:: Mairoth Shetlands ::

Huvin Wraithcrush

Virallinen nimi Huvin Wraithcrush
Rekisteritiedot VH19-017-0195
Rotu, sukupuoli Shetlanninponi, ori
Väri, säkäkorkeus Musta, 100cm
Syntymäaika, ikä 10.04.2019 - 4-vuotias
Painotuslaji Valjakkopainotus (noviisi)
Kasvattaja Sorel / Huvitus
Omistaja Sorel (VRL-00884) / Mairoth
Saavutukset VIR MVA Ch, KTK-I

Kevät tekee vauhdilla tuloaan, muutto linnut palaavat hyiseen Suomeen ja valmistautuminen kesään on alkanut. Meidän huhtikuu alkoi hieman odottamattomasti kun Ceri varsoi mustan orivarsan viikkoja etuajassa. Onneksi kaikki sujui hyvin ja varsa voi loistavasti. Terhakka, vankkarakenteinen musta komistus on varsinainen vilperi! Se on aina utelias - se tutkii paikat, tavarat ja ihmiset tarkasti. Pienikin leivän muru tuoksuu jo kauas taskun pohjalta ja sen Wraith todellakin haluaa. Herkuille perso poni on ollut todella helppo opettaa namipalkalla ja naksuttimella. En ole varmaan koskaan käsitellyt ja tehnyt näin paljon töitä kenenkään ponin kanssa, kuin mitä Wraithin kanssa on tehty. Eläinlääkärit antavat kiitosta, kuinka hyvä poni on käsitellä joka tilanteessa. Myös vuolut on sujunut mallikkaasti.

Wraith oli todella kovapäinen "teininä" ja silloin olin jo varma, että joku on vaihtanut meidän kiltin ponin johonkin toiseen. Onneksi tuo kausi meni ohi ja nyt meillä on taas kiva ori tallissa - joka todella on ja tietää olevansa ori. Lasten käsittelyyn Wraithia ei voi luovuttaa, se on välillä todella arvaamaton ja vaatii määrätietoisen hoitajan. Ori saattaa taluttaessa nousta yllättäen takajaloilleen tai yrittää singahtaa kuin ohjus hoitajansa käsistä irti. Jos Wraith pääsee irti, sen metsästämiseen saa varmasti kulumaan monta tuntia. Se sekoittaa koko tallin ja tulee täydellinen kaaos. Ensimmäisenä se suuntaa tammojen laitumelle tai tarhoille ja siitä vasta riemu syntyykin! Hoitaminen on suositeltavaa tehdä turvallisesti tallin käytävällä. Silloin poni pysyy varmasti paikoillaan eikä pääse karkuun. Tallin tapahtumat ovat aina jännittäviä ja jos käytävällä kulkee toinen poni, Wraith on heti valmis keskustelemaan. Se saattaa hirnahdella, hörähdellä, kuopia jalalla lattiaa ja askeltaa levottomasti. Sitä voi rohkeasti komentaa kovaan ääneen ja sanoa "lopeta". Joskus se toimii, joskus taas sen korvat häviää eikä se kuule yhtään mitään.

Ori on opetettu 4-vuotiaana ajolle ja siitä hiljalleen viety eteenpäin valjakkoajon saloihin. Nopeasti oppinut Wraith kulkee todella nätisti ja tekee mielellään pyydetyt asiat. Toiset ponit eivät sitä kiinnosta, kun se on päässyt töihin. Työmoraali on kohdallaan ja vaikka kotona Wraith on joskus varsin raskas, on se aina miellyttävä ajaa ja lähteä kilpailemaan. Sillä on rautaiset hermot, malttia riittää pieniinkin yksityiskohtiin mitä joskus hiotaan tarkkuustehtävissä. Ponin liike on tasaista, hyvän tahdikasta ja matkaavoittavaa. Se reagoi apuihin hyvin ja on kevyt ohjattava. Nopeat tehtävät saattavat joskus olla vaikeita, jos poni on menopäällä. Silloin sitä joutuu pidättelemään enemmän, että käännökset sujuisivat hyvin. Groomi saa olla skarppina tämän ponin kanssa. Maastoon on ihana lähteä pitkillekin lenkeille, sinne Wraith lähtee aina mielellään, yksin, kaksin tai isommalla porukalla mutta vaatii isolla porukalla olla edellä. Jos se jää jonkun taakse, kulkeminen on todella levotonta ja jatkuvasti joutuu antamaan pidätteitä. Kun Wraith saa olla jonon kärjessä, se on rento ja rauhallinen kuten yleensä.

Sukutaulu ja jälkeläiset

i. Thunder Nutshe, m, 93cm
KTK-II, VVJ-I
ii. Thunderbird Pyrlandsshe, m, 101cm iii. Call Of Thunder
iie. Pyrlands Bella
ie. Sweet Nutshe, rt, 104cm iei. Whitehill's Nutcracker
iee. Sweety Sweets
e. Gelligaer Cerishe, rn, 102cm
KTK-II, VVJ-I
ei. Windsor Llionshe, rn, 104cm eii. Old Rhayader Lewys
eie. Holywell Mererid
ee. Gelligaer Carylshe, rn, 105cm eei. Llyfnant Garth
eee. Berwyn Ceinwen

t. Mairoth Garden Herbs s. 04.02.2020 emä. Mayhem Irish Coffee om. indy
o. Mairoth Wraithcordéz s. 11.07.2020 emä. Mairoth Cayrooja om. Mairoth    » Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 0.00
    » Nopeus ja kestävyys: 0.00
    » Kuuliaisuus ja luonne: 679.16
    » Tahti ja irtonaisuus: 0.00
    » Tarkkuus ja ketteryys: 809.99

    ♦ Valjakkoajossa 1489.15 op ( vt. 4 / 3 )
★ Kilpaillut vain porrastetuissa kilpailuissa.
★ Tavoitteena VVJ-laatuarvostelu & SHLA

29.04.2019: Susiraja - irtoSERT -- pt. Lissu T.
22.05.2019: Fellbury - irtoSERT -- pt. Lissu T.
04.06.2019: Adina - irtoSERT -- pt. Jannica
01.09.2019: Maybeck - irtoSERT -- pt. Vibaja


Päiväkirja ja valmennukset

00.00.0000: Päiväkirjamerkintä

-ulkoasu © Cery 2018  ▪  taustakuva © josemdelaa CC 1.0 & Shady Acres Mini-Shetlands ▪  kaikki muu materiaali © Mairoth Shetlands
Tämä on virtuaalitalli  ▪  This is a sim-game stable  ▪  Virtuaalihevonen  ▪  a sim-game horse