:: Mairoth Shetlands ::

Maybecks Trick&Treat

Virallinen nimi Maybecks Trick&Treat
Rekisteritiedot VH18-017-0456
Rotu, sukupuoli Shetlanninponi, tamma
Väri, säkäkorkeus Musta, 104cm
Syntymäaika, ikä 01.09.2018 - 16-vuotias
Painotuslaji Valjakkopainotus (vaativa)
Kasvattaja Maybeck Stud
Omistaja Sorel (VRL-00884) / Mairoth
Saavutukset KTK-III

Karkki vai kepponen, tämä poni kantaa nimeään ylpeästi - ehkä jopa kirjaimellisesti. Karkilla on vilkas mielikuvitus ja se keksii hoitajilleen vaikka ja mitä pientä jäynää. Se on tallin yksi parhaimpia karkailijoita ja sen kiinni saaminen voi olla monien tuntien operaatio. Karkki ei anna kiinni jos irti pääsee, siinä ei auta muu kuin toivoa, että poni juoksee vahingossa jonnekin loukkuun, mistä sen saisi helpommin kiinni. Yleensä auki oleva rehuhuoneen ovi on yksi hyvä paikka, mihin tamma eksyy tai jonkun toisen ponin tyhjä tarha. Tämä poni täytyy hoitaa käytävällä, kiinni kytkettynä. Karsinassa voi hoitaa, mutta joskus poni haluaa vartavasten talloa varpaasi ja se ei tunnu kivalta, koska ponihan ei siirry helposti, jos se on saanut varpaasi muussattua. On myös päiviä, jolloin tämä pirteä ponitamma on kuin maansa myynyt masentuja. Silloin poni kulkee hitaasti, kiukuttelee jokaisesta kosketuksesta ja ratsastaessa piehtaroi tai pukittelee, samalla toivoen että ratsastaja mätkähtäisi satulasta alas. Karkki on poni, jonka käsittelijältä vaaditaan huumoria, ymmärrystä ja jaksamusta.

Ratsastuksen taitoja on hiottu paljon, mutta ei tämä poni siitä hirveästi pidä. Karkki kulkee kyllä hyvällä, ripeällä askeleella mutta touhusta puuttuu selkeästi se into tehdä töitä. Satulassa pärjää pienet lapset kuin isommatkin, jotka osaavat vaatia ponilta oikein asioita. Jos minun pitäisi valita monesta ponista, kenet ottaisin mukaan tulevaan talutus tapahtumaan, ei välttämättä Karkki olisi ensimmäisenä vaihtoehtona, vaikka lasten kanssa pärjääkin. Sen metkuja ei halua hävetä julkisesti. Ratsastaessa kokeilee osaavampaa ratsastajaa ja jos ratsastaja komentaa tamma napauttamalla raipalla, komentosarja vastaa välittömästi pukilla. Ne eivät onneksi kovin isoja ole, mutta niihin on hyvä varautua. Esteitä voi hyppiä satunnaisesti, millä päällä poni nyt sattuu olemaan. Joskus se suorittaa pitkänkin esteradan hienosti mutta välillä tuntuu että jokainen este pitää kieltää, mennä läpi tai miksei vaikka alikin!

Kärryttely on paljon mieluisampaa tekemistä ja valjakossa Karkki on todella hyvä, niin yksilö- kuin parivaljakossakin! Karkki syttyy jo valjaiden kolinasta ja muuttuu levottomaksi intoilijaksi. Nopeutta vaativat tehtävät sujuvat Karkilta hyvin. Poni kulkee ripeällä, pitkällä askeleella ja reagoi hyvin ohjastajan pyyntöihin. Kärsivällisyyttä vaativat tehtävät sujuvat vaihtelevalla menestyksellä. Riippuu todella paljon mikä on ponin mielentila, jaksaako keskittyä pieniin asioihin ja malttaa seistä tai peruuttaa. Karkki on opetettu myös parivaljakkoon ja siinä se todellakin on super mahtava, vaikka nuori on hänkin vielä. Se kuuntelee hyvin myös toisen ponin tekoja ja liikkeitä, eikä koskaan pahoita mieltä, vaikka kuka poni laitettaisiin sen kanssa vierekkäin. Työ on työtä, eikä silloin tarvitse jumpitella.

Sukutaulu ja jälkeläiset

i. Metsäkylän Oodishe, m, 106cm
VIR MVA Ch, KTK-I, VVJ-I, SHLA-II, YLA2
ii. Tråborg Ollyshe, m, 107cm iii. Kavalier SWE
iie. Ulemborg Fiesta
ie. Metsäkylän Kauhushe, rn, 95cm iei. Windros Gory
iee. TT Pipper
e. Caysa v.d. Sauthershe, rt, 103cm
KTK-III, VVJ-I, SHLA-II
ei. Camar she, rt, 101cm eii. Canal
eie. Wilra v.d. Fallower
ee. Kajsa v.d. Sauthershe, rt, 103cm eei. Gynether
eee. Kayma v.d. Shotdock

o. Huvin Bizarre s. 07.04.2019 isä. Huvin Braxton om. Satu
o. Mairoth Hocus Pocus s. 11.02.2020 isä. Mayhem Mini Cooper om. Dimma    » Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 0.00
    » Nopeus ja kestävyys: 0.00
    » Kuuliaisuus ja luonne: 664.59
    » Tahti ja irtonaisuus: 0.00
    » Tarkkuus ja ketteryys: 793.02

    ♦ Valjakkoajossa 1457.61 op ( vt. 4 / 3 )
★ Kilpaillut vain porrastetuissa kilpailuissa.
★ Tavoitteena VVJ-laatuarvostelu & SHLA

15.02.2019: SHLA-Cup - VVJ vaativa -- 1/30
20.05.2019: SHLA-Cup - VVJ vaativa -- 2/25

Päiväkirja ja valmennukset

27.04.2019: Valjakkovalmennus Maybeck Studissa

Karkki ja Sorel ovat tunteneet jo jonkin aikaa ja tamma muuttikin varsaikäisenä Huvitukseen. Oli hienoa nähdä heidät nyt yhdessä ja kyllä sydäntä kieltämättä lämmitti parin yhteistyö jo maastakäsinkin. Karkin luonne ei ollut näyttänyt muuttuneen miksikään, vaan se tarkkaili ympäristöään hyvin vilkkaasti ikäänkuin hakemalla hakien jotain mihin voisi tarttua ja vetää jonkinlaisen shown päälle. Pienen ponin elämä käy äkkiä tylsäksi ilman aktiviteetteja.

Kun Sorel istui kärryssä ja kärveli Karkin kanssa lämmittelyn aluksi, kyselin heidän kuulumisiaan. Valjakko oli jo kilpaillut hyvällä menestyksellä ja treenasi monipuolisesti. Nuoresta iästä riippumatta poni on hyvin motivoitunut ja toiminut erinomaisesti niin yksilönä, kuin parivaljakossakin. Haasteita tuo enemmänkin Karkin silloin tällöin puuttuva keskittymiskyky jota saa toisinaan hakemalla hakea. Tältä valmennukselta Sorel odottikin onnistumista sen suhteen ja harjoituksia kotiinkin, joilla sen voisi kaivaa esiin. Keskustelimme myös lämmittelyn tärkeydestä. Karkki on niitä poneja, jonka ei voi edes olettaa tekevän töitä puoliteholla. Suosittelin kotiinkin sitä, että he laittaisivat kärryt perään vasta kun isommat lämmittelyt on tehty, jotta kärryihin noustessa ei enää matkustettaisi, vaan vaadittaisiin heti alusta asti.

Karkki kehitteli vielä kentälläkin kaikenlaista vahdattavaa ja reagoi lähes kaikkee puoli minuuttia myöhässä. Energiaa sillä kyllä oli, mutta kaikki pörräsi kutakuin sen päässä - ei niinkään lihaksissa. Niinpä teimme lämmittelyy paljon muutoksia sisältäviä harjoituksia, joissa ei ole juurikaan toistoa. Karkki joutuisi koko ajan miettimään jalkojensa asentoa pitääkseen tasapainon. Tämä vaati luonnollisesti myös Sorelilta taitoja ohjaksissa ja erityisesti ennakkoa. Paljon muutoksia sisältävässä tehtävässä Sorelin oli oltava normaalia enemmän edellä, jotta Karkillakin olisi selkeä linja ja odotukset. Lämmittely oli haastava kummallekin, mutta valjakko suoriutui siitä lopulta hyvin ja Karkki oli paljon enemmän läsnä. Nyt ei ollut vilkuiluun varaa!

Varsinaiset tehtävät pidettiin varsin yksinkertaisina, sillä pääasia oli saada kotiin eväitä nimenomaan lämmittelyyn ja keskittymisen hakemiseen. Jatkoimme tarkkuustehtävillä kaikissa askellajeissa ja Karkista kuoriutui kunnon kaasutin joka painoi niin täysillä ja sydämensä kyllyydestä kuin vain voi kuvitella. Kertakaikkiaan hieno valjakko!ulkoasu © Cery 2018  ▪  taustakuva © josemdelaa CC 1.0 & Shady Acres Mini-Shetlands ▪  kaikki muu materiaali © Mairoth Shetlands
Tämä on virtuaalitalli  ▪  This is a sim-game stable  ▪  Virtuaalihevonen  ▪  a sim-game horse