:: Mairoth Shetlands ::

Pihlajapihan Veikeä Vadelma

Virallinen nimi Pihlajapihan Veikeä Vadelma
Rekisteritiedot VH18-017-0381
Rotu, sukupuoli Shetlanninponi, tamma
Väri, säkäkorkeus Ruunikonpäistärikkö, 103cm
Syntymäaika, ikä 18.05.2018 - 13-vuotias
Painotuslaji Valjakkopainotus (noviisi)
Tuonut Lissu T.
Omistaja Sorel (VRL-00884) / Mairoth
Saavutukset KTK-II, VVJ-II

Vatusta voisin sanoa sen, että tämä on yksi onnistuneVattua varsoja kasvattajan laseista katsoen. Vattu on luonteeltaan todella miellyttävä, se toimii ratsuna ja ajossa moitteitta ja meriitti rivi kertoo siitä, että käsissäni on myös rakenteellisesti laatuyksilö. Varsana Vattu oli utelias, tomera ja todella vauhdikas. Se sai laitumen tammat ja muut varsat vauhtiin ja sitä viiletystä oli hauska seurata. Koulutuksessa Vattu on ollut ailahteleva. Jos jokin sitä ei huvita, se antaa sen myös näkyä päänheilauttelulla, kaapimisella tai muutenvain kiukuttelemalla. Vattu on ollut monipuolinen käyttöponi, joka on toiminut pienten ratsastajien talutusponina ja välillä taas kilparatojen loistavana tähtenä. Tämä tamma on tehnyt minuun niin syvän vaikutuksen, etten usko, että tämän kaltaista tulee toista enään vastaan...

Tätä tammaa voi hoitaa sisällä, ulkona, kentällä tai niityllä. Se tulee kaikkien kanssa toimeen ja on hyvin kaikkiruokainen - kyllä ne aikuisetkin niitä rapsutuksia ja nameja jakelee aina välillä. Turpakarvat alkavät väristä, kun varusteiden tuttu kilinä kuuluu satulahuoneesta. Vattu on aina valmis töihin! Tamman ongelmana on vaihtelevat mielialat, jotka esiintyvät kiukutteluna tai laiskotteluna. Kun Vattua ei huvita mikään, se torkkuu hoitaessa ja jopa töissäkin. Sitä joutuu käskyttämään vauhtiin, mikä ei ole aivan tavallisinta Vattua. Yksinäisyys on asia, mistä tämä tamma ei perusta. Se kaipaa muita poneja lähelleen, muuten se tuntee olonsa turvattomaksi. Tämä tuo jonkin verran vaikeuksia arkeen, kun aina pitäisi joku olla kaverina. Vattu antaa hyvin kengittäjän huolehtia kaviot kuntoon, eläinlääkärin tarkastaa hammasrivistö (kunhan tainnutuslääkettä on reilusti) ja koppiinkin se kävelee todella hienosti.

Ratsuna Vattu on tasainen tallaaja, mikä on enemmän bensa kuin turbo diesel. Sitä saattaa joutua pyytää enemmänkin eteenpäin. Toki on niitäkin päiviä, kun tamma kulkee todella ripeällä askeleella ja ratsastaja saa vain keskittyä omaan tekemiseen, eikä Vatun eteenpäin käskyttämiseen. Raippa on hyvä olla mukana. Esteillä Vattu on tasainen tallaaja ja sen kanssa joutuukin olemaan tarkkana, että esteille mentäessä tempo pysyy reippaana ja tasaisena. Sillä on ärsyttävä tapa kieltäytyä esteelle ja sen se tekee vielä äärimmäisen hienosti! Niin hyvin, ettei kieltäytymistä pysty ennakoimaan mitenkään. Yleensä ratsastaja lentää satulasta, koska tilannetta ei pysty yhtään ennakoida ja Vattu on tyytyväinen... Ratsastajan täytyy ratsastaa tammaa eteenpäin ja napauttaa vaikka raipalla kevyesti lavalle juuri ennen estettä. Koulua voidaan vääntää kentällä miten haluaa. Kyllä Vattu perusasiat osaa ja ehkä vähän ekstraakin, mutta kummoinen koulutuuppari se ei ole. Maastossa kulkee nätisti mutta tarvitsee aina toisen ponikaverin matkaan mukaan. Muuten iskee pelko ja paniikki elämästä selviytymisestä. Kärryjen edessä Vattu on energisempi ja luulenkin, että kärrytyöskentely on enemmän sen mieleen kuin ratsastus. Vattu kuuntelee ohjastajaa hyvin, reagoi nopeasti ja toimii hyvin ohjastajansa kanssa yhteen. Tarkkuus tehtävät voivat joskus olla haastavia, mutta hyvin niistäkin selviytyy. Vauhdikkaammissa kilpailuissa Vattu loistaa taidoilla ja ketteryydellään, ehdottomasti!

Kilpailupaikoilla Vattu on tyyni, mutta silti todella tarkkaavainen. Tamma jähmettyy paikoilleen, kun se keskittyy niin paljon ympäristön hälinään. Muille poneille saattaa hörähtää, mutta siihen se jääkin. Vattu ei koe tarvetta ilmoittaa olemassaolostaan sen ihmeemmin. Traileriin Vattu menee nätisti, mutta myös kuljetuksessa kaipaa toista ponia kaveriksi, muuten iskee hätä ja huoli. Suurempia tämä poni ei jaksa stressata kilpailuissa, joten suorittamiseen keskittyminen pysyy hyvänä.

Sukutaulu ja jälkeläiset

i. Nokkosveen Kahvikiistashe, rtpäis, 104cm
evm
ii. Riitarannan Karmiinikalpashe, rtpäis, 104cm iii. Riitarannan Purppurapunos
iie. Sand Tropez
ie. Nokkosveen Kahvikaverishe, vprt, 101cm iei. Koolhof Rhodiopolis
iee. Kahvi-Ella
e. Pihlajapihan Villi-Vilmashe, m, 102cm
evm
ei. Daanohr Norgrimshe, rn, 100cm eii. Hovland Fredolv
eie. Rowanriver Superspace
ee. Muikea Mustikkashe, m, 99cm eei. Variksenmarjavarkaissa
eee. Iltahallan Eini

 ★ Lue sukuselvitys

o. Huvin Hallonhjärta s. 13.04.2019 isä. Ghost Of Mickey Mouse om. Sylvi KTK-III
o. Mairoth Tazobactám s. 09.09.2019 isä. Razzmatazz X om. Sorel KTK-I
t. Mairoth Pink Pistacia s. 08.01.2020 isä. Thunder Nut om. Kida KTK-II, SHLA-III    » Hyppykapasiteetti ja rohkeus:
    » Nopeus ja kestävyys:
    » Kuuliaisuus ja luonne:
    » Tahti ja irtonaisuus:
    » Tarkkuus ja ketteryys:

    ♦ Valjakkoajossa op ( vt. / )
★ Kilpaillut vain porrastetuissa kilpailuissa.
★ Tavoitteena VVJ-laatuarvostelu & SHLA

15.02.2019: SHLA-Cup - VVJ vaativa -- 1/30

♦ 31.01.2019: Adina - irtoSERT -- pt. birdie
♦ 28.07.2020: Mairoth - irtoSERT -- pt. Lissu T.
♦ 17.09.2018: Maybeck - RCH -- 10p.

Päiväkirja ja valmennukset

"Kaikkeen humputuksiin sun pitää aina mennä!"
Tallin käytävältä kuului toruvalla äänellä puhetta, kun olin reippaana tyttönä astellut mieheni luokse kertomaan (mielestäni) iloisia uutisia. Hän oli asiasta eri mieltä, kuten voi arvata. Olen henkilö, joka lähtee aina iloisesti kiikuttamaan ponejani milloin mihinkin. Nyt olimme kuulleet uudesta arvostelujärjestelmästä ja siitähän se idea sitten lähtikin! Kaikki Huvituksen ponit pääsivät pyörähtämään esiarvostelussa, eikä matkakaan ollut kovin pitkä. Ensimmäisenä reissuun lähtee oripojat ja katsellaan tammojen tilanne myöhemmin.

Autot oli lastattu ja lähdimme isolla porukalla reissuun. Tarvitsimme lisäkäsiä, koska tälläisellä ponimäärällä emme koskaan ole aikaisemmin lähteneet liikenteeseen. Onneksi suurinosa poneista osasi jo käyttäytyä hienosti, joten yllättävän vähällä stressillä lähdetään liikenteeseen. Perillä oli paljon porukkaa ja jopa kaaoksen tapaista hätinää. Arvostelu oli uusi ja tulijoita oli paljon. Saimme onneksi autot vierekkäisille paikoille ja pääsimme purkamaan poneja autosta.

Vattu oli tänään varsin virkeällä tuulella! Useimmiten poni on enemmän tyyneen rauhallinen kuin näin eloisa, katsotaan onko se hyvä vai huono asia. Rakennearvostelussa jalat olivat hieman levottomat mutta ihan hyvin poni malttoi seistä paikoillaan. Tuomarit antoivat paljon noottia ponin jaloista, missä saisi olla vahvempi luusto ja kaviot pyöreämmät. Luonnekuvaukset osuivat Vatun kohdalla nappiin, se on kuuliainen, temperamenttinen - kiitos sen vauhdikkaan päivän sekä ponilla on hyvä herkkyys. Älykkyydestä olisi toivottu hieman enemmän. Ajokokeessa Vattu toimi hienosti saavuttaen 77 pistettä. Myös liikkeissä tamma näytti parastaan ja etenkin ravista ponille annettiin 81 pistettä! Hyvä meidän Vattu! Taidot ja käytös tilaisuudessa kulkivat kaikki tasaista 70 pisteen kummallakin puolella. Voin olla todella tyytyväinen tästä ihanan värisestä ja luonteisesta ponista! Vattu saavutti 3 Star Prospect 1089/1900p.


11.06.2020: Päiväkirjamerkintä

Yhden tallityttömme innoittama pakkasimme autoon neljä ponia ja lähdimme suuntaamaan läheiselle raviradalle. Varikolla ponit olivat ihmeissään isoista korskuvista hevosista, jotka olivat varmasti enemmän ihmeissään meidän minihevosista! Raviradan tutut viralliset kuljettavat eivät voineet olla hymyilemättä meille. Lopulta saimme ponit huollettua ja koppakärryt perään. Kokeilua voisin kuvailla muutamalla sanalla: ratkiriemukas, hauska, piristävä ja ikimuistoinen. En muista koska olisimme nauraneet niin paljon kuin tällä reissulla! Ponit olivat ihmeissään ja samalla innoissaan. Porukan vanhin poni, Vattu, päihitti muut ravinopeudellaan helposti. Vatullakin alkaa ikää jo olemaan, mutta välillä tuntuu että poni on parhaimmassa kunnossa nyt, kuin koskaan ennen! Tallin tytöt houkuttelevat minua kovasti osallistumaan Vatulla vielä muutamaan valjakkoajokilpailuun... Kotona illalla ponit olivat varsin tyytyväisiä ja rauhallisia. Ylimääräinen energia kulutettiin hyvin pois ja myös itsellä energiat olivat jo todella vähäiset. Tämä ei varmasti jäänyt viimeiseksi reissuksi!ulkoasu © Cery 2018  ▪  taustakuva © josemdelaa CC 1.0 & Shady Acres Mini-Shetlands ▪  kaikki muu materiaali © Mairoth Shetlands
Tämä on virtuaalitalli  ▪  This is a sim-game stable  ▪  Virtuaalihevonen  ▪  a sim-game horse