:: Mairoth Shetlands ::

Mairoth Dwarf Daanohr

Virallinen nimi Mairoth Dwarf Daanohr
Rekisteritiedot VH19-017-0450
Rotu, sukupuoli Shetlanninponi, ori
Väri, säkäkorkeus Ruunihallakko, 103cm
Syntymäaika, ikä 10.09.2019 - 1-vuotias
Painotuslaji Valjakkopainotus (noviisi)
Kasvattaja Sorel / Mairoth Shetlands
Omistaja Sorel (VRL-00884) / Mairoth
Saavutukset KTK-III

Dwarf on nöyrä ja rauhallinen ori, joka ei stressaa yhtään mistään. Sen kanssa on kiva lähteä reissuun, toki ori saattaa olla aluksi hieman levoton ja pälyillä ympärilleen mutta rauhoittuu kyllä pian. Sen ei tarvitse mekastaa ja ilmoittaa tulostaan montaa kertaan, vaan se yksi kerta riittää. Se seisoo rauhallisena paikoillaan ja seuraa ympäristön tapahtumia, siinä on tarpeeksi jännitystä tämän ponin mielelle. Jotkut voisivat sanoa, että Dwarf on liian ruunamainen, mutta meitä tuo ei haittaa. Joskus on kiva, että tallista löytyy myös tälläinen ori. Dwarfin voi hoitaa karsinassa, käytävällä, hoitopuomilla tai missä nyt haluaakaan. Se on tyyneen rauhallinen, toki se saattaa yrittää tutkia hoitajien taskunpohjat herkkupalan toivossa. Sosiaalinen Dwarf nauttii huomiosta ja erityisesti hellittely hetkistä. Se katselee lempeillä silmillään, hönkii lämmintä ilmaa suoraa kasvoillesi ja hempeästi liikuttaa ylähuultaan kuin silittäen sinua. Tämä poni on todellakin täyttä kultaa. Dwarftin mielestä on parasta kun ihmiset rapsuttavat sitä rinnuksilta ja kainaloista, sieltä löytyy heti oikeat kohdat.

Valjakkoponina Dwarf kulkee hyvin omalla moottorillaan mutta joskus sitä täytyy ajaa hieman eteenpäin, että ponista saisi esille sen hienon ja lennokkaan ravin. Lämmittely on todella tärkeää, koska muuten poni saattaa jäädä laiskanpuoleiseksi ja liike jää liian matalaksi. Dwarftilla on lennokas ja matkaavoittava ravi, jossa on hyvä työntö. Se käyttää hyvin selkäänsä ja kantaa itsensä hyvin. Laukka on isoa, näyttävää ja hyvin pyörivää. Kaikki tämä tulee vaatimaan hyvän lämmittelyn, että poni todella on notkistettu kummaltakin kyljeltä ja askel tuntuu kevyeltä. Tarkkuusajo on enemmän Dwarftin heiniä, koska sen järkkymätön kärsivällisyys antaa suuret mahdollisuudet tiukkoihinkin paikkoihin. Maratoonilla ori saattaa hiljennellä vauhtiaan tiukkoihin käännöksiin turhan paljon, se on ehkä liian varovainen joissakin tilanteissa. Parivaljakkoa olemme harjoittaneet ja ihan hyvällä menestyksellä! Kunhan parivaljakkopari on asiallinen ja sopeutuvainen, homma toimii hyvin.

Dwarfin arkiliikunta koostuu pääasiassa kärryttelystä, juoksutusta irtona ja liinassa, irtohypytystä sekä välillä vähän ratsun tehtäviä. Perusasiat se osaa ratsastuksessa mutta ei meillä ole ollut tarvettakaan opettaa sille sen kummallisempia. Dwarf tulee toimeen muutamien rauhallisten orien kanssa. Laumassa toki on enemmän alistuva, mutta muutamia kertoja olemme todistaneet, kuinka sillä on palanut totaalisesti hermot, ja antanut jo vähäh monoa takaisin kaverille. Silloin kyllä toinen ori totesi, ettei kannata ja Dwarf sai olla rauhassa.

Sukutaulu ja jälkeläiset

i. Ghost Of Mickey Mouseshe, hkk, 106cm
KTK-II
ii. Chip 'n' Daleshe, hkk, 104cm iii. Donald Duck
iie. Magica De Spell
ie. Minnie Mouseshe, prt, 98cm iei. Pluto
iee. Daisy Duck
e. Daanohr Haute Coutureshe, rnhkko, 101cm
KTK-III
ei. Harlequin Printshe, rnhkko, 103cm eii. Brusveen Pearfection
eie. No More Roses
ee. Daanohr Guilty Pleasuresshe, trt, 100cm eei. Ballet Pantomime
eee. Cashmere Kiss

o/t. Nimi s. 00.00.0000 emä. Nimi om. -    » Hyppykapasiteetti ja rohkeus:
    » Nopeus ja kestävyys:
    » Kuuliaisuus ja luonne:
    » Tahti ja irtonaisuus:
    » Tarkkuus ja ketteryys:

    ♦ Valjakkoajossa op ( vt. / )
★ Kilpaillut vain porrastetuissa kilpailuissa.
★ Tavoitteena VVJ-laatuarvostelu & SHLA


Päiväkirja ja valmennukset

00.00.0000: Päiväkirjamerkintä

-ulkoasu © Cery 2018  ▪  taustakuva © josemdelaa CC 1.0 & Shady Acres Mini-Shetlands ▪  kaikki muu materiaali © Mairoth Shetlands
Tämä on virtuaalitalli  ▪  This is a sim-game stable  ▪  Virtuaalihevonen  ▪  a sim-game horse