:: Mairoth Shetlands ::

Roangate Lemon

Virallinen nimi Roangate Lemon
Rekisteritiedot VH18-017-0409
Rotu, sukupuoli Shetlanninponi, tamma
Väri, säkäkorkeus Voikko, 99cm
Syntymäaika, ikä 20.06.2018 - 13-vuotias
Painotuslaji Valjakkopainotus (noviisi)
Ex-omistaja Kida (GBR)
Omistaja Sorel (VRL-00884) / Mairoth
Saavutukset KTK-III, VVJ-II

Lemon on perus luonteeltaan kiltti, sopeutuvainen ja avoin ponitamma, joka lähtee meidän humputuksiin hyvillä mielin mukaan. Poni toimii nuorten kanssa, mutta myös osaavallakin henkilöllä ratsain ja ajaen. Esteillä tamma on vauhdikas höyryjuna, joka tarvitsee jo kokeneemman pienen ratsastajan selkäänsä. Sellaisen, joka saa ponin vauhtia hallittua koska joskus meno näyttää suorastaan pelottavalta. Hyvin hallittuna poni suorittaa radan nätisti ja enimmäisaika ei varmasti ehdi mennä lähellekään. Koulua Lemon taitaa helppo C:n ehkä paremmalle puoliskolle. Se on saanut olla vuoden verran nuorella todella kokeneella ratsastajalla, ja hän on tehnyt ponin kanssa paljon töitä ja se myös näkyy. Meillä ei varmaan koskaan ole ollut näin taitavaa ja monipuolista ponia tallissa! Kun Lemon siirtyi takaisin meidän talliimme, ratsastus jäi vähemmälle ja keskityimme enemmän valjakkoajoon. Kärryillä Lemon on reipas ja sillä on hyvä tasainen liike. Poni liikkuu hyvin eteenpäin, paljoa ei tarvitse vauhtia pyytää, päinvastoin ennemmin tiputtaa vauhtia ettei mene ihan vain juoksuksi. Kun Lemonin kanssa löytää yhteisen sävelen ja hyvän tempon, tamma kulkee kauniisti ja muodossa. Jos sen antaa vain kiitää uraa pitkin, se näyttää pitkältä kuin hirvi ja kaula roikkuu pitkällä edessä tyylittömän näköisesti. Lemonin kanssa pärjää parhaiten maratoonilla, missä vauhti ei ole ongelma. Poni reagoi hyvin apuihin ja tekee mielellään yhteistyötä, kun sen vain saa lämmiteltyä hyvin ennen suoritusta.

Kaunis ponitamma on luonteeltaan perus tamma, on niitä hyviä päiviä mutta myös huonoja, silloin ei mikään meinaa toimia. Saattaa kiukutella heti harjaamisen aikana ja viimeistään varusteiden laitossa, kun kiristää mahavyötä, kannattaa huolehtia ettei sen pää ylety jalkaasi koska tamma todennäköisesti pyrkii näykkäämään tai ainakin uhkaa tehdä sen. Mahan alta harjaaminen tuntuu sen mielestä ilmeisesti todella tyhmältä, koska myös silloin se esittelee hapanta naamaa. Se saattaa myös askeltaa levottomasti tai yrittää pyöriä hoitamisen aikana. Hyvinä päivinä tamma malttaa olla ja seistä ihan rauhassa paikoillaan. Kengitys, eläinlääkäri ja reissuun lähtemiset sujuvat ihan hyvällä rutiinilla.

Muita poneja kohtaan Lemon on hieman diivamainen, jos jonkun naama ei miellytä se osoittaa sen kyllä selvästi. Vain harvat ja valitut saavat jakaa sen kanssa heinäkasan tai ylipäätänsä ruokailla vieressä. Nuoria kohtaan Lemon on vähän suvaitsevaisempi. Joskus se lähtee jopa leikkeihin mukaan mutta jos leikki muuttuu turhan rajuksi, Lemon tekee siitä hyvin nopeasti lopun. Kilpailupaikoilla tamma pysyy pääasissa rauhallisena, koska ympärillä tapahtuu kokoajan jotain ja se keskittyy seuraamaan niitä tapahtumia.

Sukutaulu ja jälkeläiset

i. Roangate Focusshe, vkk, 101cm
evm
ii. Electro Buzzshe, vkk, 102cm iii. -
iie. -
ie. Roangate Candiceshe, mush, 100cm iei. -
iee. -
e. Citronelleshe, vrt, 97cm
evm
ei. Nonstopshe, vrt, 100cm eii. -
eie. -
ee. Wiscashe, rt, 95cm eei. -
eee. -

 ★ Lue sukuselvitys

o. Mooncloud's Liquorice Lush s. 06.10.2018 isä. Kincardine Cinnamon om. Kida KTK-III, VVJ-III
t. Mooncloud’s Golden Citrus s. 15.11.2018 isä. Bousta Silver Hippo om. Natalia
o. Mairoth Daan Roqué s. 14.09.2019 isä. Coalville Duncan om. Sorel Ch, KTK-III    » Hyppykapasiteetti ja rohkeus:
    » Nopeus ja kestävyys:
    » Kuuliaisuus ja luonne:
    » Tahti ja irtonaisuus:
    » Tarkkuus ja ketteryys:

    ♦ Valjakkoajossa op ( vt. / )
★ Kilpaillut vain porrastetuissa kilpailuissa.
★ Tavoitteena VVJ-laatuarvostelu & SHLA

20.05.2019: SHLA-Cup - VVJ noviisi -- 4/32

Päiväkirja ja valmennukset

22.01.2019: Päiväkirjamerkintä

Suuri hevosauto kaartoi tallin pihaan. Olin tallissa siivoamassa karsinoita kun kuulin auton äänen, laskin talikon kädestäni ja astelin ulos auton luokse. Tallityttömme Mira seurasi minua pihalle - hän oli odottanut monta viikkoa juuri tätä päivää! Kun Sinna oli ulkomailla valmentautumassa, Mira sai toimia minun oikeana kätenä, joten teimme yhdessä muutamasta upeasta shetlanninponista ostotarjouksen ja se hyväksyttiin! Mooncloud oli vähentämässä ponikantaansa ja minä olin paikalla kuin kärppä. Vaikka surulliselta tuntui, että taas yksi hieno talli vähentää ponejaan, oli tämä meidän tilaisuus saada talliin uutta linjaa briteistä!

Hevosautossa oli syvä hiljaisuus. Ei kuulunut pientäkään ääntä ja Mira jo totesi, oliko autossa yhtään ponia. Kuljettaja tuli aukaisemaan takaovea, jolloin autosta kuului kimakka hirnahdus. Kyllä siellä ainakin joku oli! Matka oli kuulemma sujunut hyvin ja lentokoneessa nämä ponit olivat ensimmäistä kertaa, mutta silti kaikki osasi käyttäytyä ja ruokakin maistui. Ponien matka on ollut pitkä, joten en jäänyt aikailemaan vaan aloitimme purkamaan ponilastia talliin. Siellä oli kaikki laitettu valmiiksi ja karsinassa oli vedet ja heinät odottamassa reissulaisia.

Viimeisenä hevosautoa purkuvuoroa odotti porukan ainoa tammaedustaja, Lemon. Reppana oli joutunut kulkemaan pitkän matkan neljän orin kanssa, joten nyt on varmasti hyvä hetki päästä näistä korstoista eroon ja rauhottumaan tammatalliin. Lemon oli todella herkkä, se säpsähti pientäkin nopeaa liikettäni. Tiedä sitten onko se tästä matkasta johtuvaa vai onko se yleensä noin säpsy. Tammatalli oli täysin tyhjä, joten Lemon saisi rauhoittua kaikessa rauhassa. Muutaman päivän kuluttua katsotaan, mikä tammaporukka vaikuttaisi Lemonille parhaaksi.ulkoasu © Cery 2018  ▪  taustakuva © josemdelaa CC 1.0 & Shady Acres Mini-Shetlands ▪  kaikki muu materiaali © Mairoth Shetlands
Tämä on virtuaalitalli  ▪  This is a sim-game stable  ▪  Virtuaalihevonen  ▪  a sim-game horse