:: Mairoth Shetlands ::

Daanohr Haute Couture

Virallinen nimi Daanohr Haute Couture
Rekisteritiedot VH18-017-0382
Rotu, sukupuoli Shetlanninponi, tamma
Väri, säkäkorkeus Ruunihallakko, 101cm
Syntymäaika, ikä 25.06.2018 - 6-vuotias
Painotuslaji Valjakkopainotus (vaativa)
Tuonut Lissu T. (DEN)
Omistaja Sorel (VRL-00884) / Mairoth
Saavutukset KTK-III

Haute on saapunut meille luovutusikäisenä Tanskasta. Tamma on ollut erittäin helppo kouluttaa, siltä löytyy hyvä motivaatio erilaiseen tekemiseen ja sen takia Hautesta on tullut meidän monitoimiponi. Tämän ponin kanssa on touhuttu todella paljon, myös maastakäsin kaikkea mahdollista. Olemme tehneet esimerkiksi agilityä, irtohypytyksiä, pyörötarhassa erilaisia harjoituksia, ratsastusta ilman varusteita sekä kokeiltu erilaisia temppuja. Kyllä se muutamat temput oppi, tosin niiden harjoittaminen on vuosien saatossa jäänyt vähemmälle. Haute osaa mennä makuulle pyynnöstä, nousta pystyyn, tehdä piruettia sekä kumartaa. Haute on todella miellyttämisen haluinen ja viihtyy paljon ihmisten kanssa. Hoitaa voi missä tahansa, Haute on tyytyväisenä paikallaan kun vain saa huomiota. Ruoka on kaikista parasta sen mielestä ja sen läheltä tamma ei hievahdakkaan.

Valjakkoajossa Haute on aavistuksen laiska ja sitä joutuu paljon lämmittelemään, että poni saataisiin sopivaan työmoodiin. Jos veryttely jää vähäiseksi, ei tarvitse odottaa kilpailuista suurempia. Ohjastajan tulee olla määrätietoinen ja antaa ponille ohjeet selkeästi ja oikeassa kohtaa. Hauten reagointi ei ole sitä parhainta mahdollista, mutta jos ohjastaja osaa tehdä työnsä niin, että pystyy myös vähän ponia ennakoimaan, voi odottaa todella hyviä pisteitä. Ponin liikkeet ovat aktiiviset, selkeät ja suorat. Nopeat kiemurat sujuvat päivästä riippuen. Hautella on joskus varsin ärsyttäviä kiimapäiviä, jolloin tällaiset nopeat lajit eivät ole hyvästä. Silloin ei huvita oikein mikään.

Hauten kanssa voi touhuta kuka tahansa. Se on päässyt kilpailemaan myös esteillä ja koulussa muutamien nuorten kanssa. Haute on luottoratsu, joka ei säikähdä mitään. Laiska se osaa olla ja sitä täytyykin ratsastaa eteenpäin. Jos niin ei tee, etenkin estepuolella voi odottaa kieltäytymisiä tai laisoja, tempottomia hyppyjä. Koulukiemurat sujuvat yllättävän hyvin! Jos jotain vähän vaikeampaa haluaa tehdä, silloin ratsastajan tulee olla oikeasti osaava ja taitava. Haute ei tee mitään jos ei ole pakko ja ratsastajansa se testaa aivan varmasti. Jos ratsastaja ei ole niin määrätietoinen ja tomera, voi Haute narrata ja jekuttaa ratsastajaansa vaikka kuinka paljon. Haute on kaikkien kaveri ja laitumella se viihtyy parhaiten muiden kylkeen painautuneena. Varsoille Haute näyttää pitkää huulta, mutta omat vauvansa se on hoitanut oikein mallikaasti!

Sukutaulu ja jälkeläiset

i. Harlequin Printshe, rnhkko, 103cm
evm
ii. Brusveen Pearfectionshe, rt, 102cm iii. Colegrove Carmichael
iie. Brusveen Ginseng
ie. No More Rosesshe, rnhkko, 105cm iei. Fableyard So So Hot
iee. Wrapped In Rubies
e. Daanohr Guilty Pleasuresshe, trt, 100cm
evm
ei. Ballet Pantomimeshe, tprt, 102cm eii. Afternoon Waltz
eie. Crerar Melodrama
ee. Cashmere Kissshe, rn, 101cm eei. Fake Moustache
eee. Pashmina

t. Huvin Hennequin s. 18.04.2019 isä. Wiltshire Kenzo om. sarqquu KTK-III
o. Mairoth Dwarf Daanohr s. 10.09.2019 isä. Ghost Of Mickey Mouse om. Sorel KTK-III
t. Mairoth Gala Glamour s. 13.01.2020 isä. Riddlehill Rooij om. Kida    » Hyppykapasiteetti ja rohkeus:
    » Nopeus ja kestävyys:
    » Kuuliaisuus ja luonne:
    » Tahti ja irtonaisuus:
    » Tarkkuus ja ketteryys:

    ♦ Valjakkoajossa op ( vt. / )
★ Kilpaillut vain porrastetuissa kilpailuissa.
★ Tavoitteena VVJ-laatuarvostelu & SHLAPäiväkirja ja valmennukset

00.00.0000: Päiväkirjamerkintä

-ulkoasu © Cery 2018  ▪  taustakuva © josemdelaa CC 1.0 & Shady Acres Mini-Shetlands ▪  kaikki muu materiaali © Mairoth Shetlands
Tämä on virtuaalitalli  ▪  This is a sim-game stable  ▪  Virtuaalihevonen  ▪  a sim-game horse