:: Mairoth Shetlands ::

Wyat Oh Fudge

Virallinen nimi Wyat Oh Fudge
Rekisteritiedot VH18-017-0365
Rotu, sukupuoli Shetlanninponi, tamma
Väri, säkäkorkeus Musta, 98cm
Syntymäaika, ikä 12.08.2018 - 6-vuotias
Painotuslaji Valjakkopainotus (noviisi)
Kasvattaja Miia Maria / Wyat Shetlands
Omistaja Sorel (VRL-00884) / Mairoth
Saavutukset KTK-III

Fudge on saapunut meille heti luovutusikäisenä ihanasta ponitallista nimeltään Wyat Shetlands. Tamma on ollut erittäin helppo kouluttaa, siltä löytyy hyvä motivaatio erilaiseen tekemiseen ja sen takia Fudgesta on tullut meidän monitoimiponi. Tämän ponin kanssa on touhuttu todella paljon, myös maastakäsin kaikkea mahdollista. Olemme tehneet esimerkiksi agilityä, irtohypytyksiä, pyörötarhassa erilaisia harjoituksia, ratsastusta ilman varusteita sekä kokeiltu erilaisia temppuja. Kyllä se muutamat temput oppi, tosin niiden harjoittaminen on vuosien saatossa jäänyt vähemmälle. Fudge osaa mennä makuulle pyynnöstä, nousta pystyyn, tehdä piruettia sekä kumartaa. Fudge on todella miellyttämisen haluinen ja viihtyy paljon ihmisten kanssa. Hoitaa voi missä tahansa, Fudge on tyytyväisenä paikallaan kun vain saa huomiota. Ruoka on kaikista parasta sen mielestä ja sen läheltä tamma ei hievahdakkaan.

Valjakkoajossa Fudge on aavistuksen laiska ja sitä joutuu paljon lämmittelemään, että poni saataisiin sopivaan työmoodiin. Jos veryttely jää vähäiseksi, ei tarvitse odottaa kilpailuista suurempia. Ohjastajan tulee olla määrätietoinen ja antaa ponille ohjeet selkeästi ja oikeassa kohtaa. Fudgen reagointi ei ole sitä parhainta mahdollista, mutta jos ohjastaja osaa tehdä työnsä niin, että pystyy myös vähän ponia ennakoimaan, voi odottaa todella hyviä pisteitä. Ponin liikkeet ovat aktiiviset, selkeät ja suorat. Nopeat kiemurat sujuvat päivästä riippuen. Fudgella on joskus varsin ärsyttäviä kiimapäiviä, jolloin tällaiset nopeat lajit eivät ole hyvästä. Silloin ei huvita oikein mikään.

Fudgen kanssa voi touhuta kuka tahansa. Se on päässyt kilpailemaan myös esteillä ja koulussa muutamien nuorten kanssa. Fudge on luottoratsu, joka ei säikähdä mitään. Laiska se osaa olla ja sitä täytyykin ratsastaa eteenpäin. Jos niin ei tee, etenkin estepuolella voi odottaa kieltäytymisiä tai laisoja, tempottomia hyppyjä. Koulukiemurat sujuvat yllättävän hyvin! Jos jotain vähän vaikeampaa haluaa tehdä, silloin ratsastajan tulee olla oikeasti osaava ja taitava. Fudge ei tee mitään jos ei ole pakko ja ratsastajansa se testaa aivan varmasti. Jos ratsastaja ei ole niin määrätietoinen ja tomera, voi Fudge narrata ja jekuttaa ratsastajaansa vaikka kuinka paljon. Fudge on kaikkien kaveri ja laitumella se viihtyy parhaiten muiden kylkeen painautuneena. Varsoille Fudge näyttää pitkää huulta, mutta omat vauvansa se on hoitanut oikein mallikaasti!

Sukutaulu ja jälkeläiset

i. Vuornan Burrritoesshe, prt, 100cm
KTK-III, SHLA-I
ii. Jambalayashe, tprt, 103cm iii. Jayalee
iie. Kuupuron Lilibet
ie. Freytide Honeysuckleshe, rn, 100cm
Ch, KTK-II, VVJ-I, SHLA-I, YLA1
iei. Hollyhock Romeo
iee. Freytide Wreath of Roses
e. Mayhem Maple Syrupshe, m, 102cm
Ch, KTK-II
ei. Silver Birchshe, trt, 104cm
Ch, KTK-II, VVJ-I, KRJ-I, SHLA-II
eii. Little Peace of Heaven
eie. Golden Flowers
ee. Valyrian Dolorisshe, m, 101cm
Ch, KTK-II, VVJ-II, KRJ-II
eei. Freehold Downey
eee. Criostal Vanity

t. Mairoth Solytaire s. 23.07.2020 isä. Huvin Rogum Ardentem om. Miia Maria    » Hyppykapasiteetti ja rohkeus:
    » Nopeus ja kestävyys:
    » Kuuliaisuus ja luonne:
    » Tahti ja irtonaisuus:
    » Tarkkuus ja ketteryys:

    ♦ Valjakkoajossa op ( vt. / )
★ Kilpaillut vain porrastetuissa kilpailuissa.
★ Tavoitteena VVJ-laatuarvostelu & SHLA

21.08.2018: SHLA-Cup - noviisi -- 5/74

♦ 31.08.2018: Maybeck - irtoSERT -- pt. Miia-Maria

Päiväkirja ja valmennukset

00.00.0000: Päiväkirjamerkintä

-ulkoasu © Cery 2018  ▪  taustakuva © josemdelaa CC 1.0 & Shady Acres Mini-Shetlands ▪  kaikki muu materiaali © Mairoth Shetlands
Tämä on virtuaalitalli  ▪  This is a sim-game stable  ▪  Virtuaalihevonen  ▪  a sim-game horse