:: Mairoth Shetlands ::

Mairoth Clowésia

Virallinen nimi Mairoth Clowésia
Rekisteritiedot VH19-017-0459
Rotu, sukupuoli Shetlanninponi, tamma
Väri, säkäkorkeus Ruunikko, 103cm
Syntymäaika, ikä 01.09.2019 - 1-vuotias
Painotuslaji Valjakkopainotus (noviisi)
Kasvattaja Sorel / Mairoth Shetlands
Omistaja Sorel (VRL-00884) / Mairoth
Saavutukset Ch, KTK-II

Clowie on perus luonteeltaan kiltti, sopeutuvainen ja avoin ponitamma, joka lähtee meidän humputuksiin hyvillä mielin mukaan. Poni toimii nuorten kanssa, mutta myös osaavallakin henkilöllä ratsain ja ajaen. Esteillä tamma on vauhdikas höyryjuna, joka tarvitsee jo kokeneemman pienen ratsastajan selkäänsä. Sellaisen, joka saa ponin vauhtia hallittua koska joskus meno näyttää suorastaan pelottavalta. Hyvin hallittuna poni suorittaa radan nätisti ja enimmäisaika ei varmasti ehdi mennä lähellekään. Koulua Clowie taitaa helppo C:n ehkä paremmalle puoliskolle. Se on saanut olla vuoden verran nuorella todella kokeneella ratsastajalla, ja hän on tehnyt ponin kanssa paljon töitä ja se myös näkyy. Meillä ei varmaan koskaan ole ollut näin taitavaa ja monipuolista ponia tallissa! Kun Clowie siirtyi takaisin meidän talliimme, ratsastus jäi vähemmälle ja keskityimme enemmän valjakkoajoon. Kärryillä Clowie on reipas ja sillä on hyvä tasainen liike. Poni liikkuu hyvin eteenpäin, paljoa ei tarvitse vauhtia pyytää, päinvastoin ennemmin tiputtaa vauhtia ettei mene ihan vain juoksuksi. Kun Clowien kanssa löytää yhteisen sävelen ja hyvän tempon, tamma kulkee kauniisti ja muodossa. Jos sen antaa vain kiitää uraa pitkin, se näyttää pitkältä kuin hirvi ja kaula roikkuu pitkällä edessä tyylittömän näköisesti. Clowien kanssa pärjää parhaiten maratoonilla, missä vauhti ei ole ongelma. Poni reagoi hyvin apuihin ja tekee mielellään yhteistyötä, kun sen vain saa lämmiteltyä hyvin ennen suoritusta.

Kaunis ponitamma on luonteeltaan perus tamma, on niitä hyviä päiviä mutta myös huonoja, silloin ei mikään meinaa toimia. Saattaa kiukutella heti harjaamisen aikana ja viimeistään varusteiden laitossa, kun kiristää mahavyötä, kannattaa huolehtia ettei sen pää ylety jalkaasi koska tamma todennäköisesti pyrkii näykkäämään tai ainakin uhkaa tehdä sen. Mahan alta harjaaminen tuntuu sen mielestä ilmeisesti todella tyhmältä, koska myös silloin se esittelee hapanta naamaa. Se saattaa myös askeltaa levottomasti tai yrittää pyöriä hoitamisen aikana. Hyvinä päivinä tamma malttaa olla ja seistä ihan rauhassa paikoillaan. Kengitys, eläinlääkäri ja reissuun lähtemiset sujuvat ihan hyvällä rutiinilla.

Muita poneja kohtaan Clowie on hieman diivamainen, jos jonkun naama ei miellytä se osoittaa sen kyllä selvästi. Vain harvat ja valitut saavat jakaa sen kanssa heinäkasan tai ylipäätänsä ruokailla vieressä. Nuoria kohtaan Clowie on vähän suvaitsevaisempi. Joskus se lähtee jopa leikkeihin mukaan mutta jos leikki muuttuu turhan rajuksi, Clowie tekee siitä hyvin nopeasti lopun. Kilpailupaikoilla tamma pysyy pääasissa rauhallisena, koska ympärillä tapahtuu kokoajan jotain ja se keskittyy seuraamaan niitä tapahtumia.

Sukutaulu ja jälkeläiset

i. Wiltshire Kenzoshe, hprn, 101cm
KTK-II
ii. Wiltshire Kaylpsoshe, hprn, 102cm iii. Kaiser
iie. Wiltshire Disa
ie. Wiltshire Windishe, rn, 100cm iei. Olley
iee. Wisca
e. Gelligaer Cerishe, rn, 102cm
Ch, KTK-I, VVJ-I
ei. Windsor Llionshe, rn, 104cm eii. Old Rhayader Lewys
eie. Holywell Mererid
ee. Gelligaer Carylshe, rn, 105cm eei. Llyfnant Garth
eee. Berwyn Ceinwen

o/t. Nimi s. 00.00.0000 isä. Nimi om. -    » Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 0.00
    » Nopeus ja kestävyys: 0.00
    » Kuuliaisuus ja luonne: 854.14
    » Tahti ja irtonaisuus: 0.00
    » Tarkkuus ja ketteryys: 1099.75

    ♦ Valjakkoajossa 1953.89 op ( vt. 5 / 3 )
★ Kilpaillut vain porrastetuissa kilpailuissa.
★ Tavoitteena VVJ-laatuarvostelu & SHLA


Päiväkirja ja valmennukset

00.00.0000: Päiväkirjamerkintä

-ulkoasu © Cery 2018  ▪  taustakuva © josemdelaa CC 1.0 & Shady Acres Mini-Shetlands ▪  kaikki muu materiaali © Mairoth Shetlands
Tämä on virtuaalitalli  ▪  This is a sim-game stable  ▪  Virtuaalihevonen  ▪  a sim-game horse