Cees van Groeneveldt

Virallinen nimi Cees van Groeneveldt
Rekisteritiedot VH21-017-0024
Rotu, sukupuoli Minishetlanninponi, ori
Väri, säkäkorkeus Hiirakonpäistärikkö, 81cm
Syntymäaika, ikä 20.11.2020 - 8-vuotias
Painotuslaji Valjakkopainotus (noviisi)
Tuonut Sorel (NDL)
Omistaja Sorel (VRL-00884) / Mairoth
Saavutukset

Cees on pieni temperamenttinen ori isolla O-kirjaimella. Egoa on niin paljon, ettei meinaa tontillemme mahtua. Muille oreille se pörisee heti mutta kunnioittaa silti narunpäässä seisovaa ihmistä. Koskaan Cees ei riehu niin, että ihmiselle tulisi tukala tilanne pitää ponia käsissään. Ihan kuin tälläinen pieni koiran kokoinen poni olisikaan vaikea pidätellä, mutta kuitenkin Cees voi pitää meteliä, kuopia jalallaan ja pomppia vieressäsi mutta aina se muistaa missä on ihminen. Tammoille ori hörähtelee hempeästi, joskus se kuulostaa kyllä enemmän sian röhkimiseltä kuin hörisemiseltä. Ihmisille Cees on aina kiltti. Etenkin lapsien lähellä poni kuin lamaantuu, ettei se vahingossakaan astuisi pienen lapsen varpaille tai pelästyttäisi sitä. Aikuisilta Cees ottaa leipäpalan kädestä kuin lohikäärme mutta lapsen kädestä poni hamuilee todella hellästi ja varovaisesti huulillaan leivän suuhunsa. Tämän ponin kohdalla voi ainakin sanoa, että kyllä nämä eläimet ymmärtävät pienistä lapsista, koska täytyy olla varovainen.

Pienellä ponilla on kyllä tarmokkaat ja näyttävät liikkeet, kun sen vaan saa siihen mielentilaan, ettei mennä puolivaloilla vaan täysillä. Cees on lämmiteltävä hyvin ja veryteltävä kyljistä kumpaankin kierrokseen. Moottori käynnistyy hitaasti mutta varmasti, kun sen tekee huolellisesti. Paljon käännöksiä ja asetteluja, taivutuksia. Valjakkoajoon Cees on oikein miellyttävä pakkaus, mutta mitään multichampionia käyttöluokista tästä ponista ei tarvitse odottaa. Ori on sen verran ailahteleva liikkuja, joka on vaikuttanut myös kilpailu-uraan. Vaikka kaikki olisi täydellistä lämmittelyn jälkeen ja tuntuu, että poni on nyt hyvin eteenpäin pyrkivä ja virkeä, itse suorituksessa se saattaa keskittyä aivan muuhun kuin itse tekemiseen ja rata vain juostaan läpi. Cees on suustaan herkkä mutta välillä tuntuu, että kaikesta huolimatta langaton yhteys poniin on katkennut. Tämä on tuonut sopivaa vaihtelua ja jännitystä tallin muiden kisakonkareiden rinnalle, kun Ceesin kanssa ei tiedä, mitä tulee tapahtumaan.

Tallissa Cees pitää itseään yhtä suurena hallitsijana kuin Trump konsanaan. Cees laiduntaa ja tarhaa joko yksin, kauempana muista oreista tai tammaporukan kanssa. Ponin kanssa liikkuessa kaikki pääsevät helpommalla, jos pyrkii välttämään kontakteja muiden orien kanssa - niitä kun tallissa on kohtalaisen mohta. Cees on helppo hoitaa, käsitellä ja työskennellä. Kun muita oreja ei ole lähettyvillä, Cees on oikein rauhallinen ja lunkki kaveri.

Sukutaulu ja jälkeläiset

i. Gerrit van Groeneveldthkko, 80cm
evm
ii. Gijs van Groeneveldtvkk, 86cm iii. -
iie. -
ie. Treeske v.d. Egtbershkko, 78cm iei. -
iee. -
e. Castelijs v. Avesthooffrtpäis, 84cm
evm
ei. Narcos v.d. Leenstrarnpäis, 85cm eii. -
eie. -
ee. Marlijn v. Befortrt, 80cm eei. -
eee. -


o/t. Varsan nimi s. 00.00.0000 emä. Nimi om.    » Hyppykapasiteetti ja rohkeus:
    » Nopeus ja kestävyys:
    » Kuuliaisuus ja luonne:
    » Tahti ja irtonaisuus:
    » Tarkkuus ja ketteryys:

    ♦ Valjakkoajossa op ( vt. / )
★ Kilpaillut vain porrastetuissa kilpailuissa.
★ Tavoitteena VVJ-laatuarvostelu & SHLA

Päiväkirja ja valmennukset

12.01.2020: Päiväkirjamerkintä

Tallin ponitilanne oli ollut jo hetken siinä pisteessä, että vanhempien ponien pois lähtiessä tallilla on ollut liian monta tyhjää karsinaa. Myös käyttöponien määrä oli laskenut paljon, johtuen valitettavasta ponien vanhentumisesta, joten uusien ponien etsintä oli ajankohtaista. Liian kauan olen saanut nauttia vähäisestä ponimäärästä mikä taas on ollut itselleni vähemmän työtä arjessa. Tilanne on saanut muutoksen, nimittäin shoppailin Hollannista muutamasta eri siittolasta yhteensä kuusi uutta ponia! Siinä oli tallitytöillä naama kysymysmerkkinä, kun uutiset heille kerroin.

Niin vain muutaman kuukauden odottaminen oli vihdoin päättynyt ja autollinen uusia poneja saapui talliin! Lentokentältä ponit oli noutamassa meidän luottokuljettaja, joka taas helpotti omaa tilannetta paljon kun ei tarvinnut itse lähteä poneja noutamaan vaan pystyin valmistelemaan kaiken kunnolla valmiiksi. Talliin oli kerääntynyt enemmän porukkaa ja jännittynyt tunnelma oli aistittavissa kaikissa. Kun suuri hevosauto vihdoin kaarsi pihaamme ja pysähtyi, autosta kuului ainakin kolmen ponin kimakat hirnahdukset. Läheisessä tarhassa olleet ponit jättivät ruokailun välittömästi kesken, höristi korviaan ja lähti ravaamaan aidan viereen.

Kolmantena autosta otettiin ulos porukan toiseksi pienin yksilö, hiirakonpäistärikkö tukkajumala Cees. Ja voi jestas millä pörinällä ja egolla pienen pieni poni sieltä tulikaan. Tarhassa olevat tammat katsoivat orin matsoilua ihmeissään, eivätkä nekään enään tiennyt, onko tuo otus lintu vaiko kala. Cees oli aivan hiestä märkä. Matka oli ollut pitkä ja raskas. Sinna nauroi minulle, että vie nyt se pyhimys talliin sisälle. Eihän tuolle pörhistelylle voinut kuin nauraa, ei se kovin uskottavaa ollut. Ja mikä meteli alkoi kun Cees astui jalallaan tallin käytävälle. Sisällä oli jo kaksi muuta oria tallin perällä, jotka hirnahtivat kuullessaan kavion kopsetta. Tästä Cees vasta innostuikin! Ori ravasi hitaasti vieressäni kuin mikäkin friisiläinen, hirnui kovaa häntä korkealla. Laitoin Ceesin omaan karsinaansa ja aika kauan kesti, ennen kuin pieni poni rauhoittui ja hiljeni. Se hyppi karsinan ovella yrittäen nähdä käytävälle. Tämän ponin kanssa voi tulla vielä mielenkiintoisia hetkiä, mietin mielessäni ja lähdin kävelemään tallista ulos, hakemaan lisää tuontiponeja autosta.ulkoasu © Cery 2018  ▪  taustakuva © josemdelaa CC 1.0 & Shady Acres Mini-Shetlands ▪  kaikki muu materiaali © Mairoth Shetlands
Tämä on virtuaalitalli  ▪  This is a sim-game stable  ▪  Virtuaalihevonen  ▪  a sim-game horse