:: Mairoth Shetlands ::

Riddlehill Rooij

Virallinen nimi Riddlehill Rooij
Rekisteritiedot VH18-017-0380
Rotu, sukupuoli Shetlanninponi, ori
Väri, säkäkorkeus Rautias, 99cm
Syntymäaika, ikä 11.05.2018 - 17-vuotias
Painotuslaji Valjakkopainotus (noviisi)
Tuonut Lissu T. (GBR)
Omistaja Sorel (VRL-00884) / Mairoth
Saavutukset VIR MVA Ch, KTK-I, VVJ-I

Riddlehill Rooij eli kotona vain Roi, on sympaattinen ja lempeä nallekarhu, joka on aina suhteellisen rauhallinen ja kiva poni. Sillä ei ole orimaista älämölöä, vaan se suhtautuun uusiin poneihin ja paikkoihin aika rennosti. Toki se saattaa hörähtää, mutta siihen se yleensä jää, vaikka toinen poniori kiljuisi vieressä ja polkisi etujalalla vimmatusti. Roi on niitä harvempia oreja, jotka tulevat toimeen myös muiden orien kanssa, mutta kriteerit ovat tarkat. Se ei siedä kaveria, joka on päällepäsmäri ja kokoajan riitaa haastamassa. Painileikit ovat ok, kunhan ne pysyvät leikkimisen asteella. Kotona Roi on aika lunkki kaveri, näyttelypaikoilla taas hieman levoton. Siitä huolimatta jaksaa kyllä keskittyä itse työntekoon, kun kärryt on laitettu ja ohjat kerätään käsiin.

Roin voi hoitaa missä tahansa, joskus se saattaa pyöriä liikaa karsinassa ja silloin on parempi varpaita ajatellen, siirtyä käytävälle jatkamaan harjaamista. Ihmisiä kohtaan Roi on aina kunnioittava ja kiltti, sen kanssa on mukava viettää pieni hellyyttelyhetki ja rapsutella ponin turpaa ja puhaltaa lämmintä ilmaa sen sieraimiin. Se todellakin pitää siitä! Rinnasta kun rapsuttaa, Roi nostaa päätänsä ja venyttää ylähuulen pitkälle, siitä tietää että nyt on hyvä kohta ja poni nauttii. Roin kanssa pärjää nuoremmatkin, mutta täysin lasten ja nuorten käsiin emme oria luovuta, olkoon kuinka kiltti tahansa. Tämä poni ei jaksa stressaantua mistään.

Valjaiden kilinä saa ponin lihakset hieman jännittymään, se tietää työntekoa! Roilla on korkea työmoraali ja se tekee aina mielellänsä töitä ihmisten kanssa. Se jaksaa odottaa maltilla paikoillaan niin kauan, että ohjastaja pääsee kärryihin istumaan ja antaa liikkeelle lähtö käskyn. Poni kulkee hyvin omalla moottorillaan ja tekee työnsä mielellään. Orilla on kiva, iso liikkeinen ravi, eikä sitä tarvitse monia kertoja käskeä lisäämään tempoa. Joskus joutuu enemmän ottamaan kiinni ja tasoittaa tempoa, ettei mene täysin juoksuksi. Roi kuuntelee apuja hyvin ja reagoi pieneenkin ohjeeseen. Sen kanssa voi harrastaa tarkkuusajoa tai maratoonia, mutta myös parivaljakkoa. Jos vierelle löytyy sopiva kaveri, joka on kiinnostunut myös enemmän työnteosta kuin kaverin härnäämisestä, sellaisella valjakolla Roi toimii todella hienosti! Ratsuna Roi on rauhallinen mutta sen ilmeestä ja eleistä näkee, ettei ratsuna toimiminen ole sille kovin mukavaa puuhaa. Kyllä se nuorilla menee kaikki askellajit mutta joskus saattaa jumpitella, kun motivaatio puuttuu ja kiukku puskee päälle.

Sukutaulu ja jälkeläiset

i. King Dragontoothshe, vrt, 98cm
evm
ii. Stahre Valravnshe, rt, 97cm iii. Red Sails
iie. Stahre Nattmara
ie. Mnemosyneshe, vprt, 94cm iei. Plumpalace Billy Bob
iee. Phaenna II
e. Riddlehill Sinopiashe, rt, 100cm
evm
ei. Teawood Perihelionshe, trt, 105cm eii. Rowanriver Superspace
eie. Teawood Patricia
ee. Gregoor Tattoo Inkshe, rt, 103cm eei. Riddlehill Wyvern
eee. Swanmist Honeydew

 ★ Lue sukuselvitys

o. Huvin Daan Roqué s. 22.04.2019 emä. Caysa v.d. Sauther om. Maybeck Stud KTK-II
t. Mairoth Ishtaliá s. 17.09.2019 emä. Sylvie vd. Thoreau om. Sorel KTK-III
t. Mairoth Cayrooja s. 19.09.2019 emä. Caysa v.d. Sauther om. Sorel VIR MVA Ch, KTK-II
t. Mairoth Gala Glamour s. 13.01.2020 emä. Daanohr Haute Couture om. Kida KTK-II    » Hyppykapasiteetti ja rohkeus:
    » Nopeus ja kestävyys:
    » Kuuliaisuus ja luonne:
    » Tahti ja irtonaisuus:
    » Tarkkuus ja ketteryys:

    ♦ Valjakkoajossa op ( vt. / )
★ Kilpaillut vain porrastetuissa kilpailuissa.
★ Tavoitteena VVJ-laatuarvostelu & SHLA

20.05.2019: SHLA-Cup - VVJ noviisi -- 3/32

♦ 31.08.2018: Huvitus - irtoSERT -- pt. Miia Maria
♦ 16.09.2018: Huvitus - irtoSERT -- pt. Jannica
♦ 31.01.2019: Adina - MVA-SERT, BIS1 -- pt. birdie
♦ 24.06.2019: Adina - MVA-SERT, BIS3 -- pt. Jannica

Päiväkirja ja valmennukset

31.08.2018: Päiväkirjamerkintä

"Kaikkeen humputuksiin sun pitää aina mennä!"
Tallin käytävältä kuului toruvalla äänellä puhetta, kun olin reippaana tyttönä astellut mieheni luokse kertomaan (mielestäni) iloisia uutisia. Hän oli asiasta eri mieltä, kuten voi arvata. Olen henkilö, joka lähtee aina iloisesti kiikuttamaan ponejani milloin mihinkin. Nyt olimme kuulleet uudesta arvostelujärjestelmästä ja siitähän se idea sitten lähtikin! Kaikki Huvituksen ponit pääsivät pyörähtämään esiarvostelussa, eikä matkakaan ollut kovin pitkä. Ensimmäisenä reissuun lähtee oripojat ja katsellaan tammojen tilanne myöhemmin.

Autot oli lastattu ja lähdimme isolla porukalla reissuun. Tarvitsimme lisäkäsiä, koska tälläisellä ponimäärällä emme koskaan ole aikaisemmin lähteneet liikenteeseen. Onneksi suurinosa poneista osasi jo käyttäytyä hienosti, joten yllättävän vähällä stressillä lähdetään liikenteeseen. Perillä oli paljon porukkaa ja jopa kaaoksen tapaista hätinää. Arvostelu oli uusi ja tulijoita oli paljon. Saimme onneksi autot vierekkäisille paikoille ja pääsimme purkamaan poneja autosta.

Roi oli päässyt liikaa tammojen ihanaan tuoksuun ja mistään ei meinannut tulla yhtään mitään. Siina sai (joutui) esittämään Roin ja voi kuinka minua kävi tyttöparka sääliksi. Siellä se yritti saada ponin seisomaan aloillaan edes sitä yhtä sekuntia eikä komentaminen auttanut. Roi ei rakenteesta saanut kuin kohtalaista merkintää, mutta minkäs sille voi. Liikkeessä Roi rauhoittui ja lopetti sähläämisensä. Sieltä käynti ja ravi palkittiin erinomaisella maininnalla ja ravi hienosti 93/100p! Laukka ei mennyt niin putkeen enään, koska poni päätti heittää leikin ihan läskiksi. Luonteesta herkkyys ja älykkyys sai erinomaista palautetta mutta temperamentti ja rohkeus sai vain tyydyttävää. Taidoissa Roi sai nopeudesta kohtalaisen. Se oli odotettavissa koska tämä poni ei ole laitumen nopein tykki ja liikkuu upeasti vain silloin, kun se itse haluaa. Tätä ponia et pysty pakottamaan tai käskemään mihinkään. Hyppytekniikasta Roi sai erinomaisen, vaikkei sitä ole kotona paljon hypytetty! Hienoa! Roi palkittiin tilaisuudessa: 3 Star Prospect 1161/1900p.


14.09.2019: Päiväkirjamerkintä

Tallilla on käynyt kova kuhina ja tohina, kun olemme valmistautuneet muuttoon uuteen kotiin ja uuteen maahan. Poneja on seurattu, eläinkääkäri tutkinut ja kaikkien kunto tarkistettu, jotta voisimme välttyä mahdollisilta ongelmilta matkassa. Moni tallin asukkaista on tottuneet olemaan lentokoneessa, mutta monta on sellaista, jotka saattavat luonteeltaan olla herkkiä ja helposti stressaantuvia. Niiden kanssa tilanne täytyy ottaa super tarkasti. Kesä on mennyt valmisteluissa ja nyt oli aika lastata ponit ja lähteä matkalle. Minka oli ottanut tehtäväksi huolehtia ponien hyvinvoinnista koko matkan ajaksi, kun taas minä hoidin paperiasiat ja muut tärkeät tehtävät kotiin pääsemiseksi.

Saavuimme britteihin iltapäivällä ja ilma oli ankean sateinen. Vettä satoi kuin olisi saavista kaadettu - ihan tätä emme tilanneet. Kuitenkin, matka oli mennyt hyvin ja ponit olivat pysyneet rauhallisina. Muutamat olivat jännittäneet, ettei vesi ja heinä meinannut maistua. Onneksi matka ei ollut kovinkaan pitkä. Ajoaika tallille kesti muutamia tunteja. Olin järjestänyt briteistä tutun kasvattajan apuun, koska heillä oli isot hevosautot. Näin saisimme suuremman porukan kerralla tuotua Suomesta uuteen kotiin. Toki lentoreissuja täytyi tehdä peräti neljä, että kaikki ponit saataisiin tuotua.

Toisessa saapuneessa porukassa oli pääasiassa oreja, joista yksi oli Roi. Perusluonteeltaan rauhallinen Roi ei matkasta tuntunut stressaantuvan, toisin kuin muutama muu poni. Lentokoneen laskiessa myös Roin boxista kuului hermostunutta kolinaa, mutta tilanne oli rauhoittunut jo silloin, kun Minka pääsi laskun jälkeen tarkistamaan ponit. Roi oli syönyt tyytyväisenä heinänsä ja kaatanut vesiämpärinsä. Automatka sujui hyvin. Roi vaikutti tottuneelta pitkän matkalaiselta, vaikka ei sekään nyt hirveästi ole joutunut reissaamaan.

Roi oli ensimmäinen autossa, joka otettiin tallin pihalla autosta pois. Roi katseli valppaana korvat hörössä joka suuntaan ja hirnui muutamia kertoja. Tallissa olevat muut ponit vastasivat orin kutsuun. Ponilla oli levottomat jalat, se ei olisi malttanut seistä paikoillaan vaan kulki minun ympäri ympyrällä. Lopulta vein ponin sisälle ja pieni hirnuntakuoro valtasi tallissa. Roi näki tuttuja kavereita, eikä poni jaksanut enään maailmasta murehtia, kun ruoka oli valmiina karsinassa ja tutut ponit lähettyvillä.ulkoasu © Cery 2018  ▪  taustakuva © josemdelaa CC 1.0 & Shady Acres Mini-Shetlands ▪  kaikki muu materiaali © Mairoth Shetlands
Tämä on virtuaalitalli  ▪  This is a sim-game stable  ▪  Virtuaalihevonen  ▪  a sim-game horse