:: Mairoth Shetlands ::

Maybecks Carovnica

Virallinen nimi Maybecks Carovnica
Rekisteritiedot VH19-017-0213
Rotu, sukupuoli Shetlanninponi, tamma
Väri, säkäkorkeus Musta, 102cm
Syntymäaika, ikä 28.4.2019 - 12-vuotias
Painotuslaji Valjakkopainotus (noviisi)
Kasvattaja Maybeck Stud
Omistaja Sorel (VRL-00884) / Mairoth
Saavutukset VIR MVA Ch, KTK-II

Caro on saapunut meille heti luovutusikäisenä ihanasta ponitallista nimeltään Maybeck Stud. Tamma on ollut erittäin helppo kouluttaa, siltä löytyy hyvä motivaatio erilaiseen tekemiseen ja sen takia Carosta on tullut meidän monitoimiponi. Tämän ponin kanssa on touhuttu todella paljon, myös maastakäsin kaikkea mahdollista. Olemme tehneet esimerkiksi agilityä, irtohypytyksiä, pyörötarhassa erilaisia harjoituksia, ratsastusta ilman varusteita sekä kokeiltu erilaisia temppuja. Kyllä se muutamat temput oppi, tosin niiden harjoittaminen on vuosien saatossa jäänyt vähemmälle. Caro osaa mennä makuulle pyynnöstä, nousta pystyyn, tehdä piruettia sekä kumartaa. Caro on todella miellyttämisen haluinen ja viihtyy paljon ihmisten kanssa. Hoitaa voi missä tahansa, Caro on tyytyväisenä paikallaan kun vain saa huomiota. Ruoka on kaikista parasta sen mielestä ja sen läheltä tamma ei hievahdakkaan.

Valjakkoajossa Caro on aavistuksen laiska ja sitä joutuu paljon lämmittelemään, että poni saataisiin sopivaan työmoodiin. Jos veryttely jää vähäiseksi, ei tarvitse odottaa kilpailuista suurempia. Ohjastajan tulee olla määrätietoinen ja antaa ponille ohjeet selkeästi ja oikeassa kohtaa. Caron reagointi ei ole sitä parhainta mahdollista, mutta jos ohjastaja osaa tehdä työnsä niin, että pystyy myös vähän ponia ennakoimaan, voi odottaa todella hyviä pisteitä. Ponin liikkeet ovat aktiiviset, selkeät ja suorat. Nopeat kiemurat sujuvat päivästä riippuen. Carolla on joskus varsin ärsyttäviä kiimapäiviä, jolloin tällaiset nopeat lajit eivät ole hyvästä. Silloin ei huvita oikein mikään.

Caron kanssa voi touhuta kuka tahansa. Se on päässyt kilpailemaan myös esteillä ja koulussa muutamien nuorten kanssa. Caro on luottoratsu, joka ei säikähdä mitään. Laiska se osaa olla ja sitä täytyykin ratsastaa eteenpäin. Jos niin ei tee, etenkin estepuolella voi odottaa kieltäytymisiä tai laisoja, tempottomia hyppyjä. Koulukiemurat sujuvat yllättävän hyvin! Jos jotain vähän vaikeampaa haluaa tehdä, silloin ratsastajan tulee olla oikeasti osaava ja taitava. Caro ei tee mitään jos ei ole pakko ja ratsastajansa se testaa aivan varmasti. Jos ratsastaja ei ole niin määrätietoinen ja tomera, voi Caro narrata ja jekuttaa ratsastajaansa vaikka kuinka paljon. Caro on kaikkien kaveri ja laitumella se viihtyy parhaiten muiden kylkeen painautuneena. Varsoille Caro näyttää pitkää huulta, mutta omat vauvansa se on hoitanut oikein mallikaasti!

Sukutaulu ja jälkeläiset

i. Burbacka Rokokoshe, rtkrj, 98cm
KTK-II, VVJ-I
ii. Huovilan Pontiacshe, rtpäis, 104cm
KTK-III
iii. Shorties Lord PucciniKTK-II, VVJ-I, SHLA-I, YLA1
iie. Juliet of YearwoodVIR MVA Ch, KTK-II, KRJ-I
ie. Dreamfluff Crumbsshe, rtkrj, 92cm
VVJ-I
iei. Campcroft MercuryCh, KTK-III, VVJ-II, SHLA-I
iee. Drumford Sweet Dreams
e. Maybecks Cherry Queenshe, m, 103cm
VIR MVA Ch, KTK-I, VVJ-I, SHLA-I
ei. Maybecks Ottonburghshe, m, 106cm
Ch, VSN Ch, KTK-I, VVJ-I, SHLA-I, YLA3
eii. Metsäkylän OodiVIR MVA Ch, KTK-I, VVJ-I, SHLA-II, YLA2
eie. Skaigh JosefineVIR MVA Ch, KTK-I, VVJ-I, SHLA-II, YLA3
ee. Mangon Cherry Blossomshe, m, 105cm
VIR MVA Ch, KTK-I, VVJ-I, SHLA-I, YLA3
eei. Appletree's Al CaponyVIR MVA Ch, KTK-II
eee. Aywick Cola NutVIR MVA Ch, KTK-I

t. Mairoth Pretty Like Pavlova s. 04.04.2020 isä. Vuornan Piece of Cake om. serena VV-I    » Hyppykapasiteetti ja rohkeus:
    » Nopeus ja kestävyys:
    » Kuuliaisuus ja luonne:
    » Tahti ja irtonaisuus:
    » Tarkkuus ja ketteryys:

    ♦ Valjakkoajossa op ( vt. / )
★ Kilpaillut vain porrastetuissa kilpailuissa.
★ Tavoitteena VVJ-laatuarvostelu & SHLA

24.06.2019: Adina - irtoSERT -- pt. Jannica
05.09.2019: Fellbury - MVA-SERT, BIS3 -- pt. Vibaja

Päiväkirja ja valmennukset

01.02.2020: Valjakkovalmennus

Olimme saaneet Mairothiin Mayan pitämään muutaman valmennuksen tallin poneille ja ensimmäisenä oli vuorossa Caro. Kotitallissa Caro oli jo valmiiksi hieman laiskan tuntuinen, hoitaessa poni torkkui tyytyväisenä ja tarkoitus oli kävellä ulkona ennen valmennuksen alkua ja lämmitellä ponia mutta lopulta tuli perinteisesti kiire ja lämmittelyt jäi. Maya kertoi minulle kuulumisia kävellen vierellämme, kun kävelimme pitkin maneesin kaviouraa. Vähän väliä jouduin naksauttamalla muistuttaa Caroa, että kävellään reippaasti. En tiedä, voiko ponin liike olla yhtään enempää maahansidottua kuin nyt. Maya käski siirtää raviin ja tein työtä käskettyä. Meillä ponit on opetettu siirtymään raviin suhisemalla mutta Caro oli sitä mieltä, että suhise kärryssä keskenäsi. Piiskalla heilautin vasemmalle puolelle kylkeä ja muistutin ponia mitä tehdä ja Caro nosti ravin. Aikansa siinä kului, että sain poniin sopivan tempon ja valmentaja oli tyytyväinen työskentelyn tahdista. Maya oli valmistellut maneesiin kaksi kartio aukkoa. Meidän tehtävä oli ravata joka toinen kierros kaviouralla maneesin lyhyet sivut ja joka toisella kerralla ravata hieman syvemmälle tehty kartioportti, jolloin joudun enemmän miettiä kaarevan käännöksen tekoa. Mistä kaarto alkaa ja mihin se loppuu niin, että poni kääntyy kokoajan liikkeessä tasaisesti.

Kavioura oli suhteellisen helppo tehtävä, siellä oli seinät ja jäljet turvana mutta kartioportin läpi kulkeminen ja pitäminen poni kokoajan kääntyvänä tasaisesti, oli hankalaa. Caroa sai vähän kokoajan pyytää etenemään eteenpäin, mikä vei omaa keskittymistä taas kaarevaan uraan keskittymistä pois. Lopulta suorituksemme alkoi muistuttamaan ihan fiksua työskentelyä ja siirsin ponin käyntiin. Käynnissä jäimme isolle pääty-ympyrälle tarkoituksena pitää työskentelyssä hyvä rytmi. Kävelyn jälkeen jäimme ympyrälle, josta ravasimme puolet ja kävelimme puolet. Näin harjoiteltiin tarkkuutta siirtymisiin, jotka tuntui varsinkin tänään tuottavan ongelmia. Kokeilin pari eri suhina versiota, miten poni näihin reagoi. Kaikista paras oli, missä suhina lähti kasvamaan - poni ehtii reagoida siihen, että muutaman sekunin kuluttua on aika nostaa ravi. Kun siirtymiset näyttivät suhteellisen hyviltä, päätimme lopettaa Caron urakoinnin. Poni oli hyvin hikinen ja puuskutti. Maya vitsaili, että onko tamma viettänyt juuri mammalomaa vai miten sillä voi olla näin huono kunto. Totta, Caro on saanut lomailla vähän liikaa mutta tilanne korjaantuu nyt, kun olemme talliin saanut lisää työporukkaa, jotka ovat innostuneet myös itse valmentautua. Caro suoritti ihan hyvin, vaikka alku oli hunajaakin tahmeampaa menoa.ulkoasu © Cery 2018  ▪  taustakuva © josemdelaa CC 1.0 & Shady Acres Mini-Shetlands ▪  kaikki muu materiaali © Mairoth Shetlands
Tämä on virtuaalitalli  ▪  This is a sim-game stable  ▪  Virtuaalihevonen  ▪  a sim-game horse