:: Mairoth Shetlands ::

Tervetuloa!

Mairoth Shetlands on saanut alkunsa 12.09.2019, toimien ystävysten Viivin ja Minkan yhteistyötallina. Mairothissa asuvien ponien juuret kantautuvat vuonna 2006 perustetun Huvituksen shetlanninponeihin. Viivi on tehnyt vuosia yhtestyötä briteissä asustavien siittoloiden kanssa ja alku syksystä hänelle tuli eteen niin upea tilaisuus, johon hän ei voinut olla tarttumatta. Suuri kasvattaja oli muuttamassa poniensa kanssa muualle eurooppaan ja hänen tilukset olisivat myynnissä. Ostos- ja muuttopäätös tehtiin heti ja Viivi sai yhteistyökumppaniksi Huvituksen luottovalmentajan, Minkan.

Mairoth Shetlands sijaitsee rauhallisella alueella, lähellä Laughtonia. Tiluksilla on suuret laitumet, upeat puitteet valjakkoajokilpailuille sekä suuri talli, joka majoittaa lähemmäs kolmekymmentä ponia. Britteihin muutto lähti käyntiin hyvin pian ostopäätöksen jälkeen. Viivi oli innoissaan päästessään lähemmäksi suosikki kasvattajiaan, vaikka toki Suomea tulisi kova ikävä, kuten myös kymmeniä kasvatteja jotka sinne jäävät jatkamaan Huvituksen linjoja.

Tavoitteena on tuoda shetlanninponijalostukseen uutta linjaa - unohtamatta pitkäsukuisia vanhempia linjoja. Kasvatus on päätavoite, mutta tallin tilukset ovat ihanteelliset myös kilpailuiden järjestämiseen. Toiminta painottuu pääasiassa shetlanninponien mentäviin luokkiin ja näyttelyihin. Ponien kohdalla toiminta on tavoitteellista ja kaikki ponit pyritään käyttämään kantakirjassa tai muissa laatuarvosteluissa. Tätä ei kuitenkaan vaadita kasvattien omistajilta. Tervetuloa tutustumaan Mairohtin upeisiin poneihin!

Viivi Kujala & Minka Niemell
(Sorel VRL-00884)

Päivitykset

16.01.2021: Uusi vuosi on pyörähtänyt kivasti käyntiin. Poneja on ilmoitettu VVJ-laatuarvosteluun ja sopivasti hollannin oripäivien (irl) aikaan, talliimme muutti muutama päivä sitten 6 uutta ponia, suoraan Hollannista! Kaksi edusti minejä, muut standardeja ja olen näistä uutukaisista niin innoissani! Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin ja muutama kasvatti olisi vailla kotia.ulkoasu © Cery 2018  ▪  taustakuva © josemdelaa CC 1.0 & Shady Acres Mini-Shetlands ▪  kaikki muu materiaali © Mairoth Shetlands
Tämä on virtuaalitalli  ▪  This is a sim-game stable  ▪  Virtuaalihevonen  ▪  a sim-game horse