:: Mairoth Shetlands ::

Wynwood Rocket

Virallinen nimi Wynwood Rocket
Rekisteritiedot VH20-017-0268
Rotu, sukupuoli Minishetlanninponi, ori
Väri, säkäkorkeus Mustankirjava, 82cm
Syntymäaika, ikä 25.05.2018 - 8-vuotias
Painotuslaji Valjakkopainotus (noviisi)
Tuonut JP (GBR)
Omistaja Sorel (VRL-00884) / Mairoth
Saavutukset KTK-III

Rocket edustaa hyvin perinteistä ponimaista ponia. Sillä on kaikenlaisia metkuja ja ärsytyksiä, mitä se meille keksii ajoittain. Yleensä Rocket on ihan rauhallinen poni hoitaa ja huoltaa. Se nostaa jalat nätisti, seisoo paikoillaan ja kuuntelee tarkkaavaisesti ympäristön ääniä. Välillä taas se ei malta seistä ollenkaan paikoillaan, yrittää hampailla saada vahingossa takapuolen nahkasta kiinni kavioita putsattaessa tai sitten se esittää, ettei sen tasapaino pysy vaaterissa kavioita nostaessa ja se siirtää kaiken painonsa nostetulle jalalle. Vaihtelee hyvin paljon, minkälainen yhteinen päivä tämän ponin kanssa tulee. Kunnioittaa kyllä hoitajan tilaa, ei ole ääliö mutta sen kanssa saa olla hereillä. Orimaisuus herää välittömästi muiden ponien läsnäollessa. Se huutelee, kuopii kaviolla muka näyttävästi ja heiluttelee päätänsä. Pysyy kyllä käsissä mutta joskus pitää hieman ärähtää ja muistuttaa, että voisi siirtää keskittymisensä ponista narunpäässä seisovaan ihmiseen. Ei lastenponi, kuten ei mikään muukaan ori yleensä, mutta varsin toimiva muuten joka tilanteessa.

Pieni Rocket tarjoaa pienessä koossa ison ponin liikettä. Tältä ponilta lähtee varsin lennokas ravi kun vaan sitä osaa käsitellä oikein. Esittäjällä on suuri vaikutus Rocketin tekemiseen. Se tarvitsee paljon tukea, varsinkin ravikaarteissa. Jos sitä nyppii alhaalta kuolaimista, sillä menee välittömästi hermot ja se osoittaa mieltään päännakkelulla. Kuolaimissa ei saa olla jatkuvasti kiinni vaan tukea sitä kevyesti, kun se tukea tarvitsee. Tilaa liikkumiseen täytyy antaa. Sillä on aktiivinen hyvä käynti. Liian nopea tempo vaikuttaa huonosti liikkumiseen, koska tällöin orin liike takaa leventyy. Näyttelypaikoilla pitää tervetulokomiteansa ja ääntä riittää, mutta kyllä se siitä hiljentyy ja rauhoittuu. Omaa kehävuoroa on hyvä mennä ajoissa jo odottamaan muiden ponien sekaan, että alku sekoilut saa hoidettua alta pois.

Näyttävää ravia Rocket pääsee esittelemään myös käyttöluokissa, valjakkoajossa. Siellä poni kilpailee noviisissa luokissa, ihan kivasti menestyen. Se kuuntelee hyvin ohjastajan apuja ja malttaa tehdä myös tarkkaakin tehtävää. Kevyt pidätys menee kovemmassakin vauhdissa läpi ja tämä voi välillä olla haastavaa ohjastajalle, kun poni reagoi niin pieniin apuihin. Vauhtia tässä ponissa riittää, ei tarvitse kahta kertaa käskyttää. Se kantaa itsensä hyvin ja liikkuu hyvällä tarmolla eteenpäin. Asettuu hyvin kumpaankin kierrokseen.

Sukutaulu ja jälkeläiset

i. Wynwood Rogueshe, hrkko, 85cm
evm
ii. Amare's Remyshe, m, 84cm iii. -
iie. -
ie. Quasta Vogueshe, hrkkopäis, 85cm iei. -
iee. -
e. Wynwood Charlisseshe, rtkrj, 84cm
evm
ei. Eaveston Darknessshe, m, 83cm eii. -
eie. -
ee. Carly of Becketshe, mkrj, 85cm eei. -
eee. -

o. Fellbury Uptown Funk s. 26.11.2019 emä. Hillhaven Jubilee om. JP Ch, KTK-III    » Hyppykapasiteetti ja rohkeus:
    » Nopeus ja kestävyys:
    » Kuuliaisuus ja luonne:
    » Tahti ja irtonaisuus:
    » Tarkkuus ja ketteryys:

    ♦ Valjakkoajossa op ( vt. / )
★ Kilpaillut vain porrastetuissa kilpailuissa.
★ Tavoitteena VVJ-laatuarvostelu & SHLA

-

Päiväkirja ja valmennukset

12.07.2020: Päiväkirjamerkintä

Minulla ei ollut pienintäkään aikomusta ostaa talliin uusia poneja, kun nykyistenkin kanssa riitti tekemistä. Miten voin vastustaa hetkeä, kun ulkomailta oli tuotu niin komea, mustankirjava ori? Vastaus on, ei sitä pysty. Niinpä tein tarjouksen ponista ja onnekseni se hyväksyttiin! Muutaman viikon kuluttua Mairothin miniosasto kasvoi yhden orin verran, kun Rocket saapui talliin. Olen tästä todella kiitollinen, koska Mairothin miniponikanta on kovin pieni ja etenkin uuden linjan poneja tarvitaan kipeästi.

Rocketin ostin täysin näkemättä, vaikka ei olisi ollut pitkä ajomatka lähteä ponia katsomaan. Muutaman videon olin nähnyt ja etenkin pienen ponin liike teki suuren vaikutuksen. Kotona Rocket laitettiin tallipihan tarhaan ja jestas mikä askel siltä lähtikään! Pienestä ponista lähti suuren ponin, näyttävä liike ja voi miten se kantoi itsensä hyvin! Tämä pieni poni oli super hyvä ostos. Odotan innolla, mikälaisia liikkujia se meidän talliin tulee jättämään, koska monta tammaa olisi tälle herralle tarjolla.ulkoasu © Cery 2018  ▪  taustakuva © josemdelaa CC 1.0 & Shady Acres Mini-Shetlands ▪  kaikki muu materiaali © Mairoth Shetlands
Tämä on virtuaalitalli  ▪  This is a sim-game stable  ▪  Virtuaalihevonen  ▪  a sim-game horse