:: Mairoth Shetlands ::

Mairoth Tazobactám

Virallinen nimi Mairoth Tazobactám
Rekisteritiedot VH19-017-0449
Rotu, sukupuoli Shetlanninponi, ori
Väri, säkäkorkeus Mustanpäistärikkö, 101cm
Syntymäaika, ikä 09.09.2019 - 1-vuotias
Painotuslaji Valjakkopainotus (noviisi)
Kasvattaja Sorel / Mairoth Shetlands
Omistaja Sorel (VRL-00884) / Mairoth
Saavutukset KTK-I

Tazzo on viekas ja huumorintajuinen nuori ori, joka keksii välillä meille tallilaisille kaikenlaista puuhaa. Kun saan puhelun, että joku poni juoksee pitkin pitäjää irti ja aiheuttaa hämmennystä muille poneile, tiedän heti kuka on kyseessä. Se karkaa aina kun siihen on pienikin mahdollisuus. Yleensä se kunnioittaa sähkölankaa mutta joskus se haluaa myös uhmata sitä, ja mönkii alimman langan alta tai läpi. Jos Tazzo pääsee irti, se ei helposti anna kiinni. Siihen tarvitaan monta ihmistä ja parasta on, jos orin saa ajettua talliin tai johonkin tarhaan. Herkut eivät tässä kohtaa auta. Tazzo kannattaa hoitaa käytävällä, ei karsinassa. Se pyörii jatkuvasti ja harjaaminen on hankalaa, mutta ole tarkkana, että laitat karsinan oven aina visusti kiinni, teet mitä tahansa. Muuten Tazzo ottaa ja lähtee sellaisella ryminällä karkuteille.

Muita poneja kohtaan Tazzo on mielivaltainen pörhistelijä. Se ei siedä muita ja se osaakin pitää semmoisen metelin ulkona, jos uusia poneja tulee lähettyville. Tammoille hörähtelee hempeästi ja yrittää esittää isoa, komeaa ja vahvaa oria, jonkalaista ei toista ole olemassakaan. Vaikka Tazzo pitää omaa showtaan, se pysyy hyvin käsissä. Jos meininki alkaa näyttämään turhan suurelta pörhistelyltä, kerran ärähtää kovemmalla äänellä niin poni palautuu maan pinnalle. Muista poneista on syytä pysytellä sopivan kaukana.

Valjakkoajo on selvästi tämän ponin parasta osaamista, vaikka ratsun tehtäviä on opetettu myös. Tazzo on mukava ajettava, mutta joskus joutuu tekemään töitä saadaksesi ponin keskittymisen pysymään itse tekemisessä. Se katselee ja kuikuilee herkästi muita poneja ja haluaa niille huudella, jolloin se unohtaa kärryillä istuvan ihmisen. Silloin voi hieman asetella kärryissä tai tehdä kiemuroita tai pysähdyksiä, silloin keskittyminen palaa itse tekemiseen. Tazzo on reipas kulkija, joten eteenpäin pyrkimystä riittää, joskus liikaakin. Tarkkuustehtävissä ponilla saattaa mielenkiinto herpaantua eikä malttia löydy. Sen takia tarkkuustehtävät ovat jääneet Tazzon kanssa vähän vähemmälle. Sillä on kiva tasainen ravi, käynnissä täytyy pitää reipas mutta tahdikas kävely ja laukassa huolehtia, että se pysyy hallittuna eikä pelkkänä kiitämisenä eteenpäin.

Tazzo on oman arvonsa tunteva, perus ori, joka ei nuorten ja herkkien ihmisten käsittelyyn ole soveltuva. Se tarvitsee narunpäähän jämäkän, varman ja oreihin tottuneen henkilön, joka saa kiukuttelevan orin kuriin. Muuten tallissa Tazzo on rapsutuksista ja läheisyydestä nauttiva poni, jonka ajatusmaailmaa kaikki ei vain aina ymmärrä.

Sukutaulu ja jälkeläiset

i. Razzmatazz Xshe, mpäis, 103cm
VIR MVA Ch, VSN Ch, KTK-I, VVJ-I, SHLA-I
ii. Rattlesnake Venomshe, trn, 104cm iii. Maroon Riff
iie. Courcas Minette
ie. Cotton Candyshe, mpäis, 102cm iei. Wild Orchid
iee. Pacific Blue Eye
e. Pihlajapihan Veikeä Vadelmashe, rnpäis, 103cm
KTK-II
ei. Nokkosveen Kahvikiistashe, rtpäis, 104cm eii. Riitarannan Karmiinikalpa
eie. Nokkosveen Kahvikaveri
ee. Pihlajapihan Villi-Vilmashe, m, 102cm eei. Daanohr Norgrim
eee. Muikea Mustikka

o/t. Nimi s. 00.00.0000 isä. Nimi om. -    » Hyppykapasiteetti ja rohkeus:
    » Nopeus ja kestävyys:
    » Kuuliaisuus ja luonne:
    » Tahti ja irtonaisuus:
    » Tarkkuus ja ketteryys:

    ♦ Valjakkoajossa op ( vt. / )
★ Kilpaillut vain porrastetuissa kilpailuissa.
★ Tavoitteena VVJ-laatuarvostelu & SHLA


Päiväkirja ja valmennukset

00.00.0000: Päiväkirjamerkintä

-ulkoasu © Cery 2018  ▪  taustakuva © josemdelaa CC 1.0 & Shady Acres Mini-Shetlands ▪  kaikki muu materiaali © Mairoth Shetlands
Tämä on virtuaalitalli  ▪  This is a sim-game stable  ▪  Virtuaalihevonen  ▪  a sim-game horse