:: Mairoth Shetlands ::

Gelligaer Ceri

Nimi Gelligaer Ceri
Rekisteritiedot VH18-017-0332
Rotu, sukupuoli Shetlanninponi, tamma
Väri, säkäkorkeus Ruunikko, 102cm
Syntymäaika, ikä 13.06.2018 - 10-vuotias
Painotuslaji Valjakkopainotus
Ex-omistaja Maybeck Stud
Omistaja Sorel (VRL-00884) / Mairoth
Saavutukset VIR MVA Ch, KTK-I, VVJ-I

Maailman kaunein ja suloisin Alliponi on sielultaan aavistuksen arkajalka, joka mielellään viihtyy omissa oloissaan. Vaikka tammaa on tarhattu läpi elemän pienessä tammaporukassa, on se poneista se, joka väistää muita ja menee heinäpaalille viimeiseksi. Ja tallikäytävältä se, joka ei iltaruokien aikaan paukuta karsinanoveansa vaan kiltisti odottaa omaa vuoroansa. Tuttujen ihmisten kanssa Alli toimii hyvin yksinkertaisella tavalla; tutut asiat voidaan suorittaa hyvin nopeatempoisestikin ponin säilyttäessä tyytyväisyytensä, mutta ei niin arkipäiväiset asiat kuten klippaaminen vaatii ponilta aikaa. Kun Allin antaa rauhassa tutustua uuteen - tai ei niin useasti tapahtuvaan - juttuun, säilyttää se luottamuksensa ihmiseen ja siihen, mitä on tapahtumassa. Allilla onkin hauska tapa uusiin asioihin liittyen; mikäli joku asia jännittää, jännitys purkaantuu viimein pienellä, matalalla hörinällä joka on toisinaan jopa sydäntä särkevää kuunneltavaa.

Ajaessa Alli on varsin kiltti ja miellyttämisenhaluinen, eikä se turhaan hötkyile suuntaan tai toiseen. Parhaillaan Alli on koulua ja tarkkuutta ajaessa, sillä kentän aidat tuntuvat tuovan tammalle jonkinlaista turvallisuuden tunnetta. Maastossa tai vieraassa paikassa Alli saattaa toisinaan hieman jännittää, jolloin se saattaa tulla ylälinjastaan hieman kovaksi ja äkkiä tapahtuvat asiat, kuten juuri kohdalla puskasta lähtevä lintu saattaa aiheuttaa muutaman ristiaskeleen. Itsevarmalla ajotavalla ja vaihtelevilla tehtävillä Allin saa kuitenkin usein rentoutumaan, eikä siten esimerkiksi kilpaileminen tamman kanssa ole aiheuttanut harmaita hiuksia. Pääsääntönä me Maybeckissä pidämmekin Allin suhteen, että sitä ajaa vain osaavat, rauhalliset ohjastajat - näin se saa jatkuvasti hyviä kokemuksia ja ehkä jonain päivänä se uskaltaa olla täysin vieraassakin paikassa yhtä lungi kuin kotona.

Alli matkustaa rauhallisesti kaverin kanssa sekä trailerissa että rekassa jolloin matka taittuu usein vain heinäverkkoa nysväten. Yksin matkustaessaan Alli selkeästi stressaantuu, ja esimerkiksi auton pysähtyessä se alkaa kuopimaan levottomasti etujalallaan kuin ilmoittaakseen, että olette unohtaneet minut tänne, päästäkää jo pois. Vieraissa paikoissa se saattaa alkuun hiukan pyöriä ja hyöriä, mutta rauhoittuu kuitenkin paikoilleen nopeastikin. Pitkillä valmennus- tai kisamatkoilla vieraskarsinoissa ollessaan se on parhaillaan tutun kaverin karsinanaapurina; silloin tamma on kuin kotonaan eikä turhia stressaa muuttunutta ympäristöä. (kirjoittanut Maybeck Stud)

Sukutaulu ja jälkeläiset

i. Windsor Llionshe, rn, 104cm
evm
ii. Old Rhayader Lewysshe, rt, 102cm iii. Old Rhayader Llyr
iie. Old Rhayader Regan
ie. Holywell Mereridshe, rn, 101cm iei. Rockliffe's Mariner
iee. Holywell Divone
e. Gelligaer Carylshe, rn, 105cm
evm
ei. Llyfnant Garthshe, rt, 104cm eii. Gwalchmai
eie. Lochfoot Cordelia
ee. Berwyn Ceinwenshe, rn, 105cm eei. Berwyn Eburscon
eee. Berwyn Carmel

o. Maybecks Luzibär s. 15.08.2018 isä. Luzifurious om. Liia KTK-III, VVJ-I
t. Maybecks Chi s. 27.09.2018 isä. Hjalldar Thor om. Crimis Ch, KTK-III
o. Huvin Wraithcrush s. 10.04.2019 isä. Thunder Nut om. Huvitus KTK-I
t. Mairoth Clowésia s. 01.09.2019 isä. Wiltshire Kenzo om. Sorel» Hyppykapasiteetti ja rohkeus:
» Nopeus ja kestävyys:
» Kuuliaisuus ja luonne:
» Tahti ja irtonaisuus:
» Tarkkuus ja ketteryys:

Valjakkoajossa op ( vt. / )

★ Kilpaillut vain porrastetuissa kilpailuissa.

★ 15.09.2018: Huvitus SHLA VVJ-Cup, noviisi - 5/36

17.09.2018: VSN-näyttelyt (Maybeck Stud) SW4

17.09.2018: Wyat - irtoSERT -- pt. Dimma
01.10.2018: Wyat - irtoSERT -- pt. Molly
25.02.2019: Huvitus - irtoSERT -- pt. Lissu T.
30.04.2019: Adina - irtoSERT -- pt. Jannica
09.06.2019: Fellbury - MVA-SERT, BIS3 -- pt. Lissu T.
19.06.2019: Valmari - MVA-SERT, BIS4 -- pt. Jannica

Päiväkirja ja valmennukset

15.08.2018: Päiväkirjamerkintä - kirjoittanut Maybeck Stud

Alliponin saavuttua Maybeckiin sillä oli juuri alkanut kiima ja mietimme, olisiko ponitamman astuttaminen vähän henkseleitä paukutellen sotaan osallistumista. Lyhyen, mutta sitäkin tehokkaamman palaverin jälkeen tulimme pian Bettinan kanssa siihen tulokseen, että tamman voisi yrittää vielä hyvin astuttaa samalle kesälle - jos tamma tulisi tiineeksi, se saisi juonittua itselleen yhden lisävuoden valjakkoajotreeneistä ja näkisimme heti minkälaista jälkikasvua se jättää. Ja puolestaan jos tamma ei tiinehtyisi ensimmäiseen kiimaan, voisimme nostaa kädet ylös ja todeta, että treenataan sitten ja kokeillaan ensi kesänä uudestaan. Eli kävi miten kävi, lopputulema oli jokatapauksessa hyvä.

Onneksi ihanan Furin hypyttäminen ei kuitenkaan ollut turhaa sillä Alli tiinehtyi ja osoitti varsin selkeästi olevansa kantavana paisumalla loppukesän laitumella kuin pullataikina. Vaikka Alli on jo perusluonteeltaan melko vetäytyvä ja omissa oloissaan viihtyvä, korosti kantoaika näitä piirteitä mahdottomasti; Alli nimittäin saattoi seistä tarhassakin monta tuntia samassa asennossa katsoen johonkin kauas horisonttiin omissa ajatuksissaan. Mitä lähemmäs arvioitua laskettua aikaa pääsimme, sitä tiiviimmin Alli osoitti tarvitsevansa omaa tilaa ja aikaa. Tästä syystä tammalle avattiinkin oma loossinsa tammapihatosta; näin se pääsi olemaan rauhassa, tarpeen vaatiessa piiloutumaan muilta hevosilta mutta halutessaan pääsi kuitenkin rapsuttamaan lajitovereita aidan takaa.

Allin kohdalla synnytys ja ensihetket ihanan maitovarsan kanssa meni kuin oppikirjasta. Tammalle nousi myöhään illalla vahatipat, jonka johdosta jäimme molemmat Bettinan kanssa valvomaan tallille mahdollisesti alkavaa synnytystä. Vähän puolenyön jälkeen Alli kävi levottomasti maate, ja oikeastaan ennen kuin ehdimme kissaa sanoa, upea vankkajalkainen sekä runsasjouhinen varsa oli nauttimassa maitobaarin antimia emätamman tutkiessa uteliaana uutta tulokasta.

11.11.2018: Valjakkoajovalmennus - valmentaja Jannica

Seisoin hyvissä ajoin Maybeckin pihamaalla. Edellisestä visiitistä olikin jo aikaa, joten olin ollut hieman yllättynyt Amelien soittaessa ja kysyessä olisinko ehtinyt liikuttaa Alli-ponia. Olin kuitenkin tarttunut tuumasta toimeen ja huomatessani tallimestari Jessican pihamaalla kysyin mistähän löytäisin ponin ja varusteet. En tullut kysyneeksi oliko Allilla ratsastettu, joten tyydyin valjakkoajoon, kun Jessica ehti jo tuoda varusteetkin käytävän puolelle. Hän näytti tarhakartasta tarhan mistä Alli löytyisi ja suuntasin sinne vedettyäni takin päälleni, oli alkanut sataa. Emme kuitenkaan olleet sokerista ja Allilla oli ajoloimikin odottamassa niin hyvin voisimme mennä kentälle harjoittelemaan valjakkoajon kouluosuutta. Alli oli superkiltti hoitaa, vaikka hieman ihmettelikin uutta tätiä harjapakin kanssa. Pääsemme kentälle melko pian, Ameliekin tulee vastaan, on ollut ilmeisesti ratsastamassa jossakin, kun on tallivaatteet päällä. Vaihdamme muutaman sanan ja suuntaan sitten kentälle, Alli ei jaksanut odottaa ja steppasi jo siihen malliin, että oli parasta vain jatkaa matkaa.

Alli vaikutti energiseltä, joten muutaman kierroksen käveltyään annoin sen siirtyä raville ja aloin tekemään taivutuksia pääasiassa ympyröillä. Kiemuraura antoi myös vähän haastetta touhuun ja Alli vaikutti tyytyväiseltä päästessään töihin kärryjen eteen. Jatkoimme harjoituksia käyntisiirtymisissä, Alli oli energisyydessään kiva poni niihin ja ravi nousi aina uudelleen reippaasti pyydettynä. Lyhyensivun keskelle tein vielä lisäksi voltit siirtymien jälkeen, niin että ponilla riitti haastetta. Alli oli oikein mukava ajettava ja tuntui tykkäävän pehmeistä avuistani. Ravitehtävät sujuivat hyvin ja aloin nostamaan laukan aina pitkänsivun alusta. Muuten se sujui hyvin, mutta Alli nosti muutaman kerran vastalaukkaa. En siitä kuitenkaan hermostunut, vaan otin takaisin raville, josta tamma itsekin jo osasi korjata laukan toiseksi huomattuaan virheensä. Loppuun teimme vielä laukkaharjoituksia pääty-ympyrällä asettuen joka toisella kierroksella ulospäin ja joka toisella sisälle. Yhden kerran Alli vaihtoi vastalaukankin, mutta korjasi sen pian pidätteen saatuaan jo. Alli tuntui mukavan herkälle ponille, joten kokeilimme myös muutamat laukanvaihdot kahdeksikolla ja sujuivathan ne! Saatuani loppuverryttelyt päätökseen ja käveltyämme aikamme suuntasin takaisin tallille, jossa otin kärryt pois ja talutin hikisen ponin suorinta tietä pesukarsinaan.

Otin valjaat pois ja pesin kuolaimet, joten sain valjaat vietyä omalle paikalleen varustehuoneeseen, siellä oli pitkä rivi valjaita, mutta ei lukenut kenenkään kohdalla nimiä, joten jätin ne vain yhteen vapaaseen koukkuun, eiköhän näillä samankokoisilla ollut pitkälti samat valjaat käytössä, tuumin palatessani tamman luokse. Se oli alkanut kuoputtaa maata, mutta lopetti sen tullessani takaisin. Etsin loimihyllystä Allin nimellä varustettua loimea, mutta sielläkin olivat loimet vain käytön perusteella laiteltuja, mineille oli erikseen loimet, joten valitsin standardihyllystä fleecevuorellisen loimen, jonka arvelin menevän ponille. Suihkutin kevyesti pahimmat hikikohdat, en uskonut siitä olevan haittaa, olihan ulkona miltei kymmenen astetta lämmintä sateesta huolimatta. Kuivasin jalat ja vatsanalusen hyvin, jonka jälkeen loimitin Allin ja vein takaisin tarhaansa. Kävin vielä siivoamassa pesukarsinan ja jätin ilmoitustaululle viestin, että Alli oli liikkunut tänään hienosti, koska en ketään nähnyt missään. Olipas ollut kiva tallipäivä, mietin istuessani maasturiini ja kurvaten kohti huoltoasemaa aamukahvin toiveessa.ulkoasu © Cery 2018  ▪  taustakuva © josemdelaa CC 1.0 & Shady Acres Mini-Shetlands ▪  kaikki muu materiaali © Mairoth Shetlands
Tämä on virtuaalitalli  ▪  This is a sim-game stable  ▪  Virtuaalihevonen  ▪  a sim-game horse