:: Mairoth Shetlands ::

Mairoth Cayrooja

Virallinen nimi Mairoth Cayrooja
Rekisteritiedot VH19-017-0456
Rotu, sukupuoli Shetlanninponi, tamma
Väri, säkäkorkeus Rautias, 104cm
Syntymäaika, ikä 19.09.2019 - 1-vuotias
Painotuslaji Valjakkopainotus (noviisi)
Kasvattaja Sorel / Mairoth Shetlands
Omistaja Sorel (VRL-00884) / Mairoth
Saavutukset VIR MVA Ch, KTK-II

"Jos lapset ei ihastu Ronjaan, lupaan syödä hattuni". Näin totesi Minka minulle, kun suunnittelimme lasten tapahtumaa, johon luonnollisesti kuuluivat myös ponit. Ronja on tallin yksi tasaisimmista, rauhallisimmista ja mainittakoon vielä järkkymätön tamma. Ei ole tullut vastaan tilannetta, mikä aiheuttaisi tässä ponissa jotain väristyksiä. Jo varsasta lähtien Ronja on ollut avoin ja rohkea. Muut varsat ovat olleet ihmeessään punaisesta jumppapallosta, minkä heitimme laitumelle. Ronja katseli hetken ja lopulta käveli vain pallon luokse ja haisteli sitä, kunnes lähti kävelemään pois. Muut varsat seisoivat Ronjan takana kaulat pitkällä ja korvat hörössä. Kun Ronja uskaltautui, muut menivät perässä.

Hoitotoimenpiteet sujuvat ongelmitta missä tahansa. Pienet lapset ovat aina ihastuneet tähän poniin, koska se ei reagoi mihinkään ja sietää pienet juoksevat ja kiljuvat vaahtosammuttimet ympärillään. Ronjaa voisi kutsua tallin haliponiksi mutta myös samalla terapiaponiksi. Joskus itsellä on ollut raskas päivä ja haluaisi vain heittää aivot narikkaan, se onnistuu Ronjan kanssa. Varustaa kärryt perään tai lähtee läheiselle metsäpläntille seikkailemaan, se vain parantaa aina mielen oli murhe mikä tahansa. Luonnollisesti myös eläinlääkärin tarkastukset, trailerissa matkustaminen ja vaihtuvat tilanteet eivät vaikuta ponin rauhallisuuteen mitenkään.

Ratsastaessa Ronja on enemmän laiska kuin virkeä. Se on ehkä liikaa tottunut toimimaan pienten lasten ratsuna ja osaa käyttäytyä sen mukaisesti. No ei, on se varmasti vain sen rauhallinen luonne mikä sen tekee. Osaa perus asiat eikä siltä enempää tarvitsekaan vaatia. Valjakkoajo on Ronjalle mieleistä puuhaa, se lähtee ihan erilaisella energialla näihin työtehtäviin kuin laittaisi satulaa selkään. Mikään pikakiituri Ronja ei ole, se on enemmän käskettävää mallia, joka ei mitään anna ilmaiseksi ja luistaa, jos siihen saa mahdollisuuden. Alkuveryttely on tärkeä, koska Ronja on aina kovin tahmea. Kun lopulta ponin saa veryteltyä virkeäksi, ei sitä tarvitse niin paljoa vauhdittaa. Tarkkuustehtävät ovat Ronjalle mieleistä, kärsivällisyys riittää ja poni jaksaa kyllä hiota tarkkojakin veivauksia edes takaisin. Maratoonilla ei meinaa into ja puhti riittää, on ehkä liian varovainen ja ohjastajalle sekä groomille raskas ajettava.

Sukutaulu ja jälkeläiset

i. Riddlehill Rooijshe, rt, 99cm
Ch, KTK-I
ii. King Dragontoothshe, vrt, 98cm iii. Stahre Valravn
iie. Mnemosyne
ie. Riddlehill Sinopiashe, rt, 100cm iei. Teawood Perihelion
iee. Gregoor Tattoo Ink
e. Caysa v.d. Sauthershe, rt, 103cm
KTK-III, VVJ-I, SHLA-II
ei. Camarshe, rt, 101cm eii. Canal
eie. Wilra v.d. Fallower
ee. Kajsa v.d. Sauthershe, rt, 103cm eei. Gynether
eee. Kayma v.d. Shotdock

o. Mairoth Wraithcordéz s. 11.07.2020 isä. Huvin Wraithcrush om. Mairoth    » Hyppykapasiteetti ja rohkeus:
    » Nopeus ja kestävyys:
    » Kuuliaisuus ja luonne:
    » Tahti ja irtonaisuus:
    » Tarkkuus ja ketteryys:

    ♦ Valjakkoajossa op ( vt. / )
★ Kilpaillut vain porrastetuissa kilpailuissa.
★ Tavoitteena VVJ-laatuarvostelu & SHLA


Päiväkirja ja valmennukset

00.00.0000: Päiväkirjamerkintä

-ulkoasu © Cery 2018  ▪  taustakuva © josemdelaa CC 1.0 & Shady Acres Mini-Shetlands ▪  kaikki muu materiaali © Mairoth Shetlands
Tämä on virtuaalitalli  ▪  This is a sim-game stable  ▪  Virtuaalihevonen  ▪  a sim-game horse