:: Mairoth Shetlands ::

Busiga Spindeln

Virallinen nimi Busiga Spindeln
Rekisteritiedot VH20-017-0311
Rotu, sukupuoli Shetlanninponi, tamma
Väri, säkäkorkeus Musta, 105cm
Syntymäaika, ikä 11.07.2020 - 6-vuotias
Painotuslaji Valjakkopainotus (novisi)
Tuonut Lissu T. (SWE)
Omistaja Sorel (VRL-00884) / Mairoth
Saavutukset

Ruotsissa oli tarjolla täysin uuden linjainen, mielenkiintoinen ja ihan näyttävä tamma, josta sain pientä vinkkiä. Aikani tutkittua, rakas ystäväni otti tehtävästä kopin ja lähti viikon kuluttua hakemaan ostostani. Täytyy myöntää ettei pitkään aikaan ole ruotsalaisten ponimarkkinoita tullut selailtua ja olisihan siellä ollut vaikka mitä kivaa, mutta lähdetään varovaisesti liikenteeseen hankinnoissa. Tämän ponin luonnetta oli kuvailtu miellyttäväksi, herkäksi ja ystävälliseksi, joka tulee myös lasten kanssa toimeen. Juuri tälläistä ponia kaipasin! Mutta mikä oli todellisuus, kun poni saapui ja asettui taloon, on ehkä hieman erilainen mitä odotin.

Busiga Spindeln ristittiin muutaman päivän jälkeen Piinaksi ja sitä poni todellakin oli. Se on salakavala poni, jonka kaunis ja hempeä ulkokuori häikäisee kaikki mutta kun selkäsi käännät, sisäinen pieni pirulainen herää ponin sisältä henkiin. Heti kun silmä välttää, poni joko karkaa, repii loimet ovista alas tai yrittää iskee hampaansa takintaskuun herkkujen toivossa. Oletin saavani kivan lastenponin mutta tämähän jallittaa lapsia ja hyväuskoisia ihmisiä ihan sata nolla. Olen joskus sanonut muille, että shetlanninponit eivät lopulta ole lastenponeja, nämä ovat liian fiksuja siihen ja Piina on loistava esimerkki siihen. Ei se mikään ilkeä ole, kyllä tamma käyttäytyä osaa mutta joskus sillä on päiviä, kun kaikki mahdollinen vängätään vastaan ja mikään ei ole hyvä. Osaa olla röyhkeä mutta Piinan kanssa löydettyä yhteisen sävelen ja oppii sen metkut, elämästä tulee huomattavasti helpompaa ja mukavempaa.

Piina on todella näppärä valjakkoponi, mutta sen kanssa saa olla tarkkana. Piina luistaa tehtävistä jos siihen antaa pienenkin mahdollisuuden ja tämä poni osaa heittää hommat läskiksi jos joku! Alusta lähtien reipas askellus ja poni täytyy pitää kuulolla ja aktiivisena. Jos istut kärryssä ja haaveilet, voit olla varma että poni tekee vähintäänkin samaa. Ennen starttia on tehtävä huolellinen lämmittely, että poni todella kulkee hyvällä askeleella ja touhussa on kunnon tekemisen meininki. Osaavan ohjastajan kanssa Piina on ahkera ja erinomainen käyttöponi, joka liikkuu hyvällä energialla eivätkä maitohapot pelota Piinaa, päinvastoin maitohapot pelkäävät Piinaa!

Kotona Piinan kanssa arki ei tule olemaan tylsää. Vaikka tammasta ei lapsille tullut sopivaa ponia, on Piina osoittanut taitonsa valjakkoponin virassa ja toimii siinä erinomaisesti. Sen kanssa voi huoletta lähteä yksin maastoon kärryttelemään ja ottaa hieman rennommin. Toki kentällä ja radalla Piina liikkuu energisesti ja kyllä siltä hyvä työmoraali löytyy. Hoitaessa poni kannattaa pitää visusti käytävällä kummaltakin puolelta riimua kiinnitettynä, koska ponin kiinni saaminen ulkoa on tuskainen tehtävä. Laitumella Piina viihtyy muiden ponien läheisyydessä ja on aika neutraali oleilia muiden lähellä.

Sukutaulu ja jälkeläiset

i. Cronholm Tarantismm, 101cm
evm
ii. Brate Pilaffrn, 105cm iii. Vildris
iie. Brate Nordenfalk
ie. Imse Vimse Spindelm, 102cm iei. Silfverstolpe
iee. Cronholm Araneae
e. Hajarnam, 104cm
evm
ei. Havssilvershe, m, 103cm eii. Silverren
eie. Säfström Nejlika
ee. Kiwikumquatm, 95cm eei. Tegstedt Komet
eee. Mangomelon

t/o. Varsan nimi s. 00.00.00000 isä. Nimi om.    » Hyppykapasiteetti ja rohkeus:
    » Nopeus ja kestävyys:
    » Kuuliaisuus ja luonne:
    » Tahti ja irtonaisuus:
    » Tarkkuus ja ketteryys:

    ♦ Valjakkoajossa op ( vt. / )
★ Kilpaillut vain porrastetuissa kilpailuissa.
★ Tavoitteena VVJ-laatuarvostelu & SHLAPäiväkirja ja valmennukset

00.00.0000: Päiväkirjamerkintä

-ulkoasu © Cery 2018  ▪  taustakuva © josemdelaa CC 1.0 & Shady Acres Mini-Shetlands ▪  kaikki muu materiaali © Mairoth Shetlands
Tämä on virtuaalitalli  ▪  This is a sim-game stable  ▪  Virtuaalihevonen  ▪  a sim-game horse