:: Huvitus ::

Maybecks Trick&Treat

KTK-III

Rekisteritiedot VH18-017-0456
Rotu, sukupuoli Shetlanninponi, tamma
Väri, säkäkorkeus Musta, 104cm
Syntymäaika, ikä 01.09.2018 - 5-vuotias
Painotuslaji Valjakkopainotus
Koulutustaso Vaativa
Kasvattaja Maybeck Stud
Omistaja Sorel (VRL-00884) / Huvitus

Karkki vai kepponen, tämä poni kantaa nimeään ylpeästi - ehkä jopa kirjaimellisesti. Karkilla on vilkas mielikuvitus ja se keksii hoitajilleen vaikka ja mitä pientä jäynää. Se on tallin yksi parhaimpia karkailijoita ja sen kiinni saaminen voi olla monien tuntien operaatio. Karkki ei anna kiinni jos irti pääsee, siinä ei auta muu kuin toivoa, että poni juoksee vahingossa jonnekin loukkuun, mistä sen saisi helpommin kiinni. Yleensä auki oleva rehuhuoneen ovi on yksi hyvä paikka, mihin tamma eksyy tai jonkun toisen ponin tyhjä tarha. Tämä poni täytyy hoitaa käytävällä, kiinni kytkettynä. Karsinassa voi hoitaa, mutta joskus poni haluaa vartavasten talloa varpaasi ja se ei tunnu kivalta, koska ponihan ei siirry helposti, jos se on saanut varpaasi muussattua. On myös päiviä, jolloin tämä pirteä ponitamma on kuin maansa myynyt masentuja. Silloin poni kulkee hitaasti, kiukuttelee jokaisesta kosketuksesta ja ratsastaessa piehtaroi tai pukittelee, samalla toivoen että ratsastaja mätkähtäisi satulasta alas. Karkki on poni, jonka käsittelijältä vaaditaan huumoria, ymmärrystä ja jaksamusta.

Ratsastuksen taitoja on hiottu paljon, mutta ei tämä poni siitä hirveästi pidä. Karkki kulkee kyllä hyvällä, ripeällä askeleella mutta touhusta puuttuu selkeästi se into tehdä töitä. Satulassa pärjää pienet lapset kuin isommatkin, jotka osaavat vaatia ponilta oikein asioita. Jos minun pitäisi valita monesta ponista, kenet ottaisin mukaan tulevaan talutus tapahtumaan, ei välttämättä Karkki olisi ensimmäisenä vaihtoehtona, vaikka lasten kanssa pärjääkin. Sen metkuja ei halua hävetä julkisesti. Ratsastaessa kokeilee osaavampaa ratsastajaa ja jos ratsastaja komentaa tamma napauttamalla raipalla, komentosarja vastaa välittömästi pukilla. Ne eivät onneksi kovin isoja ole, mutta niihin on hyvä varautua. Esteitä voi hyppiä satunnaisesti, millä päällä poni nyt sattuu olemaan. Joskus se suorittaa pitkänkin esteradan hienosti mutta välillä tuntuu että jokainen este pitää kieltää, mennä läpi tai miksei vaikka alikin!

Kärryttely on paljon mieluisampaa tekemistä ja valjakossa Karkki on todella hyvä, niin yksilö- kuin parivaljakossakin! Karkki syttyy jo valjaiden kolinasta ja muuttuu levottomaksi intoilijaksi. Nopeutta vaativat tehtävät sujuvat Karkilta hyvin. Poni kulkee ripeällä, pitkällä askeleella ja reagoi hyvin ohjastajan pyyntöihin. Kärsivällisyyttä vaativat tehtävät sujuvat vaihtelevalla menestyksellä. Riippuu todella paljon mikä on ponin mielentila, jaksaako keskittyä pieniin asioihin ja malttaa seistä tai peruuttaa. Karkki on opetettu myös parivaljakkoon ja siinä se todellakin on super mahtava, vaikka nuori on hänkin vielä. Se kuuntelee hyvin myös toisen ponin tekoja ja liikkeitä, eikä koskaan pahoita mieltä, vaikka kuka poni laitettaisiin sen kanssa vierekkäin. Työ on työtä, eikä silloin tarvitse jumpitella.

Sukutaulu ja jälkeläiset

i. Metsäkylän Oodishe, m, 106cm
VIR MVA Ch, KTK-I
ii. Tråborg Ollyshe, m, 107cm iii. Kavalier SWE
iie. Ulemborg Fiesta
ie. Metsäkylän Kauhushe, rn, 95cm iei. Windros Gory
iee. TT Pipper
e. Caysa v.d. Sauthershe, rt, 103cm ei. Camar she, rt, 101cm eii. Canal
eie. Wilra v.d. Fallower
ee. Kajsa v.d. Sauthershe, rt, 103cm eei. Gynether
eee. Kayma v.d. Shotdock

o/t. Varsan nimi s. 00.00.0000 isä. Nimi om.    » Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 0.00
    » Nopeus ja kestävyys: 0.00
    » Kuuliaisuus ja luonne: 664.59
    » Tahti ja irtonaisuus: 0.00
    » Tarkkuus ja ketteryys: 793.02

    ♦ Valjakkoajossa 1457.61 op ( vt. 4 / 3 )
★ Kilpaillut vain porrastetuissa kilpailuissa.
★ Tavoitteena VVJ-laatuarvostelu & SHLAPäiväkirja ja valmennukset

00.00.000: Päiväkirjamerkintä

-

ulkoasu © Cery 2018  ▪  taustakuva © josemdelaa CC 1.0 & Shady Acres Mini-Shetlands ▪  kaikki muu materiaali © Huvitus
Tämä on virtuaalitalli  ▪  This is a sim-game stable  ▪  Virtuaalihevonen  ▪  a sim-game horse