:: Hornanhovi | virtuaalitalli ::
Valmennukset

Hornanhovi järjestää muutaman kerran vuodessa avoimia valmennuksia suomenhevosratsukoille sekä myöhemmin myös ainoastaan kasvateille avoimia valmennuksia. Valmentajana toimii paikan itse pääpiru, Minka Suvanen. Valmennukset järjestetään kesäaikana tallin isolla kentällä, mutta kaatosateen yllättäessä on mahdollista siirtyä maneesin suojiin. Talvisin lämmitetty maneesi antaa ratsastajalle mahdollisuuden keskittyä itse ratsastamiseen, eikä varpaiden ja sormien lämmittelyyn. Avoimista valmennuksista ilmoitetaan Keskustan- foorumilla.


♦   - ei avoimia valmennuksia

Vaellukset & retket

Hornanhovin maastot ovat todella monipuoliset ja vaihtelevat. Reittejä löytyy varmasti jokaisen mieleen ja ne kylmiä väreitä nostattavat kummitustarinat tuovat retkille omaa jännitystä. Hornanhovi ei ole tavallinen talli - täällä tapahtuu asioita, mitä et ole voinut kuvitellakaan, että voisi tapahtua. Vaelluksilla on mahdollista kokea tämä jännitys kaikessa todellisuudessa, jos vain mukaan uskallat! Retkiä on tarjolla monenlaisia ja mahdollisuuksien mukaan, voimme räätälöidä sinulle ja ystävillesi juuri teidän näköisen seikkailun. Vaellukset ja retket eivät ole tarkoitettu aloittelijoille, joten ratsastuskokemusta täytyy olla, että ratsastaja voi hallita hevosensa vähintään myös ravissa. Vaelluksille ja retkille voi osallistua omalla hevosella tai tallimme hevosella.

Lyhyet vaellukset kestävät 2-3 tuntia. Reiteillä kuljetaan metsässä, hiekkateillä, pelloilla, joen vierellä sekä käydään järvellä kahlaamassa. Nautitaan maisemista ja luonnon rauhasta. Reitiltä löytyy muutama kiva laukkapätkä, jossa voidaan myös järjestää pienet nopeus kilpailut.

Keskipitkät vaellukset ovat 4-8h ja matkan aikana on muutama pysähdys kodalla ja laavuilla. Mukana kulkee eväät sekä juomat. Reitiltä löytyy jo vähän kalliolle kiipeämistä ja virtaavan joen ylittämistä. Pääsemme tutustumaan matkalla ylämaankarjatilaan ja sen asukkaisiin. Siellä saamme lämpöisen ruoan, joka kuuluu paketin hintaan. Reitti on myös haastava paikoittain. Lähtö tapahtuu aina aamupäivällä.

Pitkät vaellukset ovat aina yön yli kestäviä seikkailuita. Retkeilijät majoittuvat vanhan kartanon saliin makuupusseihin patjojen päälle. Ratsastus kartanolle kestää taukoineen noin 8 tuntia. Matkan aikana pidetään muutama tauko laavulla ja annetaan hevostenkin huilata. Maasto on vaihteleva ja monipuolinen. Porukan kokemuksesta ja toiveista riippuen, voimme käydä myös uimassa hevosten kanssa tai ilman. Kartanolla on tarjolla lämmin ruoka sekä pieni iltapala. Kartanon muinaiset tapahtumat saa joka kerta kuuntelijoiden niskakarvat nousemaan pystyyn. Iltojen perinteinen tarinahetki tapahtuu kartanon emännän toimesta. Karmivat ja pelottavat tarinat koskevat juuri tätä kartanoa, joten odotettavissa on jännittäviä hetkiä ja mielikuvituksen juoksemista. Toivottavasti ette pahasti menetä yöunia!

Yömaastot ovat kesän villitys ja siitä on tullut ehdottomasti meidän kestosuosikki. Kuten on jo kerrottu, Hornanhovissa tapahtuu kummallisia asioita ja paikkaa vartioi katkerat sielut. Milloin harjat häviää, milloin karsinan ovet ovat selkosen seläällään aamutalliin tultaessa ja välillä raskaat ovet menevät itsestään kiinni. Yömaastolle lähdetään illalla yhdentoista aikoihin ja palataan aamulla viiden aikoihin. Ennen talliin paluuta käymme Haamunhuoman rannalla. Jos olemme onnekkaita, pääsemme näkemään rannan hengettären, naisen kesämekossa odottamassa rakastaan. Nainen ilmestyy kuin tyhjästä, se katselee lasittuneilla silmillään kohti Haamunhuomaa. Nainen katoaa, kun vähänkään päästät katsettasi siitä irti. Osa hevosistamme ei suostu astumaan rannan hiekalle, joten ne täytyy jättää puihin kiinni odottamaan. Hermostuttaako niitäkin tämä mystinen nainen, vaiko ratsastajien hermostuneisuus? Koko maastoretken ajan paikan omistaja Minka ja tallimestarimme Kristian pitävät porukan mielen valppaana erilaisilla kummitustarinoilla ja kertomuksilla. Uskallatko lähteä mukaan?


♦   - ei avoimia vaelluksia tai retkiä
"Hän tulee vielä. En koskaan voi lopettaa odottamista. Minä uskon. Haamunhuoma on tyyni.
Ole kanssani. Olen kanssasi ikuisesti. Pidän sinusta huolen."


© Hornanhovi 2018 | ulkoasu © turri | virtuaalihevonen | a sim-game horse