Voodoo Dusk PB


13.06.2008 - 20.09.2012

KRJ-I - YLA2


kuvasta kiitos HW Farm


Virallinen nimi: Voodoo Dusk PB Sukupuoli: Ori
Rotu: Holstein Säkäkorkeus, väri: 168cm, m
Syntynyt: 13.06.2008 Täyttänyt 3v: 13.03.2009
Painotus: Koulupainotteinen Koulutustaso: Grand Prix
Kasvattaja: Skurvash Ex-omistaja: hejdi / Tropica
Omistaja: Sorel / Corn SPH Saavutukset: KRJ-I, YLA2

Pieni Voodoo-vompattini saapui Tropicaan varsin eriskummallisen lentomatkan jälkeen: yleensä kun lennätän uudet kopukkani Brasiliaan, hoitajat näyttävät matkan jälkeen kärsineensä oksennustaudista puolisen vuotta, varsinkin jos kyydissä on ollut ori. Tällä erää kaikki tuntuivat kuitenkin olemaan hirmuisen hilpeitä ja iloisia, eikä Voodookaan ollut moksiskaan, vaan tutkiskeli jo uteliaana uutta maaperää jalkojensa alla. Vaikka ori onkin myöhemmin osoittautunut tyhmänrohkeaksi ja uteliaaksi tapaukseksi, en siltikään voi ymmärtää, miten ne hoitajat sellaisen hepulin olivat saaneet... Ehkä ajattelu ei ole minua varten!

Ihanasti Voodoon lisäksi Vompatiksi nimetty ori on pääosin oikein kiva ja hassu tapaus yrittäessään kaikkea äärimmäisen tyhmää: en yllättyisi mikäli joku tallipojista ilmoittaisi tämän orin makaavan tallin katolla tai se tavattaisiin tarhansa aitojen alla lounastamassa. Vaikka Voodoota tekeekin päivästä toiseen mieli vain halata ja pussata, niin on sille tietyissä tilanteissa vedettävä selkeät rajat, jotta arki on kaikille yhtä rattoisaa - tai eihän Voodoo nyt komentamisesta ilahdu, mutta toipunee kyllä nopeasti näistä hirvittävistä takaiskuista ja on jälleen oma iloinen itsensä.

Käsittely ei ole kovin vaikeaa, mikäli muita hevosia ei ole lähettyvillä. Silloin Voodoon käytös muuttuu täysin, eikä se enää olekaan mamman ystävällinen ori, vaan korskaileva villipeto. Hoitajan yksi päättäväinen komento (mitkään "Voodoo eijeijeijeijeiejeijei" - intiaanihuudot tuskin auttavat), selkeä ruumiinkieli ja äärimmäisyyksiin venytetty päättäväisyys saattavat yhdistettynä viedä orin kauemmaksi muista, kauhistuttavista nelijalkaisista, jolloin siitä kuoriutuu jälleen kiltti poika, jollainen se on jokaiselle kaksijalkaiselle. Voodoota voikin sanoa eläinlääkärin tai kengittäjän lempilapseksi, mikäli turhaa uteliaisuutta ei oteta huomioon... sama juttu on pesussakin, se käyttäytyy muuten mallikkaasti, mutta on niin hirvittävän utelias ja leikkisä! "Lapsi on terve kun se leikkii" ????!

Ori tykkää valtavasti harjauksesta, eikä tuntuisi koskaan tahtovan puuhan lopettamista. Hoitajalla on kuitenkin jo itse harjauksessa omat tehtävänsä Voodoon kanssa: se kun tykkää niin valtavasti napata ihan leikillään puseronhelmasta kiinni tai kokeilla, mitä hoitaja tykkää rakkaustuuppimisesta... Useimmiten Voodoo tarkoittaa vain hyvää, mutta hoitajan on silti sanottava sille ei, jotta harmittomista pikkujutuista ei tule mitään sen suurempaa. Kavionsa ori nostaa pääasiassa nätisti, vaikka joskus koettaakin siinä samassa tuuppia hoitajaansa takapuolesta nurin - useimmiten Voodoon yritykset kirvoittavat ilmoille huvittuneita nauruntyrskähdyksiä. Varustaessa ori käyttäytyy useimmiten ihan hyvin, vaikkei pidäkään lainkaan vyön kiristämisestä - tällöin esiin tulee harvoin nähdyt keltaiset hampaat tai luimukorvat.

Ratsuna Voodoo on vähän juntti ja kuvittelee voivansa leikkiä keskellä GP-rataa. Se on kyllä perusherkkä ja -toimiva tapaus, mutta vaatii selkäänsä määrätietoisen ratsastajan, joka laittaa tämän kullanmurun ihan oikeasti työskentelemään, mutta antaa sille sen vaatimaa vapautta. Orin mielenterveyden kannalta sillä on hyvä harrastaa myös hyppäämistä, vaikkei se siinä kovin taitava olekaan, vaan juoksee kaikista puoli metriä korkeammista läpi (rimakauhu!), mutta maastohevosena Voodoo ei ole mitenkään mahdoton: onhan se innoissaan, mutta pysyy käsissä ja varsin varmajalkainen, sekä huippu laukkakisoissa! Niin että meillähän on sitten todella turvalliset valmennusmenetelmät, rauhalliset maastoreissut ja kaikkea muuta kivaa! =)

Kouluratsastuksen saralla Voodoon kanssa on tehtävä paljon töitä, jotta sen kanssa voi odottaa menestystä. Ori ei anna mitään ratsastajalleen ilmaiseksi, mutta ei se toisaalta mikään kenkuttelijakaan ole - Vompatista olisi vain niiin paljon hauskempaa viettää aika maastossa rymistellen kuin kentällä koulua vääntäen, mutta valitettavasti se on sattunut saamaan paljon lahjoja kouluratsastuksen saralle... Kun Voodoolta vaatii asiat selkeästi, mutta toisaalta lempeästi (ei tätä rakkautta uskalla komentaa!), se kyllä suorittaa tehtävät, joskus vähän nuristen, joskus ei. Liikkeitä saa kaivaa kauan esiin, mutta joskus ne paljastuvat ja tällöin tuomaritkin tykkäävät!

Kuljetuksen suhteen Voodoo on ihan hauska veikko, sillä sille matkustus tuntuu olevan oikeaa ajanvietettä. Eihän Voodoo nyt kauhealla vauhdilla kyytiin syöksähdä, mutta näyttää varsin tyytyväiseltä, kun saa mussuttaa rauhassa ja luukku suljetaan. Toisinaan ori on vihoitellut kuoppaisesta kyydistä kiukkuisella kuopimisella, mutta kun laitamme korvatulpat, on kaikki jälleen hyvin ja kappas kummaa, kohta ollaankin perillä. Kisoissa Voodoo ei ole minkään sortin jännittäjä, vaan aika rauhallinen ja leppoisa tapaus. Vaikka se keskittyy liiankin tarkasti muihin hevosiin, niin turhaan rellestämiseen se ei lähde mukaan. Perusteellisella lämmittelyllä Voodoon huomion saa ratsastajaan, eikä se radalla muuksi muutu.
luonteen kirjoitti orin entinen omistaja


i. Muskeet PB
  holst, trn, 170cm
  koulupainotus
  VIR MVA Ch
  KRJ-I, YLA2, KTK II
ii. Jak GER
  holst, m, 172cm
  Ch, KRJ-II, KTK-III, YLA2
iii. Doomride evm
iie. Playcorpse evm
ie. Witchcult GER
  holst, trn, 165cm
  KRJ-II, YLA2
iei. Totentanz evm
iee. Funeralium evm
e. Autumn Harmony PB
  holst, prn, 169cm
  koulupainotus
  KRJ-I
ei. Dunpeal GER
  holst, mrn, 171cm
  VIR MVA Ch
  KRJ-II, KTK-II, YLA2
eii. Insania evm
eie. Autumnheart evm
ee. Carniwhore
  holst, trt, 164cm
  KRJ-II, YLA3
eei. Crown Of Horns evm
eee. Sinatra Blues evmMuskeet PB: On Skurvashin kasvattama ja omistama hieno tummanruunikko koulutaituri. Moody on luonteeltaan temperamenttinen ja menevä, ratsuna erittäin luotettava ja mieleinen. Muskeet on kilpaillut todella hyvällä menestyksellä kouluratsastus kilpailuissa, 69 KRJ-sijoituksella. Moody on kuitenkin jättänyt kilpailemisen jo taka-alalle ja siirtynyt virallisen siitosorin virkaan. Orilta löytyy jos jonkinmoista meriittiä. Moody on kantakirjattu II-palkinnolla, KRJ-laatuarvostelun I-palkinto, yleislaatuarvostelusta YLA2-palkinto sekä NJ:n alaisista näyttelyistä haalinut itselleen 2 irtoSERTiä ja 2 MVA-SERTiä jonka jälkeen saanut itselleen muotovalio- arvon. Erittäin kyvykäs kilpaori on jättänyt myös jälkeläisiä 9 kappaletta. Heistä jokainen on kilpaillut hyvällä menestyksellä kouluratsastusta, joten todelliset taidonlahjat on periytynyt selvästi Moodyltä.

Jak GER: On 172cm täysin musta komistus, joka on tuotu Saksasta aikoinaan. Ori on asunut koko ikänsä Suomeen tuonnin jälkeen Skurvashissa ja menestynyt upeasti kouluratsastuksessa. Jak on monipuolinen persoona joka tuo hyvää vaihtelua. Välillä ori on säyseä kuin lammas mutta hetkessä voi muuttua kiukuttelevaksi kapinalliseksi. Kilpailu taidoista ei tarvitse paremmin ede puhua, sillä hevosen kilpailu näytöt kertovatkin jo kaiken. Ori on saavuttanur KRJ:n alaisissa kilpailuissa 86 sijoitusta ja käynyt esittelemässä itseään myös KRJ:n laatuarvostelussa saatuaan II-palkinnon. Jak on kuitenkin lopettanut kilpailemisen kokonaan joulukuun 2008 jälkeen, ja siirtynyt ansaitulle siitosorin uralle. Jak on jättänyt seitsemän erittäin upeaa jälkeläistä! He ovat olleet kovia vastuksia muille ratsukoille kouluratsastus kilpailuissa, mutta myös muuta menestystä on kertynyt. Esimerkkinä kolmelle jälkeläiselle KRJ-I palkintoa, YLA2 mainintoja sekä muotovalio- titteleitä.

Doomride: On upea punarautias 170cm Saksalainen ori. Doomrideltä löytyy nuoruus ajoilta hiukan huonoja muistoja, kun ori sai vaihtaa kotia jatkuvasti. Monet eivät halua talliinsa hevosta joka on hiukan konstikas ja vaatii ratsastajaltaankin paljon. Moneen otteeseen Doomride sai vaihtaa talliaan kunnes eräs nainen antoi orille lopunikäisen kodin. Nainen oli nimeltään Vera Müller, joka tiesi miten tälläisiä hevosia tulee käsitellä. Pitkien treenausten jälkeen Vera ja Doomride alkoivat ymmärtää toisiaan ja heistä tuli erottamattomat kilpailu kumppanit. Doomride pääsikin kilpailemaan hyvällä menestyksellä intermediaite luokissa. Vaikkei ori koskaan saavuttanut mitään suuria mainintoja, oli ori kelpo siitosorin luokkaa. Doomride jätti jälkeensä alta kymmenen jälkeläistä, joista kaikista ei ole mitään tietoja. Ori periytti jälkeläisilleen kouluratsastusoriin hyviä piirteitä sekä selvää ja hyvää rakennetta.

Playcorpse: Asustelee edelleenkin Saksassa samaisella tilalla, mistä Jak aikoinaan saapui Skurvashille. Tämä 168cm mustanruunikko tamma ei ole koskaan ollut mikään kisakonkari, tai olisi voinut olla jos hänelle olisi annettu siihen mahdollisuus. Playcorpse on saanut elää aikoinaan ankeitakin aikoja johtuen tallin omistajan ongelmista, minkä takia tamma on saanut viettää pääosin seinäruusun elämää. Kun talli lopulta saatiin taas jaloilleen, tamma pääsi pariin otteeseen kilpailemaan oman kisaajansa kanssa. Muuten tamma on saanut elellä todella rauhallista elämää laiduntaen ja saaden jälkikasvua. Suvultaan Playcorpse on hieno, vaikkei itse tamma saanut mahdollisuutta näyttää taitojaan. Luonteeltaan Playcorpse on rauhallinen, seuran haluinen ja rehti. Jälkeläisiä hän on jättänyt jo useamman kipaleen erilaisista oreista.

Witchcult GER: Saapui Skurvashiin suoraan Saksasta helmikuussa 2008. Tamma on luonteeltaan erittäin kiltti ja rauhallinen. Tulee hyvin kaikkien kanssa toimeen ja onkin ihmisten yksi suur suosikeista. Tikaksi kutsuttu neito on pärjännyt erinomaisesti kouluratsastus urallansa ja kilpaillut korkeimmillaan intermediaite II tasolla. KRJ:n alaisista koulukilpailuista Tika on haalinut itselleen upeat 77 sijoitusta, ja käynyt esittelemään itseään myös KRJ:n alaisessa laatuarvostelussa saatuaan KRJ-II palkinnolla. Tikalta löytyy 6 hyvin pärjännyttä jälkeläistä. Heistä monet ovat kilpailleet hyvällä menestyksellä kouluratsastusta ja saavuttanut erilaisia meriittejä. Tikan rauhallisuus ja rentous on selvästi periyttänyt jälkeläisilleen. Tika on saavuttanut myös yleislaatuarvostelusta YLA2- maininnan.


Varsat
o. Ave Feuerbach - synt. 21.12.2008 - e. Tropica Nietzsche - om. bill
o. Indis Dunsany - synt. 09.08.2009 - e. Sparrow's Kisses PIC - om. Sorel


KRJ:n koulukilpailut:
74 sijoitusta / 11 voittoa

13.09.2008, ROWDY, He B, 6/46
18.09.2008, Arwyn, He B, 1/52
19.09.2008, Roganah, He C, 3/30
21.09.2008, SunStep, He A, 1/22
21.09.2008, SunStep, Va B, 2/20
22.09.2008, Mörkövaara, He B, 4/50
23.09.2008, Cornell Shetlands, He C, 1/30
23.09.2008, Roganah, He C, 5/30
24.09.2008, Mörkölä, He B, 6/36
24.09.2008, Armin Kisat, He B, 7/50
24.09.2008, Backland, He C, 5/40
24.09.2008, De Duivel, He C, 3/30
26.09.2008, Russromm, Va B, 1/35
26.09.2008, Rexet, Va B, 4/20
26.09.2008, Noppakuutio, He A, 3/40
26.09.2008, Zurück, He A, 2/33
26.09.2008, Aweia, He A:2 2003, 6/50
28.09.2008, Hämypuro, Va B, 4/50
28.09.2008, Noppakuutio, Va A, 5/133
01.10.2008, ROWDY, Va B, 4/50
02.10.2008, Vinlanti, He B, 4/36
04.10.2008, Vinlanti, He C, 2/36
04.10.2008, Huckabees, Va A, 4/30
05.10.2008, VVR, He B, 4/60
05.10.2008, Bownie, Va A, 2/40
05.10.2008, Bownie, Int I, 2/40
05.10.2008, Soojendav, Va B, 7/50
10.10.2008, Arwyn, He C, 1/52
11.10.2008, Abetal, He A, 4/40
12.10.2008, Russromm, He A, 4/50
16.10.2008, Hiljaisuus, Va B, 4/40
16.10.2008, Unafraid, Int II, 4/36
18.10.2008, Roxbury, GP, 5/30
18.10.2008, SunStep, Va A, 1/29
19.10.2008, SunStep, Va A, 2/34
21.10.2008, Fe Yance, Va B, 6/171
21.10.2008, YT Hallavaara, Int I, 4/50
21.10.2008, Mörkövaara, Int I, 4/50
22.10.2008, Arwyn, Va A, 5/52
22.10.2008, Mörkövaara, Int I, 3/50
23.10.2008, Reayn, Int I, 5/30
24.10.2008, YT Hallavaara, Int I, 4/50
26.10.2008, Hengstal, Int I, 8/80
26.10.2008, Arwyn, Va B, 6/52
26.10.2008, Kensington, Int I, 6/69
28.10.2008, Arwyn, Va A, 1/52
31.10.2008, KRJ Cup, He A:0, 35/609
11.11.2008, O' Polo WBs, Prix St. Georges, 1/40
28.11.2008, Inah, Va A, 2/100
30.11.2008, Inah, Va A, 4/100
06.12.2008, Rightly Warmbloods, Int II, 4/74
15.12.2008, KRJ Cup, He A:0, 24/371
18.12.2008, Arwyn, Va B, 4/50
03.01.2009, Zauberhof, He A, 2/40
04.01.2009, Leya Dressagehorses, GP, 1/64
05.01.2009, Skurvash, Int I, 4/62
14.01.2009, CeRi, Int I, 1/49
19.01.2009, Mix Dressage, Int II, 1/50
21.01.2009, Tropica, Int I, 6/40
22.01.2009, Gotham WBs, GP, 6/80
24.01.2009, Hamilton, GP, 5/30
26.01.2009, Tropica, GP, 6/50
28.01.2009, Tropica, GP, 4/50
28.01.2009, PVR, GP, 2/21
06.02.2009, Devilish Dressagemasters, GP, 2/30
08.02.2009, LAC, GP, 4/50
09.02.2009, LAC, GP, 4/50
15.02.2009, Mix Dressage, GP, 2/40
16.02.2009, Arwyn, GP, 4/52
18.02.2009, Arwyn, GP, 7/52
19.02.2009, Devilish Dressagemasters, GP, 4/40
19.02.2009, Mix Dressage, GP, 4/40
21.02.2009, Cisben, GP, 4/60
23.02.2009, Cisben, GP, 2/60

Valmennuksia

22.03.2009 Vihkala, valm. Wetched, taso GP
"Yllättävää kuinka näin itsepäinen hevonen on päässyt niinkin pitkälle, millä tasolla se nyt kilpailee. Taitoja Voodoolta löytyy selvästi, sen näki jo olemuksesta, kuinka kunnianhimoinen ja voitokas se on. Erinomainen tuttavuus, täytyy myöntää. Ori oli aluksi kovin kärsimätön ja saimme tehdä alkulämmittelyä pidempään, mitä oltiin suunniteltu. Halusin ratsukon kuitenkin kunnolla vetreäksi ennenkuin he saisivat esittää taitonsa GP liikkeillä. Voodoo alkoi hieman väsyä lopputunnista ja se olikin pian kuin toinen hevonen totellen salaman tavoin apuja."

26.03.2009 Rowland Trakehners, valm. mollis., taso GP
"Voodoo ja Hejdi. Mitäköhän tästä tulisi. Määrätietoisen, paljon nauravan hejdin saapuessa maneesiin olisin voinut tirauttaa kyyneleen Voodoon laahatessa jalkojaan pitkin kentän hiekkaa luoden näin neljää aivan uutta uraa. Hejdi ei asiasta vielä ollut moksiskaan, "kyllä se tästä kun päästään hommiin", oli kommentti, jonka toivoin olevan totta. Joka tapauksessa aiemmin suunnittelemani taivutukset jäivät taka-alalle, koska halusin nähdä oriin käyttävän takapäätään todella, ja siksi aiheeksi muuttuivat temponvaihtelut - jollemme niillä saisi oria liikkumaan, niin emme sitten kyllä millään!
Ja niin aloitettiin. Ravityöskentelyä pääty-ympyrällä ja takapään herättelyä pienillä, kevyillä taivutuksilla (takapäätä ulos- ja sisäänpäin) ja muutenkin pientä herättelyä siirtymisillä ja asetuksen vaihdoksilla. Oriin muoto kohosi silmissä ja askeltaminenkin alkoi pikkuhiljaa löytyä, joskin käynnissä edistystä ei tuntunut tapahtuvan millään. Muista antaa Voodoolle ohjasta sopivasti tilaa liikkua - nyt orii liikkui välillä pitkänä kuin Tornionjoki, ja toisaalta välillä niin paketissa, ettei toista. Herättely tuotti joka tapauksessa tulosta. Vasen kylki oli hieman jäykemmän näköinen, mutta muutan ympyrällä kaikki ok.
Keskiravi löytyi hyvin, joskin jalan kunnolla ojentaminen oli työn ja tuskan takana (ja silti Hejdi jaksoi hymyillä!), mutta lopulta sekin löytyi. Kokoamisessa oriin muoto välillä hieman kärsi ja takapään askeltaminen loppui kokonaan, mutta kun raipalla hieman takapäätä muistutettiin ja pidettiin liikehdintä muutenkin erityisen energisenä, saatiin tämäkin osuus toimimaan näppärästi. Laukassa näissä ei ollut mitään ongelmaa - laukka yllätyksekseni pyöri hyvin kolmitahtisena heti nostosta lähtien! Tämän vuoksi kiinnitimme huomiota hieman enemmän nostoihin, jotka olivat välillä melko laimeita. Voodoo kun pyrki tekemään tehtävän sieltä, mistä aita on matalin, mutta kun hejdi jaksoi selässä taistella oriin askeltamisen kohdilleen ja antaa kunnon valmistelevat avut (ja ohjalla hieman tilaa nostossa), onnistuivat nostot todella näppärästi. Hienoa! En olisi alkuun uskonut, että Voodoosta tuollaisia askeleita vielä irtoaisi, mutta yllätittepä minut taas vaihteeksi - ehkä pitäisi oppia uskomaan hejdin sanoja heti?"

06.04.2009 Hamilton, valm. Juel, taso GP
"Kentälle käveli reipas ratsukko, joten saatoin heti alussa odottaa tästä tunnista jotain positiivista. Olin kuullut Voodoosta tarinoita, kuinka haastava ori oli ratsastaa ja kuinka ihan valmentajallekkin saattoi tulla hiki rääkyessä ja hermostuessa. Hevonen oli tällä kertaa tosiaan pirteä ja ihmeen yhteistyöhaluinen. Aloitimme tekemällä pieniä kuvioita ja sait orin taipumaan ja kulkemaan kauniissa peräänannossa. Jatkoimme tehden ravissa väistöjä, jotka sujuivat myöskin leikiten, mutta kun laukkatyöskentely alkoi, löytyi Voodoostakin nurjempi puoli. Ensin ori veti hienot rodeohyppyshowt ja sen jälkeen vei sinua muutaman kierroksen kiitolaukkaa ympäri kenttää. Huudeltuani sinulle kymmenen minuuttia naama punaisena ohjeita, jotain tapahtui jälleen hevosen korvien välissä ja se alkoi uudemman kerran käyttäytyä kauniista ja toimi kuin unelma. Teimme laukanvaihtoja onnistuneesti ja lopetimme hyvissä ajoin, jotta Voodoo ei jälleen keksisi jotain epämääräistä toimintaa omaksi huvikseen."

06.04.2009 Go Vompatti Go!
"Vihdoinkin omistaja onnistui vilkuilemaan suosikkijaoksensa KRJ:n laatuarvostelutilaisuuksia oikeaan aikaan, jotta Voodoo saatiin ilmoitettua mukaan. Nyt ilmassa onkin vatsassa pomppivien perhosten lisäksi huimaavaa jännitystä, sillä suosikkipojalle vähimmäistavoitteena olisi se ykköspalkinto. Toivon mukaan Voodoo ymmärtää käyttäytyä arvonsa mukaisesti laatuarvostelupäivänä, jotta tuomarit saavat meidän poneista kerrankin hyvän vaikutelman. Tämän miekkosen harteille onkin laskettu suuret odotukset, mutta uskon vahvasti, että se pystyy ne täyttämään. Tottakai on asetettava kohtalolle suuret toiveet, toisaalta taas luotan pitkään, kärsivälliseen ja huolella tehtyyn perustyöhön, jonka pitäisi nostaa Voodoo korkealle. Mamille se on silti ihan yhtä rakas kuin ennenkin, meni miten meni! Tsemppiä Voodoo! t. mami. "

06.04.2009 Cosgrove, valm. shonna, taso GP
"Koska kyseessä oli minulle jo tuttu hevonen, pystyin seuraamaan alkuverryttelyjä ja neuvomaan heti hejdiä oriin ratsastettavuudessa. Se oli hiukan jäykempi oikeaan kierrokseen, joten otimme vastalaukkoja ja avotaivutuksia ravissa. Ori pyrki nousemaan kuolaimelta joten taivutukset olivat siinäkin mielessä hyviä - kunhan muistat pitää käden vakaana. Laukkaväistöissä ori halusi siirtää takaosaa jatkuvasti edelle ja saitkin tehdä paljon töitä saadaksesi pysymään sen taipuneena ja kevyenä kädelle. Kun saimme tämän ongelman hoidettua, siirryimme tekemään yksittäisiä laukanvaihtoja. Ori olisi selkästi halunnu ennakoida vaihtoja ja sen takia se tuli nopeasti vahvaksi kädelle ja poikitti. Sait kuitenkin sen nopeasti kuriin ja loput vaihdot näyttivätkin mallikelpoisilta. Päätimme lopettaa tunnin ajoissa ja jatkaa seuraavalla kerralla uusin asioin."

07.04.2009 Cosgrove, valm. shonna, taso GP
"Hejdi oli ehtinyt jo verrytellä oriin valmiiksi ja se näyttikin kohtalaisen yhteistyönhaluiselta. Kovasti se taas yritti paeta peräänantoa ja hejdi saikin tehdä töitä pitääkseen oriin kurissa. Keskityimme alkutunnista tekemään temponvaihteluita ja siirtymisiä jotta ori saataisiin kuulolle. Pikkuhiljaa jäykkäniskainen kopukka antoi periksi ja teki moitteettomat siirtymiset laukasta pysähdykseen ja peruutuksesta suoraan raviin. Tyytyväisenä annoit oriin kävellä hetken jatkaaksesi sitten ravissa. Lyhensimme ja kokosimme ravia ja pikkuhiljaa ori tajusikin siirtyä tahdikkaaseen passageen. Passagen suorittaminen oli kuitenkin selvästi rankkaa oriille joten lopetimme harjoitukset onnistuneeseen passage-piaffi-passage siirtymiseen."

08.04.2009 Cosgrove, valm. shonna, taso GP
"Tänään ori oli alkuverryttelyissä jo niin järkyttävä sika, että päätimme aloittaa valmennuksen reippaalla laukalla. Ori saikin liikkua liiat energiansa pois ja suostui lopulta asettumaan molempiin suuntiin. Tänään on tarkoitus harjoitella siksaksulkuja laukassa. Aloitimme raviavoilla ja kun ne sujuivat moitteettomasti molempiin suuntiin, siirryimme ravisulkuihin. Ori yritti työntää jälleen takaosaansa edelle, joten teimme taivutuksia ja suoraan ratsastuksia. Pikkuhiljaa Voodoo piti itsensä kasassa ja pääsimme aloittamaan siksakkien teon. Aluksi vain toiseen suuntaan ja ilman vaihtoa. Ori näytti pitävän temppua liian helppona arvolleen ja alkoi leikkimään kuolaimella. Pikaisen kurinpalautuksen myötä otimme vaihdot siksakin välillä. Aluksi loivat kulmat mutta pikku hiljaa pystyitte tekemään neljä radan ylitystä ja vaihdotkin tulivat puhtaasti. Hieno ori ja selkeästi motivoituu päivä päivältä enemmän tekemään töitä."

09.04.2009 Cosgrove, valm. shonna, taso GP
"Keskityimme tänään pelkästään piruetteihin. Aloitimme helpommalla, eli puolipiruetilla. Huolellisen alkuverryttelyn jälkeen ori oli yhteistyöhaluinen ja innokas näyttämään mitä osaa. Laukan kokoaminen on selvästi helppoa tälle ja se pysyikin hyvässä ryhdissä ja rentona koko ajan. Aluksi piruetit menivät hiukan ruuvaamiseksi kun ori yritti innokkaasti tehtävän edelle. Palasimme hiukan taakse päin ja aloitimme piruetin teon 8m'n laukkavoltissa, josta pikkuhiljaa pienensimme ympyrää ja Voodookin tajusi jutun juonen. Vasemmassa kierroksessa se teki siistit ympyrät ja pysyi hyvin tasapainossa. Myös piruetin jälkeinen vaihto oli puhdas. Oikeassa kirerroksessa se yritti taas puskea lapaa edelle ja ruuvata takajaloilla. Hidastimme tempon käyntiin ja harjoittelimme takaosakäännöksiä jotta ori kuuntelisi. Nostettuaan laukan ja tehtyään voltista taas pienennöksiä ja laajennuksia hejdi sai Voodoon ymmärtämään jutun juonen. Lopetimme harjoitukset lennokkaisiin laukkalisäyksiin ja pariin sokerinpalaan."