:: Mairoth Shetlands ::

Mairoth Ishtaliá

Virallinen nimi Mairoth Ishtaliá
Rekisteritiedot VH19-017-0455
Rotu, sukupuoli Shetlanninponi, tamma
Väri, säkäkorkeus Hiirakko, 101cm
Syntymäaika, ikä 17.09.2019 - 1-vuotias
Painotuslaji Valjakkopainotus (noviisi)
Kasvattaja Sorel / Mairoth Shetlands
Omistaja Sorel (VRL-00884) / Mairoth
Saavutukset KTK-III

Talia, tuo sinisilmäinen ja herttainen ponitamma on välillä hieman reppana muiden ponien seurassa. Se yrittää saada iloisesti muita poneja leikkiin, mutta jos joku lopulta lähtee, Talia kipittää korvat luimussa kaveria karkuun muiden ponien taakse. Se on hieman epäluuloinen, lopulta kuitenkin asioiden selvittyä kaikki on kunnossa. Sen huomaa arkielämässäkin. Uudet paikat ovat aina jännittäviä ja Talian jalat eivät meinaisi pysyä aloillaan. Aikansa ihmeteltyä, tilanne rauhoittuu ja poni on jälleen oma rauhallinen itsensä.

Olen aina pitänyt Taliasta, sen sielunelämää ei aina kaikki ymmärrä, mutta mielestäni se on oma persoonansa, joka pitää vain oppia tuntemaan. Talia saattaa lenkillä järkyttyä vain postilaatikosta, jonka ohi se on kävellyt jo satoja kertoja. Sitä en tiedä, mihin se yleensä kiinnittää huomiota lenkillä, kun havahtuu vasta vuoden kuluttua postilaatikosta, joka on nyt ylitse pääsemätön hirviö. Siinä tilanteessa ei auta kun nousta kärryiltä ja taluttaa poni hirviön ohi ja matka jatkukoon. Muiden ponien seurassa se kyllä kulkee rohkeasti letkan mukana ja osaa jopa rentoutua. Yksin se on vähän jännittynyt.

Valjakkoajo on Talian mieleen. Se kulkee korvat pystyssä, valppaana eteenpäin, vaikka ympärillä on hälinää. Toki se saattaa hieman aristella joitain asioita, mutta tilanne menee nopeasti ohi. Sillä on todella hieno, näyttävä ravi (etenkin lisätty ravi!). Se kantaa ja kokoaa itsensä hyvin ja kuuntelee tarkasti ohjastajan ohjeita. Talia on selvästi parempi tarkkuuslajissa kuin maratoonilla. Toki ponilta löytyy vauhtia ja ketteryyttä, mutta välillä poni tuntuu liian varovaiselta. Sen kanssa on ensin luotava hyvä luottamus, ennen kun ponilta voi vaatia mitään haasteellisempaa. Eteenpäin se kulkee reippaasti omalla moottorillaan mutta joskus on päiviä, kun sitä saa reilusti pyytää eteenpäin.

Ratsun tehtäviä se tekee välillä, pääasiassa pienten lasten talutusratsuna toimii parhaiten. Ohjissa roikkuva ja satulassa rytkyvä lapsi aiheuttaa joskus hieman hämmennystä ja Talia saattaa yllättäen ravissa laittaa liinat kiinni, jolloin pieni vaahtosammutin valahtaa kaulan yli kentän hiekkaan. Talian ilme on tällöin kovin mairea, mutta jo vähän osaavammalla ja topakalla pienellä ratsastajalla Talia osaa kyllä kulkea ihan nätisti.

Sukutaulu ja jälkeläiset

i. Riddlehill Rooijshe, rt, 99cm
Ch, KTK-I
ii. King Dragontoothshe, vrt, 98cm iii. Stahre Valravn
iie. Mnemosyne
ie. Riddlehill Sinopiashe, rt, 100cm iei. Teawood Perihelion
iee. Gregoor Tattoo Ink
e. Sylvie vd. Thoreaushe, hkko, 103cm
KTK-III, VVJ-I
ei. Nearco SWEshe, hrkko, 104cm eii. Negotiator
eie. Vigst Martha
ee. Sylvett vd. Thoreaushe, hrkko, 101cm eei. Belmont
eee. Sylfrida vd. Thoreau

o/t. Nimi s. 00.00.0000 isä. Nimi om. -    » Hyppykapasiteetti ja rohkeus:
    » Nopeus ja kestävyys:
    » Kuuliaisuus ja luonne:
    » Tahti ja irtonaisuus:
    » Tarkkuus ja ketteryys:

    ♦ Valjakkoajossa op ( vt. / )
★ Kilpaillut vain porrastetuissa kilpailuissa.
★ Tavoitteena VVJ-laatuarvostelu & SHLA


Päiväkirja ja valmennukset

00.00.0000: Päiväkirjamerkintä

-ulkoasu © Cery 2018  ▪  taustakuva © josemdelaa CC 1.0 & Shady Acres Mini-Shetlands ▪  kaikki muu materiaali © Mairoth Shetlands
Tämä on virtuaalitalli  ▪  This is a sim-game stable  ▪  Virtuaalihevonen  ▪  a sim-game horse