:: Mairoth Shetlands ::

Saeijs Coronal Rain

Virallinen nimi Saeijs Coronal Rain
Rekisteritiedot VH20-017-0312
Rotu, sukupuoli Shetlanninponi, tamma
Väri, säkäkorkeus Musta, 106cm
Syntymäaika, ikä 24.05.2020 - 3-vuotias
Painotuslaji Valjakkopainotus (noviisi)
Tuonut Lissu T. (NL)
Omistaja Sorel (VRL-00884) / Mairoth
Saavutukset KTK-II

Sani saapui meille tuontiponina Hollannista ja en voisi olla onnellisempi tästä tammasta! Sani ei välttämättä ole se lasten suosikki haliponi, mutta sen työnteko ja asenne töihin on omaa luokkaansa. Hoitaessa yleensä kyllä jaksaa seistä paikoillaan mutta joskus tylsyys vie voiton ja tamma on levoton touhuilija. Milloin se hamuilee tallin ovessa roikkuvaa loimea, milloin se kaataa harjapakin ja levittää sen pitkin lattiaa. Joskus se hamuilee hoitajansa taskua niin, että saan iloisen viestin puhelimeeni, kuinka olen tytölle uudet housut velkaa kun tasku on repeytynyt. Nämä ovat asioita, jotka tuovat vaihtelua ja ihmettelyä meidän päiväämme. Sani rakastaa huomiota ja mitä enemmän se sitä saa, sen parempi. Pienet lapsilaumat se hyväksyy ympärilleen häärimään, mutta töitä se ei suostu tekemään, ellei käsittelijänä ole kokenut ja määrätietoinen henkilö. Suloinen kameleontti ponimme sulattaa kaikkien sydämet herttaisella katseellaan, mutta sen pauloihin ei kannata liikaa tyydyttäytyä. Sisällä asuu pieni piru, joka tekee kepposia jos siihen tulee mahdollisuus.

Valjaiden kolina varustehuoneessa aiheuttaa Sanissa innostuksen värinää. Ponista tulee levoton, sen jalat eivät meinaa pysyä paikoillaan ja jos ne jotenkin pysyvät, vaihtaa poni painoa jalalta toiselle jatkuvasti. Se on innokas menijä, joka vaatii kärryilleen määrätietoisen ja osaavan kuskin - muuten tallin pihalla on täydellinen ravikilpailu ilman vastustajaa menossa! Sanitä täytyy pitää jatkuvasti hallinnassa ja kuulolla. Sen vauhti kohoaa hetkessä, jos se saa siihen mahdollisuuden, eli kuski ei todellakaan saa nukahdella rattailla. Kun Sanin saa kulkemaan toivotussa tempossa, sen suorituksesta tulee varmasti upea. Se painaa jonkin verran kuolaimelle, mutta pidätteillä saat ponin pidettyä hallinnassa. Tarkkuustehtävät ovat Sanille haasteellisia, sen mielestä olisi kivempi mennä vain eteenpäin ja mitä kovempaa, sen parempi. Vauhdikkaat tehtävät ovat Sanin parasta osaamista, ehdottomasti. Vaikka vauhti olisi kova, sen nopea reagointi pyydettyyn tehtävään on hyvä ja tiukatkin kurvit saa suoritettua hyvin. Groomilta vaaditaan myös paljon, jos meinaa ponin vauhdissa pysyä. Ohjastuntuma on kevyt nopeissa vauhdeissa, joten ohjaaminenkin on huomattavasti helpompaa.

Ratsuna Sani on myös menevä, mutta ei niin vauhdikas kun kärryillä. Lasten ratsu tästä ei koskaan tule, mutta osaavan ratsastajan käsissä Sani taitaa helppo B tason asiat, vaikka ponilla on kilpailtu vain helppo C tasoa Hollannissa. Sanilla on hyvä iso liikkeinen ravi, laukka on hyvä tempoista ja hyvin pyörivää. Se kantaa itseään hyvin ja kuuntelee ratsastajaa tarkasti. Veryttelyt ovat todella tärkeitä, että Sanin saa vetristettyä koko kropaltaan ja kun sen tekee huolellisesti, poni kulkee sulavasti ja notkeasti. Esteillä Sani suoraan sanottuna sekoaa, sen takia hyppimiset on jätetty täysin irtohypytyksen tasolle. Maastoon voi lähteä yksin, kaksin tai isolla porukalla. Sani on aina valmis pitkille maastolenkeille, niin ratsuna kuin valjakkoponina. Pärisevät mopot ja suuret traktorit saattavat sitä jännittää, mutta muuten se on varmajalkainen ja kiva maastokaveri.

Sukutaulu ja jälkeläiset

i. Coverdale Solar Crownstrn, 106cm
evm
ii. Foglesong Consort Crownsvprt, 101cm iii. Robes of the Royalty
iie. Foglesong Felicia
ie. Coverdale Cosmic Raym, 107cm iei. Avesyan Circuit
iee. Coverdale Galactic Winds
e. Saeijs Garden Mintm, 103cm
evm
ei. Doedee Graveolensm, 100cm eii. Valentin Griseosphinx
eie. Doedee Daisy Bell
ee. Abandoned Gardenm, 104cm eei. Creeping Rootstalks
eee. Rittmeyer Anastasie

t/o. Varsan nimi s. 00.00.00000 isä. Nimi om.    » Hyppykapasiteetti ja rohkeus:
    » Nopeus ja kestävyys:
    » Kuuliaisuus ja luonne:
    » Tahti ja irtonaisuus:
    » Tarkkuus ja ketteryys:

    ♦ Valjakkoajossa op ( vt. / )
★ Kilpaillut vain porrastetuissa kilpailuissa.
★ Tavoitteena VVJ-laatuarvostelu & SHLA

-


Päiväkirja ja valmennukset

Päiväkirjamerkintä

-ulkoasu © Cery 2018  ▪  taustakuva © josemdelaa CC 1.0 & Shady Acres Mini-Shetlands ▪  kaikki muu materiaali © Mairoth Shetlands
Tämä on virtuaalitalli  ▪  This is a sim-game stable  ▪  Virtuaalihevonen  ▪  a sim-game horse