:: Mairoth Shetlands ::

Mairoth Bisquet Praya

Virallinen nimi Mairoth Bisquet Praya
Rekisteritiedot VH20-017-0313
Rotu, sukupuoli Shetlanninponi, tamma
Väri, säkäkorkeus Musta, 104cm
Syntymäaika, ikä 05.07.2020 - 2-vuotias
Painotuslaji Valjakkopainotus (noviisi)
Kasvattaja Sorel / Mairoth
Omistaja Sorel (VRL-00884) / Mairoth
Saavutukset KTK-II

Bisquetista voisin sanoa sen, että tämä on yksi onnistuneimpia varsoja kasvattajan laseista katsoen. Bisquet on luonteeltaan todella miellyttävä, se toimii ratsuna ja ajossa moitteitta ja meriitti rivi kertoo siitä, että käsissäni on myös rakenteellisesti laatuyksilö. Varsana Bisquet oli utelias, tomera ja todella vauhdikas. Se sai laitumen tammat ja muut varsat vauhtiin ja sitä viiletystä oli hauska seurata. Koulutuksessa Bisquet on ollut ailahteleva. Jos jokin sitä ei huvita, se antaa sen myös näkyä päänheilauttelulla, kaapimisella tai muutenvain kiukuttelemalla. Bisquet on ollut monipuolinen käyttöponi, joka on toiminut pienten ratsastajien talutusponina ja välillä taas kilparatojen loistavana tähtenä. Tämä tamma on tehnyt minuun niin syvän vaikutuksen, etten usko, että tämän kaltaista tulee toista enään vastaan...

Tätä tammaa voi hoitaa sisällä, ulkona, kentällä tai niityllä. Se tulee kaikkien kanssa toimeen ja on hyvin kaikkiruokainen - kyllä ne aikuisetkin niitä rapsutuksia ja nameja jakelee aina välillä. Turpakarvat alkavät väristä, kun varusteiden tuttu kilinä kuuluu satulahuoneesta. Bisquet on aina valmis töihin! Tamman ongelmana on vaihtelevat mielialat, jotka esiintyvät kiukutteluna tai laiskotteluna. Kun Bisqueta ei huvita mikään, se torkkuu hoitaessa ja jopa töissäkin. Sitä joutuu käskyttämään vauhtiin, mikä ei ole aivan tavallisinta Bisqueta. Yksinäisyys on asia, mistä tämä tamma ei perusta. Se kaipaa muita poneja lähelleen, muuten se tuntee olonsa turvattomaksi. Tämä tuo jonkin verran vaikeuksia arkeen, kun aina pitäisi joku olla kaverina. Bisquet antaa hyvin kengittäjän huolehtia kaviot kuntoon, eläinlääkärin tarkastaa hammasrivistö (kunhan tainnutuslääkettä on reilusti) ja koppiinkin se kävelee todella hienosti.

Ratsuna Bisquet on tasainen tallaaja, mikä on enemmän bensa kuin turbo diesel. Sitä saattaa joutua pyytää enemmänkin eteenpäin. Toki on niitäkin päiviä, kun tamma kulkee todella ripeällä askeleella ja ratsastaja saa vain keskittyä omaan tekemiseen, eikä Bisquetn eteenpäin käskyttämiseen. Raippa on hyvä olla mukana. Esteillä Bisquet on tasainen tallaaja ja sen kanssa joutuukin olemaan tarkkana, että esteille mentäessä tempo pysyy reippaana ja tasaisena. Sillä on ärsyttävä tapa kieltäytyä esteelle ja sen se tekee vielä äärimmäisen hienosti! Niin hyvin, ettei kieltäytymistä pysty ennakoimaan mitenkään. Yleensä ratsastaja lentää satulasta, koska tilannetta ei pysty yhtään ennakoida ja Bisquet on tyytyväinen... Ratsastajan täytyy ratsastaa tammaa eteenpäin ja napauttaa vaikka raipalla kevyesti lavalle juuri ennen estettä. Koulua voidaan vääntää kentällä miten haluaa. Kyllä Bisquet perusasiat osaa ja ehkä vähän ekstraakin, mutta kummoinen koulutuuppari se ei ole. Maastossa kulkee nätisti mutta tarvitsee aina toisen ponikaverin matkaan mukaan. Muuten iskee pelko ja paniikki elämästä selviytymisestä. Kärryjen edessä Bisquet on energisempi ja luulenkin, että kärrytyöskentely on enemmän sen mieleen kuin ratsastus. Bisquet kuuntelee ohjastajaa hyvin, reagoi nopeasti ja toimii hyvin ohjastajansa kanssa yhteen. Tarkkuus tehtävät voivat joskus olla haastavia, mutta hyvin niistäkin selviytyy. Vauhdikkaammissa kilpailuissa Bisquet loistaa taidoilla ja ketteryydellään, ehdottomasti!

Kilpailupaikoilla Bisquet on tyyni, mutta silti todella tarkkaavainen. Tamma jähmettyy paikoilleen, kun se keskittyy niin paljon ympäristön hälinään. Muille poneille saattaa hörähtää, mutta siihen se jääkin. Bisquet ei koe tarvetta ilmoittaa olemassaolostaan sen ihmeemmin. Traileriin Bisquet menee nätisti, mutta myös kuljetuksessa kaipaa toista ponia kaveriksi, muuten iskee hätä ja huoli. Suurempia tämä poni ei jaksa stressata kilpailuissa, joten suorittamiseen keskittyminen pysyy hyvänä.

Sukutaulu ja jälkeläiset

i. Huvin Braxtonmkm, 103cm
KTK-II, VVJ-III
ii. Daybreak Sonatartpäis, 103cm
VIR MVA Ch, VSN Ch, KTK-II, VVJ-I, SHLA-II
iii. Exchange Rate
iie. Lady Lunatic
ie. Xenan Breertkm, 95cm
VVJ-III, SHLA-II
iei. Exfar DOF
iee. Chorusthla
e. Kruunun Danaem, 100cm
KTK-II
ei. Paldingham Dylanvrt, 93cm
KTK-II
eii. Paldingham Eragon
eie. Esgarda v.d. Frostbergson
ee. Wilona v.d. Dronhalmm, 106cm
KTK-III
eei. Ollie v.d. Veldhoeve
eee. Verena v.d. Dronhalm

t/o. Varsan nimi s. 00.00.00000 isä. Nimi om.    » Hyppykapasiteetti ja rohkeus:
    » Nopeus ja kestävyys:
    » Kuuliaisuus ja luonne:
    » Tahti ja irtonaisuus:
    » Tarkkuus ja ketteryys:

    ♦ Valjakkoajossa op ( vt. / )
★ Kilpaillut vain porrastetuissa kilpailuissa.
★ Tavoitteena VVJ-laatuarvostelu & SHLA

-


Päiväkirja ja valmennukset

Päiväkirjamerkintä

Raskas työviikko takana, tälle päivälle tahdoin jotain aivan muuta. Olemme takoneet niin hulluna erilaisia valmennuksia poneille ja hevosille, nyt se alkoi tuntumaan jo kropassa. Bisquet seisoi tarhassaan portin luona. Katselin Bisqueta hetken aikaa, kunnes sen keksin! Ilma oli ihanan raikas ja aurinko paistoi, ilta lähestyi. Otin Bisquetin sisälle ja harjasin sen, laitoin kärryt perään ja suuntasin hiekkatielle. Bisquet asteli levottomasti, korvat tötteröllä. Mukana ei ollut sille ketään tukea ja turvaa, nyt oli selvittävä yksin. Muutaman kilometrin jälkeen Bisquet alkoi myös rentoutua ja laskea päätänsä. Oli aivan superhienoa hölkätä hiekkatiellä, mikä kiersi pienen järven. Juuri tätä minä olin kaivannut, nimittän rentoa ja rauhallista menoa. Huolet häviää ja sielu lepää. Ei liikennettä, ei meteliä, vain kärryjen tuttu natina ja ponin askeleiden äänet hiekassa.

Matkalla Bisquet teki äkkipysähdyksen. Säikähdin jo itsekin tapahtunutta, koska olimme metsätiellä missä ei näkynyt ketään. Pyysin Bisqueta jatkamaan, mutta poni ei reagoinut. Sen korvat oli suuntautunut suoraan eteenpäin ja pää oli niin ylhäällä, kun se vain sai sen pidettyä. Nousin kärrystä pois ja yritin taluttaa tammaa eteenpäin, ei se liiku! Istahdin takaisin kärryyn mainiten muutaman voimasanan kunnes itsekin havahduin, edessämme kukkulan päällä metsästä tuli esiin suuri hirvi! Nyt alkoi itseänikin niin paljon jännittämään, että Bisquet täyskäännös ja reippain askelin kohti kotia! Siihen loppui rentous mutta onneksi kotimatka sujui hyvin.ulkoasu © Cery 2018  ▪  taustakuva © josemdelaa CC 1.0 & Shady Acres Mini-Shetlands ▪  kaikki muu materiaali © Mairoth Shetlands
Tämä on virtuaalitalli  ▪  This is a sim-game stable  ▪  Virtuaalihevonen  ▪  a sim-game horse