tallipojistakin! Jos jotain jäi hampaankoloon, ota yhteyttä sähköpostitse.

Ystävällisin terveisin Sorel & tallin porukka