:: Mairoth Shetlands ::

Mairoth Brigadier

Virallinen nimi Mairoth Brigadier
Rekisteritiedot VH19-017-0460
Rotu, sukupuoli Shetlanninponi, ori
Väri, säkäkorkeus Mustanruunikko, 105cm
Syntymäaika, ikä 06.09.2019 - 1-vuotias
Painotuslaji Valjakkopainotus (noviisi)
Kasvattaja Sorel / Mairoth Shetlands
Omistaja Sorel (VRL-00884) / Mairoth
Saavutukset KTK-III

Brigadier, tuo tumma hurmaava komistus pörhistelee ja pullistelee usein omassa tarhassaan. Katseiden kääntäjä saattaa hurmata pelkän ulkokuorensa takia, mutta kyllä sieltä sisältä löytyy myös lämmin sydän. Vaikka poni on todella orimainen, sen kanssa pärjää hyvin eikä koskaan tarvitse murehtia, että poni lähtee käsistä jonkun muun ponin perään. Ääntä löytyy, mutta sitähän riittää kyllä tähän maailmaan. Brigadier on oman valtakuntansa ainoa sankari, se ei siedä muita oreja lähelleen. Jos näin pääsee tapahtumaan, Brigadier pitää sellaisen älämölön ja tanssiesityksen, että siitä tilanteesta haluaa pois kuka tahansa. Ihmisten kanssa Brigadier on nöyrä ja kuuliainen, se arvostaa meitä ja omaa hyvät käytöstavat.

Hoitaa voi karsinassa tai käytävällä, karsina on vaihtoehdoista ehkä se paras. Ori vartio aluettaan niin vahvasti, että muiden ponien liikkuminen käytävällä saa sen hermostuneeksi ja tällöin valjastaminen voi olla hankalaa, kun poni elehtii kun seisoisi tulisilla hiilillä. Kotona orin kanssa pärjää hyvin, ei se ihan jokaiselle liikkuvalle eläimelle mölise, mutta tilanne muuttuu todella raskaaksi kilpailupaikoilla. Etenkin näyttelyt ja valjakkoajokilpailut ovat reissuja, kun tämän ponin kanssa lähdet reissaamaan, illalla voi kaatua sänkyyn suorilta jaloilta. Sen verran se mouhoominen ja öriseminen vie voimia, vaikka ori ei niin raskas kädelle ole mutta olemus on aivan jotain muuta. Tilanne rauhoittuu kyllä päivän mittaan ja viimeistään, kun laitetaan kärryt perään ja poni töihin. Silloin se unohtaa muut ponit ympäriltään ja alkaa keskittyä itse työntekemiseen.

Valjakkoajossa Brigadier on vauhdikas mutta maltillinen. Sen kanssa sujuu maratooni sekä myös tarkkuusajo. Todella miellyttävä ja kevyt ajettava lähes aina. Se jaksaa hyvin keskittyä, vaikka puolipäivää se olisi varikolla huudellu muille poneille, jostain se ammentaa virtaa itse suoritukseen. Sillä on kaunis, iso liikkeinen ravi ja hyvin pyörivä laukka. Se kantaa itsensä hyvin ja kokoaa helposti. Brigadierin työskentelyä on ilo katsoa myös vierestä, sen myös tuomarit ovat antaneet ymmärtää useamman kerran. Jos ponin saa veryteltyä hyvin ja tempon pysymään tasaisena, voi odotettavissa olla vähintään sijoitusta kilpailuista.

Ratsuna Brigadier ei ole koskaan toiminut, vaikka ajatuksen tasolla idea on pyörinyt mielessä. Lasten käsiin ei luonnollisesti tämmöistä ponia voi antaa, joten voi olla helpompi keskittyä liikuttamiseen vain kärryillä tai irtohypytyksessä tai irtojuoksutuksessa. Vaikka kokoa olisi, ei meillä ole tarpeeksi intoa lähteä ponia kouluttamaan ratsastuksen saloihin. Brigadier kuuluu suosikki poneihini, vaikka osaakin olla joskus todella raskas kaveri, sen kuoren sisältä löytää herkän ja hellyyttä kaipaavan haliponin.

Sukutaulu ja jälkeläiset

i. Broadway Banditshe, m, 106cm
Ch, KTK-III
ii. Lil Rebelshe, rt, 104cm iii. Anarchy 88
iie. Santon Scarya
ie. Showstarshe, rnkrj, 97cm iei. Mayfields Rascal
iee. Showstopper
e. Bridgeleas Werbenashe, trn, 104cm ei. Welkomshe, tprt, 104cm eii. Maud Diorek
eie. Werona
ee. Neteby Jayteeshe, trn, 101cm eei. Weltrufs Jaguar
eee. Neteby Jacobina

o. Mairoth Demophon s. 09.02.2020 emä. Kruunun Danae om. indy    » Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 37.05
    » Nopeus ja kestävyys: 8.58
    » Kuuliaisuus ja luonne: 762.65
    » Tahti ja irtonaisuus: 4.13
    » Tarkkuus ja ketteryys: 853.76

    ♦ Valjakkoajossa 1616.41 op ( vt. 4 / 3 )
★ Kilpaillut vain porrastetuissa kilpailuissa.
★ Tavoitteena VVJ-laatuarvostelu & SHLA

31.12.2019: Susiraja - irtoSERT -- pt. Lissu T.

Päiväkirja ja valmennukset

00.00.0000: Päiväkirjamerkintä

-ulkoasu © Cery 2018  ▪  taustakuva © josemdelaa CC 1.0 & Shady Acres Mini-Shetlands ▪  kaikki muu materiaali © Mairoth Shetlands
Tämä on virtuaalitalli  ▪  This is a sim-game stable  ▪  Virtuaalihevonen  ▪  a sim-game horse