Elzinga de Windt

Virallinen nimi Elzinga de Windt
Rekisteritiedot VH21-017-0023
Rotu, sukupuoli Minishetlanninponi, tamma
Väri, säkäkorkeus Musta, 75cm
Syntymäaika, ikä 24.11.2020 - 8-vuotias
Painotuslaji Valjakkopainotus (noviisi)
Tuonut Sorel (NDL)
Omistaja Sorel (VRL-00884) / Mairoth
Saavutukset

Pienen pieni musta minitamma on laittanut monille epäilijöille luun kurkkuun, etteikö miniponi voisi suorittaa valjakkoajoa vaativalla tasolla. Zinga oli saapuessaan meille jo tehnyt kivan kilpailu-uran ja tamman tilanne oli se, että pystyimme suorilta jatkamaan kilpailemista. Varsoja tammalla ei vielä ollut, joten tilanne oli mitä parhain. Yllätyimme itsekin, kuinka niin lyhyistä jaloista lähti silti niin näyttävät ja suuret liikkeet! Zinga on ehdottomasti käyttöponi, vaikka rakennekin on oikein miellyttävä, on Zingan parhaat puolet nähtävillä suorituksissa. Luonteelta tämä pieni poni osaa olla temperamenttinen pomottaja, tosin ihmisiä kohtaan kyllä ihan kiltti ja kohtelias. Hoitaessa pyörii ja hyörii pitkin karsinan seiniä, joten on hyvä ottaa tamma käytävälle. Silloin helpottuu sinun elämäsi kummasti. Koostaan huolimatta Zinga ei ole pienten lasten käsittelyyn soveltuva poni. Se osaa olla myös erittäin pottumainen, esimerkkinä mahavyötä kiristäessä se voi yrittää iskeä hampaansa pohkeeseesi. Yleensä nämä kiukkuiset hetket on todettavissa kiiman aikana. Silloin Zinga on niin herkillä, että pelkkä rinnuksesta tai mahan alta harjaaminen saa hännän viuhahtamaan napakasti ja saattaa se yrittää sinua näykkäistäkin, tai ainakin uhkailla näykkäisevänsä.

Zinga on käyttöponina mitä parhain. Kun kärryt laitetaan perään, Zingan keskittyminen jää vain ja ainoastaan omaan tekemiseensä. Pieni työmyyrä on näyttävä näky radalla, etenkin lisätyt ravit saavat monien leuat loksahtamaan alas! Kuinka voi tuollaisessa ponissa olla noin upea ja iso liike? Zinga on herkkä ja helppo ohjastettava. Montaa kertaa ei tarvitse antaa pieniä pidätteitä, kun poni jo tietää mitä tehdä ja mitä tapahtuu. En ole koskaan ajanut näin helpolla ponilla. Vaativammissa luokissa tarvitaan jo kunnolla osaamista ja Zingan kanssa kilpailee vain minä tai Sinna. Virheisiin ei ole varaa, poni rokottaa siitä varmasti. Se osaa myös vaatia ohjastajalta paljon. Ajoponina olemisen jälkeen maneesissa riehuminen ja mahdollisesti irtohypytys tulee hyvänä kakkosena, jos kysytään mistä tamma tykkää. Zinga ylittää isotkin esteet sellaisella pompulla ettei uskoisi!

Laitumella Zingan täytyy saada olla pomo. Se pomottaa isompiaan hyvällä mielellä ja jos joku nokittelee vastaan, Zinga kyllä tulee näyttämään sille ponille paikkansa. Jos porukassa on kaksi näin kovapäistä pomovaihtoehtoa kuin mitä Zinga on, tilanne voi muuttua jopa vakavaksi. Meillä oli kova työ saada sopiva tammaporukka kasaan, missä olisi rauhallinen harmonia. Zinga otti muutaman tamman kanssa niin kovaa yhteen, että jouduimme pelkäämään, kuka menettää kohta silmänsä ja kuka jalkansa. Pieni poni kävi 106cm säkäisen ponin päälle kuin mikäkin petoeläin saaliiseensa! Onneksi saimme hyvän tiimin kasaan ja Zinga saa huolettomasti olla johtajatamma. Sillä on aika tiukka kuri, mutta ketään se ei syrji ulkopuoliseksi, mikä on tietenkin hyvä asia emmekä sellaista edes suvaitsisi.

Sukutaulu ja jälkeläiset

i. Joosten de Twilhaarrn, 79cm
evm
ii. Luyckx v.d. Wigmanninkrtkrj, 81cm iii. -
iie. -
ie. Carlijn v.d. Kreuwelcoorevrt, 76cm iei. -
iee. -
e. Evenepoel de Windtm, 77cm
evm
ei. Hoogendijk v.d. Hoewendtm, 83cm eii. -
eie. -
ee. Engelbrecht de Windtm, 74cm eei. -
eee. -


o/t. Varsan nimi s. 00.00.0000 emä. Nimi om.    » Hyppykapasiteetti ja rohkeus:
    » Nopeus ja kestävyys:
    » Kuuliaisuus ja luonne:
    » Tahti ja irtonaisuus:
    » Tarkkuus ja ketteryys:

    ♦ Valjakkoajossa op ( vt. / )
★ Kilpaillut vain porrastetuissa kilpailuissa.
★ Tavoitteena VVJ-laatuarvostelu & SHLA

Päiväkirja ja valmennukset

12.01.2020: Päiväkirjamerkintä

Tallin ponitilanne oli ollut jo hetken siinä pisteessä, että vanhempien ponien pois lähtiessä tallilla on ollut liian monta tyhjää karsinaa. Myös käyttöponien määrä oli laskenut paljon, johtuen valitettavasta ponien vanhentumisesta, joten uusien ponien etsintä oli ajankohtaista. Liian kauan olen saanut nauttia vähäisestä ponimäärästä mikä taas on ollut itselleni vähemmän työtä arjessa. Tilanne on saanut muutoksen, nimittäin shoppailin Hollannista muutamasta eri siittolasta yhteensä kuusi uutta ponia! Siinä oli tallitytöillä naama kysymysmerkkinä, kun uutiset heille kerroin.

Niin vain muutaman kuukauden odottaminen oli vihdoin päättynyt ja autollinen uusia poneja saapui talliin! Lentokentältä ponit oli noutamassa meidän luottokuljettaja, joka taas helpotti omaa tilannetta paljon kun ei tarvinnut itse lähteä poneja noutamaan vaan pystyin valmistelemaan kaiken kunnolla valmiiksi. Talliin oli kerääntynyt enemmän porukkaa ja jännittynyt tunnelma oli aistittavissa kaikissa. Kun suuri hevosauto vihdoin kaarsi pihaamme ja pysähtyi, autosta kuului ainakin kolmen ponin kimakat hirnahdukset. Läheisessä tarhassa olleet ponit jättivät ruokailun välittömästi kesken, höristi korviaan ja lähti ravaamaan aidan viereen.

Autosta oli otettu pois jo kolme oria, jäljelle oli jäänyt kolme tammaa. Ensimmäinen tamma oli musta Zinga, joka aiheutti huokailuja ja naurun repsahduksia tallitytöissämme. Luulimme, että äsköinen miniori oli pieni mutta mikä ihme tämä on?- kysyi tytöt nauraen. Zinga asteli vieressäni valppaan näköisenä. Tarhassa olevat ponit hörisivät pienelle kevyesti mutta Zinga ei niistä välittänyt. Jalat eivät meinannut pysyä paikoillaan, joten oli hyvä viedä pieni sisälle talliin omaan karsinaan. Siellä oli kuitenkin paljon enemmän tilaa liikkua, kuin mitä hevosautossa oli. Sisällä kolme oria piti kovaa meteliä, mutta Zinga ei niistä välittänyt. Se haisteli karsinaansa hetken, kunnes alkoi tyytyväisenä syödä heinää. Kävipäs se helposti, mietin mielessäni ja lähdin astelemaan ulos hakemaan seuraavaa tammaa.ulkoasu © Cery 2018  ▪  taustakuva © josemdelaa CC 1.0 & Shady Acres Mini-Shetlands ▪  kaikki muu materiaali © Mairoth Shetlands
Tämä on virtuaalitalli  ▪  This is a sim-game stable  ▪  Virtuaalihevonen  ▪  a sim-game horse