:: Mairoth Shetlands ::

Mairoth Daan Roqué

Virallinen nimi Mairoth Daan Roqué
Rekisteritiedot VH19-017-0453
Rotu, sukupuoli Shetlanninponi, ori
Väri, säkäkorkeus Voikko, 103cm
Syntymäaika, ikä 14.09.2019 - 1-vuotias
Painotuslaji Valjakkopainotus (noviisi)
Kasvattaja Sorel / Mairoth Shetlands
Omistaja Sorel (VRL-00884) / Mairoth
Saavutukset Ch, KTK-III

Mairoth Daan Roqué makasi emänsä vierellä laitumella ja aiheutti todellisen yllätyksen meille. Minka oli lähtenyt hakemaan tammoja sisälle mutta juoksikin pian takaisin talliin luokseni huutaen, että Lemon oli varsonut! Ilta-aurinko kimmelsi kultaisena pienen orivarsan karvapeitteellä ja olin aivan sulaa vahaa. Pienokainen nousi hennoille jaloilleen kun lähestyimme sitä. Lemon vaikutti rauhalliselta ja päästi meidät tervehtimään uutta tulokasta, joka välittömästi loi vahvan kontaktin meihin. Pieni kultapoika sai nimekseen Rontti, jälkikäteen ajateltuna nimi osuu kuin nenä päähän...

Pieni mutta vauhdikas Rontti kehittyi hieman hitaammin kuin muut ikäisensä, eikä hitaasti kehittyminen ole nykyään huono asia, päinvastoin. Koulutuksessa emme pitäneet kiirettä, ajokoulutus alkoi vasta kolmevuotiaana kesälaitumen jälkeen ja ihme kyllä, tuo velmu poni tuntui pitävän työnteosta, koska hölmöilyt oli jäänyt paljon vähemmälle. Minkan mielestä ori on yksi raskaimmista tapauksista, mitä tallissa on asunut. Tämä väite liittyy varmasti siihen, että Rontti on aina touhuamassa jotain, eikä haluaisi olla hetkeäkään aloillaan. Se pelaa joko huulillaan, jalallaan tai koko kehollaan hoitamisen aikana. Käytävällä se seilaa takalistollaan puolelta toiselle, kaapii betonilattiaa tai yrittää napsia hoitajan housunlahkeesta tai takin reunasta, kuin toivoen saaden näinkin "hyvällä" käytöksellä jotain namia (minkä se haistaa todella kauas!).

Rontti ei sovi nuorten käsiin, koska se saattaa keksiä ihan mitä tahansa typerää. Joskus taluttaessa se saattaa nousta takajaloilleen ja askeltaa näin muutaman askeleen. Joskus taas se on sillä tuulella, että se ei liiku mihinkään vaikka kuinka narusta vetäisi. Tämä tapahtuu yleensä enemmän kun tarhasta pitäisi tulla sisälle talliin. Ruoka on tärkeää ja illalla Rontin karsinasta kuuluu jos jonkinlaista kolinaa. Kai se yrittää ilmoittaa, että älkää vain kävelkö ruokakipon kanssa hänen karsinan ohi, hän asuu siellä ja on äärimmäisen nälkäinen!

Koska Rontti ei lasten kanssa ole toimiva yhtälö, emme ole opettaneet sitä satulaan. Toiseksi tähän voi vaikuttaa myös tuo hitaammin kehittyminen, toki 4-vuotiaana Rontti oli jo hyvässä massassa ja jopa ylälinja oli saatu nättiin kuntoon. Näyttelyissä emme käyneet, koska Rontti näytti ikäisiään vuoden tai välillä jopa kaksi vuotta nuoremmilta. Nyt vanhempana ori painii raskaassa sarjassa, kovimpien orien rinnalla ihan hyvällä menestyksellä. Valjakkoajossa Rontti on menevä, joskus liiankin vauhdikas. Maratooni on Rontille sopivaa puuhaa, vähän vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Tarkkuusajo onnistuu joskus, riippuen millä tuulella poni mahtaa olla. Se saattaa välillä liikkua kuin löysä spagetti tai tehdä ihmeellisiä hyppyjä. Huumorintajuton ihminen ei tämän ponin kanssa pärjää. Kun joskus harvoin Rontilla on oikeasti hyvä päivä ja se jaksaa keskittyä itse tekemiseen eikä muihin poneihin, se näyttää valjakkoradoilla sellaista osaamista, että vähintään sijoitukset ovat taattu.

Sukutaulu ja jälkeläiset

i. Coalville Duncanshe, rn, 104cm
Ch, KTK-II
ii. Coalville Dariusshe, rn, 105cm iii. Dark Mind
iie. Venice
ie. Coalville Eleonorashe, rt, 100cm iei. Passepartout
iee. Elendal
e. Roangate Lemonshe, vkk, 99cm
KTK-III
ei. Roangate Focusshe, vkk, 101cm eii. Electro Buzz
eie. Roangate Candice
ee. Citronelleshe, vrt, 97cm eei. Nonstop
eee. Wisca

o/t. Nimi s. 00.00.0000 emä. Nimi om. -    » Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 0.00
    » Nopeus ja kestävyys: 0.00
    » Kuuliaisuus ja luonne: 701.07
    » Tahti ja irtonaisuus: 0.00
    » Tarkkuus ja ketteryys: 994.77

    ♦ Valjakkoajossa 1695.84 op ( vt. 4 / 3 )
★ Kilpaillut vain porrastetuissa kilpailuissa.
★ Tavoitteena VVJ-laatuarvostelu & SHLA


Päiväkirja ja valmennukset

00.00.0000: Päiväkirjamerkintä

-ulkoasu © Cery 2018  ▪  taustakuva © josemdelaa CC 1.0 & Shady Acres Mini-Shetlands ▪  kaikki muu materiaali © Mairoth Shetlands
Tämä on virtuaalitalli  ▪  This is a sim-game stable  ▪  Virtuaalihevonen  ▪  a sim-game horse