Gratian SWA


14.08.2007 - 17.01.2016

ERJ-I - YLA2


kuvasta kiitos Roelofs


Virallinen nimi: Gratian SWA Sukupuoli: Ori
Rotu: Trakehner Säkäkorkeus, väri: 168cm, rn
Syntynyt: 14.08.2007 - ikä Täyttänyt 3v: 22.04.2008
Painotus: Estepainotteinen Koulutustaso: 160cm
VH-tunnus: VH12-021-0098 Kasvattanut: Silent
Omistaja: Sorel (VRL-00884) Kotitalli: Carbon Sporthorses


★ ERJ-laatuarvostelu 9/2013 - ERJ-I -- 5+52+29,25+15+9=110,25p.
★ YLA-laatuarvostelu 3/2014 - YLA2 -- 20,5(15+5,5)-31(21+10)-17-19-4=91,5p.


- Timmy palkittiin maininnalla YLA-tilaisuudessa parhailla rakennepisteillä

Gratian SWA saapui talliin monien mutkien kautta, mutta nyt olen vain onnellinen siitä että ori asuu edelleenkin tallissa. Ori tuli nuorena poikana, jolta puuttui täysin käytöstavat ja joissain asioissa järkikin. Sen emä oli varmasti joutunut koville, paimentaessaan vauhdikasta varsaansa laitumella. On siinä mammalla ollut tekemistä! Timmy oli aluksi todella varautunut uusia ihmisiä kohtaan, mutta luottamus täytyi ansaita. Alkuun kaikki tuntui todella vaikealta mutta ajan kulkiessa eteenpäin orin luotto kasvoi, ja koulutuksesta tuli huomattavasti helpompaa. Nykyisin ori on kuin eri hevonen.

Timmy on varsin energinen kone, joskus tosin kunnon haaveilija. Hoitaessa Timmy kuuntelee ja tarkastelee ympäristöään ja varjele jos tamma sattuu kulkemaan käytävällä, voi sitä meteliä! Ei sille vain voi mitään jos tämä ori palvoo tammoja. Se varmasti ajattelee kuinka inhottavia me omistajat olemmekaan, kun aina viedään eri tarhaan vaikka tammoilla on paljon isommat tarhat kuin hänellä, ettei ainakaan tilanpuute olisi ongelmana. Aina joku repii riimusta jos Timmy yrittää päästä tekemään lähempää tuttavuutta neidon kanssa, aina joku estelee. Olisi se kurjaa elämää, kyllä. Hyvänä vaihtoehtona on pitää tämä ori kaukana tammoista, jotta tälläiseltä mielipahalta vältyttäisiin. Varusteet ori antaa pukea kiltisti, kuin toivoen päästä pitkälle lenkille tai tekemään kunnon hikireenit.

Timmy on aina erilainen ratsastettava. On päiviä, jolloin ori on haaveilija joka ei pahemmin keskity itse ratsastukseen, vaan aivan johonkin muuhun. Silloin oria saa herätellä avuille enemmän ja palautumaan tähän maailmaan. Joskus ori on taas todella ahkera ja keskittyväinen. Pienikin pyyntö menee heti läpi ja hevonen tekee pyydetyt asiat. Tämän toivoisi tapahtuvan aina kilpailupaikoissa, mutta niinhän se ei aina mene. Joskus on taas niitäkin päiviä, kun ori käy ylikierroksilla. Kentällä kuuluu vaan viuhahduksen ääniä kun ori säntäilee milloin mihinkin sellaisella vauhdilla, missä ei oikeasti ole enää mitään järkeä. Kuin pieni formula radalla. Ratsastajalla voi olla paikat kipeänä seuraavana päivänä, kun on saanut yrittää pitää vauhdikkaan hevosen jotenkin ruodussa. Jokainen päivä on erilainen, joten ratsastuksesta voi aina odottaa mielenkiintoista ja erilaista.

Esteet ovat selkeästi Timmyn suosikki laji. Timmyn liikkeet ovat menevät ja esteille ponnistus on hyvän terävä ja tarkka. Hevonen osaa hyvin itsekin huomioida etäisyyksiä eikä herkästi tiputa esteitä. Ainoastaan, jos harjoitukset ovat olleet huolimattomat tai ratsastaja on itse hukassa. Silloin radalla ei voi nähdä mitään loistavaa suoritusta, enemmänkin suoritusta radasta eikä palkinto sijoilta. Pidätteet tulee tehdä pehmeästi ja rauhallisesti. Kun ratsastaja on itse hyvin mukana tilanteessa ja pysyy rauhallisena, yhteistyö hevosensa kanssa tulee sujumaan ongelmitta.

Koulua ori taitaa ihan hyvin, mutta kilpailuihin asti ei ole tarkoitus lähteä. Toiset hevoset pitävät enemmän lajeista, jossa vaaditaan hyvää keskittymiskykyä, mutta Timmy on toistamieltä. Sille vauhti, meno ja meininki on paljon mukavempaa kun radalla ympyrää ravaaminen.

Maastossa Timmy on arvaamaton ja aina valppaana. Puskasta sinkoava rusakko säikyttää varmasti, jolloin turpa kääntyy todella nopeasti kohti tallia ja jos ratsastaja ei ole hereillä, meno on kohtalaisen vikkelää kotiakohti. Mikäli haaveilit ihanan rentouttavasta ja rauhallisesta kävelyreissusta, voin kaataa nämä haaveet heti. Maastossa ratsastajan tulee olla tarkka ja valppaana. Välillä Timmyn silmiin tulee kummituksia, joita ihmiset eivät normaalisti näe. Suosittelen että maastossa liikuttaisiin vain käyntiä, sillä laukassa ori voi innostua turhan paljon, jolloin ratsastajalla voi olla tosi työ saada pidettyä ori hallinnassa.

Timmy osaa myös egoilla, ja tekeekin sitä mielellään muille oreille jos mahdollista. Viereisessä tarhassa oleskeleva ori katselee joskus ymmällään Timmyä, joka mylvii omassa tarhassaan ja pomppii kuin mikäkin jänis! Muiden orien kanssa Timmy ei todellakaan tule toimeen. Ratsastuksessa muut orit eivät haittaa hänen suorituksiaan, mutta näin vapaana ollessa tai jos joku tulee liian lähelle niin sitä Timmy ei siedä. Timmy on oman tiensä kulkija, joka ei muiden hevosten seuraa kaipaa, paitsi tammojen tietenkin!
i. Gordian II
  trak, trn, 166cm
  estepainotus
  KTK-III, ERJ-II
ii. Gordian evm
  trak, km, 165cm
iii. Lord of the Lakes evm
iie. Georgiana evm
ie. Catarina II evm
  trak, km, 168cm
iei. Catador evm
iee. Buzz Bonita evm
e. Pepita II
  trak, rt, 160cm
  estepainotus
  ERJ-II
ei. Superstar evm
  trak, rt, 166cm
eii. Superhero xx evm
eie. Anaskaia evm
ee. Pepita I evm
  trak, prn, 169cm
eei. Paroli evm
eee. Passione evmi. Gordian II: Hyväkäytöksinen menestynyt jalostusori, joka on vaikuttanut suuresti trakehnerien jalostuksessa. Kingsvalleyssä koko elämänsä viettänyt ori on näyttänyt taitonsa esteradoilla jopa 160cm korkeilla radoilla, myös kouluratsastuskilpailuissa on piipahdettu. Ori menehtyi 27-vuotiaana jättäen 16 jälkeläistä.

ii. Gordian: Upea ulkokuorinen kimo ori ei ollut mikään kovin menestynyt. Gordianista toivottiin taitavaa kilpaesteratsua mutta toisin kävi. Orilla kilpailtiin 130cm radoilla, kunnes huomattiin hevosen kouluratsun taidot. Se oli selvästi Gordianin pravuuri laji. Vaikka isoista kilpailuista ei sijoituksia tullut, oli hevonen muuten erittäin upea luontoinen ja komea paketti, joka jätti kahdeksan jälkeläistä.

iii. Lord of the Lakes: Periytti jälkeläisilleen upeaa kimoa väritystä ja rauhallista luonnetta. Orilla kilpailtiin 120cm radoilla vaihtelevalla menestyksellä. Myös kouluratsuna toimiva, jopa vaativissa tasoissa. Lord of the Lakes oli aikansa yksi mielenkiintoisimmista siitosoreista. Kilpailusuoritukset eivät olleet hääppöisiä, mutta upea ulkokuori ja luonne kiinnitti tammojen omistajien huomion. Lord of the Lakes jätti noin parikymmentä jälkeläistä.

iie. Georgiana: Koulupainotteinen rautias kaunotar, jonka luonne oli todella diivamainen ja kipakka. Esteradoilla tamma kuumeni herkästi, eikä keskittyminen pitänyt, joten esteradoilta siirryttiin pian koulukiemuroihin. Intermediaite I- tasolla kilpaillut Georgiana sijoittui mukavasti. Georgiana kerkesi olemaan neljän varsan onnellinen emä, kunnes paha suolikierre vei tamman vihreimmille laitumille 22-vuotiaana.

ie. Catarina II: Tästä hevosesta odotettiin paljon. Se ostettiin suurella summalla huutokaupasta, sen upean suvun ansiosta. Catarina ei kuitenkaan toiveita täyttänyt, vaan jäi keskivertoiseksi kilparatsuksi. Luonne oli kiltti ja rauhallinen. Kotia tamma joutui vaihtamaan neljä kertaa, kunnes pääsi viettämään eläkepäiviä. Catarina sai kolme nättiä varsaa, joista voisi sanoa että jokainen on pystynyt selvästi parempiin kilpailusuorituksiin esteillä ja koulussa, kuin heidän emä.

iei. Catador: Todella herkkähermoinen tapaus, joka ei este- ja koulukilpailuissa käynyt kuin pari kertaa. Oria käytettiin pääasiassa vain jalostukseen ja harrasteratsuna. Onneksi ori ei jälkeläisilleen periyttänyt herkkää luonnetta, päinvastoin varsat olivat todella rohkeita ja sopeutuvaisia. Catador palkittiin upean rakenteensa ansiosta kantakirjaan toisella palkinnolla.

iee. Buzz Bonita: Kuvankaunis ja hyvä luonteinen tamma, joka kiersi hyvin menestyen näyttelyissä ja esteratsastuskilpailuissa. Bonita ei saanut kuin kaksi jälkeläistä, joista kuitenkin vain toinen menestyi emänsä tavoin loistavasti esteradoilla. Bonita saavutti muotovalio tittelin sekä kantakirjassa toisen palkinnon.

---------------------

e. Pepita II: Hyväluonteinen rautias tamma, jonka meno ei jätä ketään kylmäksi. Esteradoilla vaikuttanut tamma omaa vauhdikkaan tempon, jota on sivusta joskus pelottavaa seurata. Tammalla on vain yksi kilparatsastaja, joka tietää ja osaa tamman kaikki liikkeet. Tämä ratsukko todella osaa yhteistyön jalon taidon. Pepita on saavuttanut esteratsastusjaoksen laatuarvostelussa toisen palkinnon. Jälkeläisiä tammalta ei löydy kuin kolme, mutta siitostamman ura on vasta alussa. Pepita on hyväsukuinen Espanjan tuonti.

ei. Superstar: Musta rotevarakenteinen ori voi vaikuttaa hieman pelottavalta massiivisen ulkokuoren ja kokonsa puolesta, mutta oikeasti ori on herttainen ja lupsakka tapaus. Superstar on alkujaan Saksasta, mutta on vaikuttanut ympäri maailmaa niin kilpailuiden takia kuin jalostuksenkin. Superstar on ollut todella suosittu jalostusori. Ori periyttää jälkeläisilleen hyvää luonnetta ja vahvaa ponnistusvoimaa.

eii. Superhero: Musta 168cm korkea englantilainen täysiverinen, jonka kapasiteetti on riittänyt hyvin yleisratsun roolissa. Vauhti ja ketteryys tulee perintönä varmaan laukkapainotteisilta täysiverisiltä suvustaan, vaikka monet ovat täysin perus kilparatsuja esteillä ja koulussa. Superhero on näyttänyt kyntensä myös kenttäratsastuslajissa. Ratsastajan tulee olla päättäväinen ja hevosen jo alkujaan tunteva. Mikään helppo ratsu ei Superhero ole. Superhero menehtyi yllättäen omalle laitumelleen, josta tämän omistaja sen löysi. Ori saavutti kuitenkin kunnioitettavan 30-vuotisen iän.

eie. Anaskaia: Mainio kilparatsu, jonka luonne oli kuitenkin kuin tulta. Sen kanssa ei kaikki pärjännyt. Anaskaian kanssa kilpaileminen aloitettiin jo varhain, joka kuitenkin vaati veronsa eläkeikään päästyään. Tamma menehtyi vain pari kuukautta myöhemmin viimeisen kilpailun jälkeen. Jälkeläisiä Anaskaia ei saanut kuin yhden. Anaskaia oli esteratsuna taitava ja vauhdikas. Myös Saksan olympiajoukkueessa vaikuttanut hevonen keräsi uransa aikana lukuisia sijoituksia ja voittoja.

ee. Pepita I: Oli sirorakenteinen ruunikko espanjalainen tamma. Näyttelyissä Pepita ei pärjännyt hontelon runkonsa takia, mutta toista oli esteratsun roolissa. Kevyt ulkokuori ei kuitenkaan haitannut vauhtia, vaan Pepitasta kuoriutui monipuolinen kilparatsu esteille ja kouluun. Tamman osti eräs mies tyttärelleen harrasteratsuksi. Pepita sai kaksi tammavarsaa, joista kumpainenkin on perinyt emänsä upean luonteen ja vauhdikkaat jalat radoille.

eei. Paroli: Hevonen joka ei koskaan kuulunut tallinsa suosikki hevosiin. Nimittäin tämän orin luonne oli suoraansanottuna hirveä. Se kiusasi ihmisiä, keksi kaikenlaisia jekkuja, ärsytti muita hevosia ja karkaili tarhasta aiheuttaen totaalisen sekasorron koko tallialueelle. Alkujaan Paroli oli espanjalainen sukujuuriltaan, mutta ripaus Yhdysvaltalaista vertakin löytyy. Pääosin suurinosa jälkeläisistä syntyi Espanjassa. Paroli jätti jälkeensä yli neljäkymmentä jälkeläistä. Parolilla kilpailtiin ahkerasti esteradoilla. Palkintokaappiin mahtui myös pari hieman isompaakin esteratsastuskilpailu titteliä, sekä mainintaa näyttävästä rakenteesta. Vaikka luonne oli inhottava, ahkera ja motivoitunut ratsastettavuus tasapainoitti tilannetta.

eee. Passione: Tummanrautias tamma oli pienikokoinen, vain 154cm korkea. Pääosin Passione oli omistajansa harrasteratsu, eikä kilpailuissa käyty kuin muutaman kerran. Alunperin Passione syntyi Portugalissa, mutta neljävuotiaana se tuotiin Espanjaan, jossa hän sai viettää koko loppuelämänsä yhden omistajan hoivissa. Passione varsoi kaksi tammavarsaa ja yhden orivarsan.


Varsat
s. 16.03.2012 - t. Havane Gredna CTN - trak - e. Heiligen Sirene CTN -- EV-II
s. 21.06.2012 - o. Carbon Bateau - trak - e. Betty Boob J
s. 21.06.2012 - o. Europae CTN - trak - e. Betty Boob J
s. 23.02.2013 - t. Fenarie LDN - trak - e. Dark Faience
s. 14.04.2013 - o. Heiligen Dieb CTN - trak - e. Heiligen Sirene CTN
s. 31.10.2013 - t. Saffton F - trak - e. Dark Serafini


NJ:n näyttelyt:

pvm paikka palkinnot tuomari
20.02.2013 Carbon Sporthorses NJ LKV1, MVA-SERT, BIS5, Js Peppi S.
ERJ:n estekilpailut:
63 sijoitusta / 13 voittoa


pvm paikka jaos luokka sijoitus
15.04.2008 Lexington ERJ 160cm 2/25
18.04.2008 Lexington ERJ 160cm 1/25
30.07.2008 Shiawase ERJ 120cm 1/29
03.08.2008 Satulinna ERJ 130cm 6/123
14.09.2008 Aquanimals ERJ 150cm 1/30
17.09.2008 Fe Yance ERJ 150cm 6/48
19.09.2008 Zuruck ERJ 120cm 6/36
20.09.2008 Visualizm ERJ 120cm 1/21
08.11.2008 JPR ERJ 120-130cm 3/52
11.11.2008 Unafraid ERJ 130cm 3/36
12.11.2007 Cheval Delamer ERJ 160cm 5/37
14.11.2007 Fe Yance ERJ 100cm 4/103
14.11.2008 Unafraid ERJ 120cm 2/36
15.11.2007 Fe Yance ERJ 100cm 5/95
16.11.2007 Fe Yance ERJ 120cm 7/87
18.11.2007 Fe Yance ERJ 100cm 9/110
18.11.2007 Fe Yance ERJ 120cm 1/106
18.11.2008 Unafraid ERJ 130cm 5/36
18.11.2008 Huvitus ERJ 160cm 2/25
21.11.2008 Huvitus ERJ 160cm 5/25
23.11.2008 Huvitus ERJ 160cm 3/25
16.04.2009 Luned Sporthorses ERJ 160cm 4/60
23.04.2009 Lexington ERJ 120cm 4/60
02.05.2009 Fiacre ERJ 160cm 4/30
17.06.2009 Lexington ERJ 160cm 2/30
19.06.2009 Lexington ERJ 150cm 2/30
20.06.2009 Lexington ERJ 160cm 1/30
25.03.2012 Pyrr Warmbloods ERJ 160cm 3/80
25.03.2012 Pyrr Warmbloods ERJ 160cm 4/80
27.03.2012 Pyrr Warmbloods ERJ 160cm 1/80
30.03.2012 Wincare ERJ 150cm 3/30
31.03.2012 Wincare ERJ 150cm 3/30
31.03.2012 Dark Side Trakehners (ERJ-Cup) ERJ 160cm 3/203
01.04.2012 Wincare ERJ 160cm 1/30
02.04.2012 Koivuvaara ERJ 160cm 5/60
03.04.2012 Heijastus ERJ 160cm 5/40
05.04.2012 Heijastus ERJ 160cm 3/40
06.04.2012 Heijastus ERJ 160cm 2/40
06.04.2012 Heijastus ERJ 160cm 4/40
06.04.2012 Rivakka ERJ 160cm 3/38
09.04.2012 Dark Side Trakehners ERJ 160cm 4/30
11.04.2012 Dark Side Trakehners ERJ 160cm 5/30
12.04.2012 Satulinna ERJ 160cm 3/40
16.04.2012 Satulinna ERJ 160cm 4/40
16.04.2012 Wincare ERJ 160cm 5/30
17.04.2012 Wincare ERJ 160cm 3/30
18.04.2012 Callanley ERJ 160cm 3/30
18.04.2012 Wincare ERJ 160cm 2/30
20.04.2012 Wincare ERJ 160cm 3/30
22.04.2012 Satulinna ERJ 160cm 4/40
22.04.2012 Dark Side Trakehners ERJ 160cm 4/30
24.04.2012 Dark Side Trakehners ERJ 160cm 3/30
26.04.2012 Dark Side Trakehners ERJ 160cm 3/30
03.05.2012 Dark Side Trakehners ERJ 160cm 1/30
03.05.2012 Dark Side Trakehners ERJ 160cm 1/30
08.05.2012 Dark Side Trakehners ERJ 160cm 1/30
09.05.2012 Dark Side Trakehners ERJ 160cm 4/30
11.05.2012 Dark Side Trakehners ERJ 160cm 1/30
14.05.2012 Dark Side Trakehners ERJ 160cm 3/30
15.05.2012 Dark Side Trakehners ERJ 160cm 2/30
28.05.2012 Dark Side Trakehners ERJ 160cm 4/30
11.05.2013 Carbon Sporthorses ERJ 160cm 2/40
12.05.2013 Carbon Sporthorses ERJ 160cm 1/40» Valmennukset

19.09.2012: Estevalmennus
Kuka kumma eilen iltatallia tehdessä huomautti minulle, että hevosella on todennäköisesti paineita, koska karinassa Timmy pyöri ja kolisteli koko illan. Eipä siltä tunnu ei! Istuin laiskasti löntystelevän orin selässä, jota valmentaja seurasi kuin haukka. Kyseessä oli muutenkin astetta vaativampi valmentaja, joka ei hyvällä oria katsonut. Sain tosissani työskennellä, että sain hevosen edes jotenkin piristymään. Kulmat mentiin mielellään suorana, eikä avutkaan mennyt toivotusti läpi. Valmentaja käskytti minua kuin orjaa ja yritin parhaani saada Timmyn takaisin elävien kirjoihin. Vartin työstämisen jälkeen ori antautui ja alkoi kuuntelemaan. Ensimmäinen harjoituseste oli 120cm pysty, jonka piti olla Timmylle kuin lastenleikkiä. Eipä ollut ei. Esteille mentiin semmoisella vauhdilla että ponnistusväli jäi onnettomaksi. Ori pureskeli kuolainta ja kaviot halkoivat vauhdikkaasti ilmaa. Valmentajan kehotuksesta jäin pääty-ympyrälle rauhoittamaan Timmyä, kunnes kohti uusia yrityksiä. Seuraavat kerrat sujuivat huomattavasti paremmin, vaikkakin vauhtia meinasi aina olla liikaa. Sarjalla sain kovaa kritiikkiä itselleni esteiden seuraamisesta. Esteen yllä pitäisi jo olla keskittymässä seuraavaan esteeseen jne. Niin yleensä teenkin, mutta valmentajan mielestä olen haahuilija. Joopa joo... Timmy suoritti sarjat nätisti, kuin kilpailuissakin. On se kumma että kotikentällä ori keksii kaikenlaisia kepposia ja niskuroi, mutta kilpailuissa ei mitään ongelmia. Aivan kuin hevonen tekisi sen minulle jo kiusallaan! Pyysin lopuksi valmentajaltani luvan lähteä maastoon tekemään loppuverryttelyt, sillä tämän valmentajan kanssa minulla ei todellakaan ajatusmaailma kohtaa. Olin hieman kiukkuinen, mutta se unohtui pian, kun pääsin Timmyn kanssa rentoutumaan maastoon ja seurailemaan maisemia.

12.02.2013: Estevalmennus, valmentaja Possiikeri
Sorel saapui Riispjärven Ratsastuskoulun estevalmennukseen komean trakehnerorinsa Timmyn kanssa. Timmy oli jo vähän vanhempaa ikäluokkaa (muihin valmennukseen osallistuneisiin ratsukkoihin verrattuna), mutta Sorel itse koki, että ori oli sopiva osallistuja tähän valmennukseen. Ja sellaiseksi Timmy osoittautuikin. Orilla oli kuulemani mukaan tapana olla aivan erilainen ratsastettava päivästä riippuen ja jotenkin se kultainen keskitie tuntui puuttuvan. Tänään Timmy oli melko raskas ohjille ja vaati paljon kannustusta liikkuakseen eteenpäin. Se tuntui joka välissä ikään kuin kysyvän ratsastajaltaan: kelpaako tämä? Onko tämä riittävän hyvin?

Alkulämmittelyiden jälkeen myös Sorel ja Timmy saivat muiden lailla hypätä pientä ristikkoa näyttääkseen minulle, miten heidän yhteispelinsä esteillä sujui. Timmy oli selkeästi jo vähän kokeneempi estehevonen, mutta pienten esten harjoitteleminen tuntui sille vieraalta touhulta. Se ikään kuin arasti pientä ristikkoa eikä oikein näyttänyt tietävän, miten ja millaisella tyylillä tuollaisen helpon esteen yli sopi hypätä. Sorel pysyi varmana ja määrätietoisena ja ohjasi orinsa esteelle yhä uudestaan ja uudestaan. Siitä Timmy sai rohkeutta ja tajusi, että tämäkin voi olla ihan hauskaa. Aluksi jätetyt suuret ilmavarat jäivät pois ja hyppy muuttui kevyemmäksi ja rennommaksi. Orikin näytti nauttivan!

Radalla Timmy ja Sorel suoriutuivat hienosti. Radan keskellä ollut ristikoista koottu pieni jumppasarja aiheutta pari kertaa orissa hämmennystä ja se päätyi hyppäämään valtavalla ilmavaralla, mutta pian se tajusi, että väliin oli tarkoitus mahduttaa pari laukka-askeltakin. Sorel oli kaiken aikaa hyvin rauhallinen ja sai ratsunsa luottamaan itseensä helposti.

Timmyn takana onkin jo ihan merkittävä kisaura, joten vetreyden ylläpitämiseksi ja vaihtelun vuoksi Sorelin on hyvä ratsastaa orillaan myös pieniä esteitä, vaikka alle puolimetrisiäkin. Siitä on selvästikin hyötyä eikä orille ainakaan ole haitaksi oppia arvioimaan myös pienten esteiden korkeuksia ja sitä, kuinka suurta hyppyä este vaatii.

07.07.2012: Estevalmennus, valmentaja Ezzu
Timmy saapui valmennukseen intoa puhkuen, sillä se varmaan aavisti kentälle pystytetyistä esteistä, että se pääsisi pian hyppäämään! Alkukäynneissä ori olisi kovasti tahtonut nostaa ravin, jolloin ratsastajan täytyi lähes jatkuvasti pidätellä sitä. Lämmittely tehtiin maapuomien avulla. Timmy meni maapuomit hienosti yli komeasti liikehtien. Puomien jälkeen oli aika aloittaa varsinainen hyppääminen! Timmy spurttasi esteille vauhtia täynnä, jolloin liikaa vauhtia täytyi kontrolloida pidätteillä. Isommat esteet ylittyivät hyvin, eikä virhepisteitäkään tullut liikaa. Timmy hyppäsi juuri oikeaan aikaan lukuunottamatta paria hyppyä hieman liian kaukaa esteeltä. Muutama kieltäytyminen tuli liian huonon ratsastustien takia. Muuten kyllä Timmy suoriutui esteistä erinomaisin arvosanoin! Loppukäynneissä tämä herra puuskutti ja roikotti päätään rennosti alhaalla. Huomasi, että se oli antanut itsestään "kaiken energian" valmennuksen aikana! Timmyn ja ratsastajan yhteistyökin toimi hienosti koko valmennuksen ajan! Ori on todella hieno ratsu!


» Päiväkirja merkintöjä

03.09.2012: Kilpailu-ura takanapäin
Olin pitkään jo harkinnut, että Timmyn olisi aika päästä radoilta pois ja ottaa rennosti. Nyt se päätös lopulta tehtiin ja onhan tämä eläke jo totisesti ansaittu. Timmy saa viettää rauhallisempia päiviä ja samalla keskitytään paremmin orin mainostamiseen, jotta tammojen omistajat kiinnostuisivat enemmän tästä upea sukuisesta kilpurista.

21.06.2012: Toinen jälkeläinen
Tallin mustanruunikko tamma Betty astutettiin Timmyllä ja tänään illasta varsominen käynnistyi. Betty ei ollut ensisynnyttäjä joten kaikki kävi nopeasti ja rauhallisesti. Ruunikko orivarsa ei kauan maassa maannut, kunnes se jo seisoi haparoiden jaloillaan. Sisua ja tahtoa tältä pikkuiselta ei tulisi puuttumaan.

26.05.2012: Oksat poikki...
Jos päivä sujuu töissä enemmän kuin hyvin, eihän tämä onni ja tuuri voi jatkua iltaan asti? Ei toki, Timmy piti hyvin siitä huolen... Ori oli päättänyt pamauttaa itsensä aitaportin lävitse, jonkun neidon takia yllättäen. Kahdeksan ihmistä juoksi illan Timmyn kanssa, joka pisti koko tallin täysin sekasorron valtaan. Timmy kirmaili onnessaan tammojen tarhoilla, kävi parille orille sanomassa suorat sanat ja aiheutti mielipahaa kaurahuoneessa muille hevosille. Lopulta saimme karkurin kiinni ja laitettua tämän omaan karsinaansa. Siellä ori puuskutti ja näytti niin onnelliselta. Purin hammasta ja tokaisin, että onneksi muut hevoset jollain ihmeellä pysyi omissa tarhoissaan eikä vahinkoja sattunut. Tarhojen aidat eivät ole mitään heppoista tekoa, joten ihmetyttää hieman, miten Timmy päättikin tulla siitä lävitse...

16.03.2012: Ruunivoikko varsa maailmaan
Aamutallin tekijällä oli todellinen yllätys Sirenen karsinassa, siellä makasi upea ruunivoikko varsa. Olin seota sukkiini, kun sain aamulla puhelun tallilta. Aamutakissa säntäsin kohti tallirakennusta. Näky oli mitä suloisin, Timmyn ensimmäinen jälkeläinen makasi oljilla rauhallisesti meitä katsellen. Emäkin vaikutti jo pirteältä, joten ilmeisesti yö oli mennyt tammalla hyvin. Päivällä toimistossa olikin kunnon kakku kahvit tarjoiltavana!

05.02.2012: Mahdollinen isukki!
Herrasmies Timmy on tehnyt niin upean kilpauran, että jo olikin korkea aika alkaa suunnittelemaan jälkikasvua. Tallin oma kasvatti, Heiligen Sirene CTN, astutettiin tänään Timmyllä. Nyt vain peukut ja varpaat pystyyn, että neiti tulisi kerrasta kantavaksi. Vielä nuori tamma, jolla kilpaura täysin edessä. Tulevan varsan vanhempien luonteet tasapainottavat toisiaan todella hyvin, joten suhteellisen rauhallista varsaa odotellessa.