Nimi: Paradox CTN Syntymäaika: 13.01.2011 - 11v (ikääntyy satunnaisesti)
Rotu: Holstein Rekisterinumero: VH13-044-0223
Sukupuoli: Ori Kasvattaja: Sorel / Carbon SPH  
Säkäkorkeus, väri: 168cm, rautias Omistaja: Sorel (VRL-00884) / Amoral Stud  
Painotuslaji: Koulupainotus (GP) Saavutukset: -

Vauhko, ylipirteä, koulukonkari, rehvastelija? Tätä kaikkea voi olla jopa yksi hevonen, nimittäin Paradox CTN. Miksi tallissa on hevonen joka saa monien hoitajien päät pyörälle ja hermot todella kireäksi? Siksi, että tästä orista löytyy todelliset kouluratsastuksen lahjat sekä piristävää vaihtelua tallin muihin hevosiin katsoen. Tallin henkilökunta oli orin tullessa talliin sitä mieltä, ettei koskisi tuohon hurjimukseen pitkällä tikullakaan mutta nyt myöhemmin heidänkin mieli on muuttunut. Ori jota olemme kutsuneet Doxiksi on lujan persoonan omaava herra joka saa aikaan kaikenlaisia tilanteita. Karsinassaan luimiva hevonen ei todellakaan monia houkuta avata karsinan ovea, mutta onneksi tallin ihmiset ovat oppineet että tämä on hevosen jokin kulissi sillä Doxi ei koskaan ole ihmisille pahaa tehnyt eikä tule tekemään kaikista konnan koukuista huolimatta. Vieralilijat ovat kyllä kiinnittäneet Doxiun paljon huomiota ja leimanneet tämän "hulluksi oriksi". Hoitaessa Doxi on otettava käytävälle ja laitettava kahdelta puolelta kiinni. Karsina on orin pyhättö eikä hän halua ketään ylimääräistä häärimään sinne turhia, ruoat saa kyllä aina tuoda mutta hoitaja saa vastineeksi ilkeät mulkoilut ja luimistelut. Hoitamisen aikana ori yleensä seisoo kiltisti paikallansa mutta välillä testailee hoitajien hermoja kaapimalla lattiaa. Varusteet Doxi antaa myös laittaa kiltisti. Taluttaessa saa olla skarppina, sillä joskus Doxi saattaa kulkea aivan miten sattuu. Välillä mennään sivuttain väistössä taluttajan rinnalla ja välillä kokeillaan hypätä pystyyn josko hoitaja pelästyisi ja irrottaisi narusta jotta matka kohti tammojen tarhoja voisi alkaa. Näin ei kuitenkaan meillä enään voi käydä, sillä me tiedämme jo tasan tarkkaan orin tempaukset. Kovan kuoren sisältä kuoriutuu kuitenkin herkkä ja rakkautta kaipaava nuori herrasmies, joka näyttää tämän puolen kuitenkin todella harvoin. Kaikenlaiset rapsuttelut ja herkut ovat Doxille todella mieleistä. Doxin luonne on sen verran vahva, ettei ketään muuta kuin tallin omaa henkilökuntaa ole annettu lupa käsitellä hevosta. Näin on parempi, sillä miten umpituntematon voisi tietää orin tempauksista?

Kaiken koheltamisen ja kokeilemisen korvaa hevosen kouluratsun taidot. Ratsuna Doxi on kuin unelmaa, mikäli osaa ratsastaa hevosta oikein. Uudet ratsastajat saavat aina kokea orin huonoja puolia mutta mikäli niistä heti selviää, voi selkään nousta toisenkin kerran huoletta. Doxi on herkkä ja vaatii vakaan käden. Samoin hän on herkkä pohjeavuille. On päiviä jolloin ratsastus sujuu lennokkaasti ja hallitusti ja on myös päiviä kun ori kulkee melkein kun solmussa. Mikäli Doxi sattuu huonolle tuulelle voi ratsastaja kokea kunnon pukkihyppely sarjoja, pystyyn nousemisia, riistäytymisiä tai perus venkuloimista. Osaavat ja tietävät ratsastajat osaavat toimia jo hyvin tälläisissä tilanteissa. Muuten orin liikkeet ovat lennkottaat ja reippaat. Omistajana on todella upeaa katsoa kentän laidalla kuinka tälläinen hevonen voi näyttää niin upealta runkonsa ja liikkeiden ansiosta. Doxia on helppo kuitenkin ohjata mikäli hallitsee istunnalla ratsastuksen. Esteitä olemme hyppineet aina silloin tällöin, mutta vain vähän koska orilla on taipumusta kuumentua turhan paljon. Kuumeneminen ei kuitenkaan ole ongelma, sillä kevyillä pidätyksillä orin saa hyvin hidastettua ja osittain rauhoitettua. Maastossa Doxin kanssa ei kannata lähteä kokeilemaan täyttä laukkaa, koska ohjat voivat näin riistäytyä käsistä. Ori kuumenee tällöin paljon eikä meinaa kiitolaukassa kuunnella ratsastajansa pidätteitä. Kevyttä ja hallittua laukkaa voi siis mennä. Kesäisin uiminen on ollut Doxille todella hyvää liikuntaa jota aiomme hyödyntää myös jatkossakin. Ori nauttii uimisesta ja viihtyykin järvessä vaikka tuntitolkulla. Maastoesteille Doxin kanssa ei todellakaan saa lähteä.

Laitumelle viedessä Doxista tuntuu pursuavan virtaa ja taluttaja saa välillä pitää hevosta tosissaan vierellään. Lopulta laitumelle päästessä ja orin laskettua irti, kunnon show voi alkaa. Olemme miettineetkin miten hevonen voi olla noin onnellinen päästessään laitumelle. Veimme kerran myös laitumelle auton renkaankumin, jota Doxi innoissaan heittelee pitkin tannerta. Doxi on tarhattava ehdottomasti yksin, eikä muutenkaan Doxi saa missään vaiheessa päästä liian lähelle muita hevosia. Orien ja ruunien kanssa Doxilla tulee taistelu ja tammojen perään ori on ihan perusluonteeltaankin. Siksipä Doxin tarha ja laidun on hiukan etäältä muista, ettei vahinkoa pääsisi tapahtumaan.


Tiedot sukulaisista

i. After Bad Day
  holst, rt, 164cm
  koulupainotus
  KRJ-II
ii. Hubbub evm
  holst, prn, 166cm
iii. Mortenz IV evm
iie. Beautiful Lie evm
ie. My Love evm
  holst, rt, 167cm
iei. FRM Hugo evm
iee. Nike Heroine evm
e. Sweet Escape
  holst, rn, 165m
  koulupainotus
  KRJ-II, YLA2
ei. Stuttgart Calling evm
  holst, rt, 164cm
eii. Bonbom Babies evm
eie. Lorette SWH evm
ee. Annabella DHZ evm
  holst, prn, 164cm
eei. Late Pics evm
eee. X-file evm


i. After Bad Day: Luovutusikäisestä varsasta asti Sorelilla omistuksessa ollut rautias komistus kuuluu tallin ensimmäisiin asukkaisiin. Affe on todellinen virtapakkaus herrasmiehen tavoilla. Koulukilpailuissa taitojaan esitellyt ori kilpaili aktiivisesti GP-luokissa. Affe on periyttänyt jälkeläisilleen rautiasta väriä, näyttävää askellusta sekä luonteeseen pientä kipinää. Ori on saavuttanut kouluratsastusjaoksen laatuarvostelussa II-palkinnon. Kerrassaan upea hevonen, niin kotona kuin radallakin.

ii. Hubbub: Todella menevä ja vauhdikas punaruunikko ori, jonka kouluratsun taidot ovat huikeaa seurattavaa. Laadukkaalta saksalaiselta kasvattajalta saatu hevonen osoittautui jo nuorena loistavaksi kouluratsuksi. Helposti käsiteltävissä, mutta selässä saa työskennellä tosissaan. Hubbubista tuli suosittu jalostusori 2000-luvulla. Jälkeläisiä ori on jättänyt yli sata, ja vielä tänäkin päivänä Hubbub toimii jalostusorin virassa. Kantakirjauksessa Hubbub saavutti I-palkinnon.

iii. Mortenz IV: Saksassa sijaitsena siitostalli, joka on pitänyt tätä oria yhtenä parhaimpana omistuksessaan olevista hevosista. Mortenz on luonteeltaan todella kuuliainen ja herrasmies, mutta ratsuna löytyy sopiva kipinä, joten ratsastajalla ei varmasti tule olemaan tylsää tämän orin ratsailla. Grand prix radoilta tuttu hevonen vaikutti jalostuksessa monia vuosia ja jälkeläisiä on lähtenyt eripuolille maailmaa, pääosin kouluratsastukseen painottuen. Mortenz IV lopetettiin vanhuuden vaivojen takia vasta 29-vuotiaana.

iie. Beautiful Lie: Kaunis vale, ja sitä tämä tamma todellakin on! Kaunis ulkokuori vääristää todellisuutta ja hurjasti. Tammaa ei moni ihminen helposti käsitellyt, sillä tamma osasi todella olla vaikea ja ehkä hieman ilkeäkin. Muiden hevosten seuraa tamma ei kaivannut koskaan, joten se jouduttiin tarhaamaan yksin. Beautiful Lie kilpaili koulukilpailuissa vaativilla tasoilla. Vaikka kunnon treenin ansiosta tamman kapasiteetti olisi riittänyt intermediaite tasollekin, ei tamman omistaja ollut niin halukas panostamaan hevoseensa. Kolme varsaa jättänyt tamma elää vieläkin, nauttien laidunmaasta ja auringosta.

ie. My Love: On kilpaillut vaihtelevalla menestyksellä kouluradoilla. Tamman omistajan mielenkiinto kilpailemisesta on todella vaihtelevaa, mikä on monien sivustaseuraajien mielestä vaikuttanut moneen asiaan. Hevosen taidot ja etenkin kunto on ollut huipussaan, mutta ei ole omistajansa oikuttelujen takia päässyt radoille loistamaan. Loistavia suorituksia ja mainintoja tamma on saavuttanut intermediaite tasolla. Luonteeltaan diivamainen neiti, on oikein herttainen paketti, jota monet tallilaiset hoitavat mielellään. Kaunis siro pää ja suuret tummat silmät häikäisevät monet tallilla vierailevat ihmiset. My Love on varsonut kaksi upeaa rautiasta orivarsaa, joista kumpainenkin on menestynyt hyvin koulukilpailuissa.

iei. FRM Hugo: Rautias tähtipää ori on vaihtanut kotia moneen moneen kertaan. Vaikka hevosen kyvyt ja menestys kouluratsastuksessa ovat huippuluokkaa, sen kova luonne on monille aivan liikaa. Sähkölankojen läpi puskeva ori saa tallin pihan sekaisin sekunissa. Ruokkija näkee ensimmäisenä hevosen hammasrivistön, se tuo pientä pelkoa ruokintaan. Vasta 14-vuotiaana FRM Hugo pääsi asettumaan italialaiselle maalaistallille. Orilla kilpailtiin vielä muutaman kerran, kunnes pääsi jalostusorin virkaan. Jälkeläisiä FRM Hugo jätti noin viisikymmentä. Nykyään maata kiertänyt hevonen viettää ansaittuja eläkepäiviä 26-vuotiaan ikäisenä.

iee. Nike Heroine: Sympaattinen ja herkkä neito, joka työskentelee mielellään eri tehtävissä. Monipuolinen kilparatsu, joka on kerännyt niin esteillä, maastoesteillä kuin koulussakin tärkeitä sijoituksia ja voittoja. Tamma oli aikanaan todella kuuma ja tunnettu nimi, josta hevosihmiset puhuivat. Harvemmin saa näin hyvä luonteista ja osaavaa hevosta käsiin! Tammasta tehtiinkin huikeita tarjouksia, mutta omistaja ei hevosestaan luopunut. Nike Heroinelta löytyy kuusi jälkeläistä, joista jokainen myytiin kalliilla hinnoilla. Tamma viettää eläkepäiviä saman omistajan kanssa, kenelle tamma päätyi luovutusikäisenä varsana.

-----------------------

e. Sweet Escape: Sorelin ensimmäinen holsteintamma Essi, joka on tehnyt näyttävän uran kouluratsuna GP-luokissa sekä loistavana siitostammana. Essiltä löytyy kuusi jälkeläistä, joista jokainen on päässyt esittelemään taitojaan kouluradoilla. Luonteeltaan rauhallinen ja säyseä tamma on myöhemmällä iällä saavuttanut kouluratsastusjaoksen laatuarvostelusta II-palkinnon sekä yleislaatuarvostelusta toisen palkinnon. Essi on jo iäkäs neito, jonka tehtävä alkaa olemaan hoidettuna. Yllättävä kyllä tammaa ei kierrätetty näyttelyissä, vaikka paljon hyvää mainintaa ja kehuja tämä on rakenteestaan saanut.

ei. Stuttgart Calling: Upea rautias ori asustelee edelleenkin Saksan upeissa maisemissa, suuressa kilpatallissa joka on painoittunut vain kouluratsastukseen. Stuartiksi kutsuttu herra on luonteeltaan vilkas, persoonallinen mutta osaa käyttäytyä usein myös kuulaisesti ja kiltisti. Stuartin kotitalli on samalla orin synnyintalli. Vain yhdellä omistajalla ollut Stuart on saanut parhaan mahdollisen kouluratsun koulutuksen, jos näin voisi sanoa. Tallin henkilökunta on viimeisen päälle koulutettuja ja tiluksetkin sen näköisiä ettei varmasti vierailijoille jää valittamisen varaa. Stuart aloitti kilpailemisen viisi vuotiaana helpoimmista luokista ja nousi hiljakseen taso tasolta korkeammalle. Nykyisin ori kilpailee hallitusti grand prix- tasolla. Monille tästä rautiaasta orista on tullut pieni uhka kilpakentillä. Stuartin nimi on monen saksalais ratsastajan mielessä, eikä kaikki ole yhtä iloisia saadessaan oriin vastaansa. Onneksi tälläinen käytös ei ole ilmennyt jalostus asioissa, päinvastoin! Ori on ollut todella kysyttynä jo kahdeksan vuotiaasta asti, kun Stuart tosissaan alkoi näyttää kynsiään muille. Tammojen omistajat soittelevat tiuhaan tahtiin orin omistajalle jotta he saisivat varattua astutuksen hyville tammoille. Stuartilta löytyykin suhteellisen hyvä määrä jälkeläisiä jotka ovat antaneet jo orin omistajalle näyttöä. Stuart on periyttänyt jälkeläisilleen vilkasta luonnetta ja hyvää kykyä kouluratoja varten. Varsat ovat olleet helposti opetettavissa ja pari jälkeläistä on päässyt kisailemaan itse Stuartia vastaan jopa grand prix- luokissa! Erittäin upea ja kyvykäs ori, jonka nimi jää varmasti koulupainoitteisten Holsteiner kasvattajien keskuuteen.

iii. Bonbom Babies: Tämä punaruunikko ori on komea 169cm koulukonkari. Bonbom syntyi saksalaisella pientallilla, joka oli enemmänkin harraste talli kuin kilpatalli. Bonbom osoittautui hankalaksi koulutettavaksi ja vaikka mitä hänen omistajansa teki, ori osasi pistää vastaan. Kauan ei kuitenkaan omistajan hermot kestänyt ja varsa laitettiin myyntiin. Pitkän aikaa he saivat odotella jonkinlaista yhteydenottoa varsan takia, mutta kukaan ei soitellut. Kunnes eräänä päivänä eräs mies, Mathew, soitti Bonbomista lisätietoja ja halusi tulla tutustumaan nuorukaiseen paremmin. Mathewin saapuessa tallille omistaja yritti kaikkensa puhua pehmeitä että kuinka kiltti se onkaan vaikka jonkinlaista jääräpäisyyttä onkin havaittavissa. Mathew tiesi että omistaja puhui potaskaa, sillä hän osasi tulkita hevosen eleistä ja liikkeistä paljon. Mathew osti oriin itselleen ja koulutti siitä hyvän ratsun itselleen. Bonbom tarvitsi vain kunnolla johdonmukaisuutta ja oikeanlaista kuria, jotta suostui alistumaan ihmisen tahtoon. Bonbom pääsi kilpailemaan neljä vuotiaana helppo C- luokissa ja pärjäsikin hyvin. Mathewin silloinen 17-vuotias tytär sai orista itselleen kilparatsun, ja ori saikin sen edestä kilpailla. Bonbomin luonne muuttui jääräpäisestä erittäin miellyttämishaluiseksi ja rauhalliseksi. Nyt se tiesi paikkansa ja tunsi olonsa turvatuksi. Bonbom kilpaili huipullaan vaativa A-tasolla ja siirryttyään kilpailukentiltä pois, astui hän pari tammaa. Bonbomin varsoista tuli erittäin lupaavia kilparatsuja, vaikka monia tammojen omistajia ei tälläinen harhailija ori kiinnostanut. Jos Bonbomille olisi annettu enemmän aikaa ja mahdollisuuksia, voisi tilanne olla toinen. Ori on kuitenkin jo siirtynyt vihreimmille niityille, 24-vuotiaana. Varsat perivät orin luonnetta sekä kilpailutahtoa.

iie. Lorette SWH: Pieni mutta luonteeltaan kovapäinen ja pippurinen tamma asustelee edelleenkin Saksalaisessa pientallissa joka perustaa hevosten kilpailemiseen sekä pieni muotoisesti myös kasvattamiseen. Loretten on omistanut tämän koko elämän ajan samainen omistaja ja nykyisin tamma viettelee upeita eläkepäiviään. Lorette on kilpaillut 4-vuotiaasta asti aina 16-vuotiaaseen asti, välillä enemmän aktiivisesti ja välillä vähän vähemmä aktiivisesti. Erittäin kovan luonteen on antanut anteeksi tamman estelahjat. Lorette toimii vain omistajansa käsittelyssä moitteettomasti, tallin muita tallityttöjä tamma koittaa parhaansa mukaan hömpöttää ja jekuttaa. Vaikka tammalta löytyy pitkä kisaura takaapäin, on Lorette edelleen yhtä terve kuin nuoretkin hevoset. Vieläkin se jaksaa kirmata muiden mukana ja antaa ratsastajilleen todellisen ratsastusnautinnon. Tamman liikkeet ovat todella sulavat ja pehmeät, siksipä ratsastaminen on mieluista puuhaa. Lorette on saavuttanut paljon palkintoja esteratsastuskisoista ja jonkin verran myös isoista näyttelyistä. Lorettella on hyvä rakenne ja samaista hyvää ominaisuutta tamma on periyttänyt myös parille jälkeläiselleen. Lorette on varsonut viisi varsaa joista kaikki eri oreilla. Jokainen heistä on kuitenkin saanut Lorettelta pientä kovan luonteen kipinää mutta myös samalla hyvää rakennetta sekä estelahjoja. Lorette on kantakirjattu II-palkinnolla.

ee. Annabella DHZ: Syntyi saksalaisessa piensiittolassa, jossa asusteli pääosin hienoja Holstein tammoja sekä pari oria. Annabella on kokenut jonkinverran stressaavaa elämää joutuen vaihtamaan kotia useampaan kertaan. Tamma oli luonteeltaan kuin ihmisen mieli, erittäin ystävällinen ja yhteistyön haluinen. Kun Annabella saatiin peruskoulutettua se myytiin hyvään kilpatalliin jossa sitä koulutettiin vain entisestään ja kilpailtiin jonkin verran helppo B- tasolla. Omistaja ei kuitenkaan vakuuttunut tammasta vaan vaihtoi tämän toiseen tammaan erän Vera nimisen naisen kanssa. Tätä jatkui jopa seitsemän kertaa ennen kun tamma pääsi 10-vuotiaana kotiin jonne se sai asettua ja viettää mukavaa elämää. Annabella kilpaili jopa vaativa A- luokkia, sillä kilpailu asenne oli aivan erilainen kun tamma oli saanut asettua jo ja oppia tuntemaan ihmiset ja omat ratsastajansa. Annabellasta tuli erittäin kapasiteettinen ja lupaava kilparatsu aina intermediaite I- tasolle asti. Kilpakentillä tamma kulki mainiosti ja antoi itsestään aina kaiken, pärjäten hyvin. Annabella sai ensimmäisen upean varsansa 13-vuotiaana, eli Essin. Annabella lopetti kilpailemisen 16-vuotiaana kokonaan ja sai eläkepäivillään saattaa kylmään maailmaamme vielä 3 muuta hienoa varsaa. Nykyisin tamma saa nauttia vihreästä ruohosta ja lämpöisestä auringosta tarhaillen muiden mukavien hevosten kanssa. Mitään suurempia tamma ei koskaan saavuttanut, muuta kuin hyviä kilpailu suorituksia kouluradoilta. Jälkeläisille Annabella periytti hyvää yhteistyökykyä sekä kilttiä luonnetta.

eei. Late Pics: Ori omaa hiukan harvinaisemman sukutaulun, sillä taustalta ei löydy mitään huippu kilpailu konkareita jotka tunnettaisiin. Late Pics on jättänyt jälkeläisiä vain kolme, joista jokainen on kuitenkin kilpaillut hyvällä menestyksellä ja ovat olleet tervepäisiä. Late Pics asustelee Irlannissa pientallilla viiden muun hevosen kanssa. Ori on kilpaillut aktiivisesti vaativa B- tasolla kohtuu hyvällä menestyksellä. Luonteeltaan ori on todella ihana! Vaikka Late Pics on ori, ei suurempia orimaisuuksia ole ilmennyt. Late Pics on ollut helppo käsitellä, kuljettaa, antaa laiduntaa muiden orien kanssa ja hoitaa jopa tammojen läheisyydessä. Tämä hevonen osaa todellakin arvostaa ja kuunnella meitä ihmisiä. Vaikka hevosen suku ei olekaan ehkä sitä huippulaatua, orin luonne antaa paljon tässä asiassa periksi. Kuka haluaisi varsan isän olevan hölmö ja sekopäinen riehuva ori? Tuskin kukaan. Late Pics syntyi Saksassa josta nykyinen omistaja haki oriin itselleen sen ollessa luovutus ikäinen.

eee. X-file: Tämä kaunis mutta tulinen tamma on saavuttanut urallansa paljon hyviä mainintoja vaativa A- tasolla. X-file syntyi Saksalaisessa Holstein siittolassa josta tämä myytiin Irlantiin 30-paikkaseen kilpatalliin. X-file kilpaili paljon mutta 11-vuotiaana tamman kärsiessä jatkuvista polvi vioista, ura päättyi siihen. X-file astutettiin kaksi kertaa elämänsä aikana, mutta vain toinen varsa jäi henkiin. Toinen varsa menehtyi erään oriin päästessä tammojen tarhaan, joka talloi ja riuhtoi varsan hengiltä. Se oli todella surullinen tapaus, mutta näin voi joskus käydä oriin päästessä irti. X-file jätti jälkeensä siis vain Annabella DHZ:n jolta löytyykin upea ura taustalta. X-file oli luonteeltaan rauhallinen, hellä ja todella seuran kipeä. Se ei sietänyt sitä että se jätettäisiin yksi tarhaan, kun muut haetaan talliin. Ihmisten läheisyys myös lämmitti tammaa todella paljon, ja hän olikin todella yhteistyöhaluinen. Ratsastettavana tamma oli upea! Pehmeät ja tasaiset askeleet tekivät ratsastuksesta todella mieluista. X-file jouduttiin kuitenkin lopettamaan 18-vuotiaana polviensa takia. X-file kerkesi käydä nuorempana ja terveenä näyttämässä tuomareille jopa rakennettaan, jota kehuttiin paljon. Suurempia meriittejä tamma ei kuitenkaan saavuttanut.Jälkeläiset

♦ holst-t/o. Varsan nimi s. 00.00.0000 emä. - om.


Kilpailusuoritukset

» Hyppykapasiteetti ja rohkeus:
» Nopeus ja kestävyys:
» Kuuliaisuus ja luonne:
» Tahti ja irtonaisuus:
» Tarkkuus ja ketteryys:

Kouluratsastuksessa op ( vt. / )
★ Kilpaillut sijoituksia & porrastettuja kilpailuita.
★ Sijoituksia 59 - voittoja 11.
★ Tavoitteena KRJ:n laatuarvosteluun osallistuminen.pvm paikka jaos luokka sijoitus
23.11.2013 Susiraja KRJ Grand Prix 5/30
24.11.2013 Susiraja KRJ Grand Prix 2/30
27.11.2013 Marvellous Herringsin KRJ Grand Prix 6/40
30.01.2014 Tuuliharja KRJ Grand Prix 5/100
05.02.2014 Carbon Sporthorses KRJ Grand Prix 3/40
06.02.2014 Tackleberry KRJ Grand Prix 1/40
09.02.2014 Carbon Sporthorses KRJ Grand Prix 3/40
09.02.2014 Tackleberry KRJ Grand Prix 5/40
10.02.2014 Carbon Sporthorses KRJ Grand Prix 2/40
11.02.2014 Aaltolan Tila KRJ Grand Prix 6/40
13.02.2014 Aaltolan Tila KRJ Grand Prix 3/40
18.02.2014 Carbon Sporthorses KRJ Grand Prix 2/40
27.02.2014 Carbon Sporthorses KRJ Grand Prix 3/40
05.03.2014 Jadessa Warmbloods KRJ Grand Prix 4/50
08.03.2014 Jadessa Warmbloods KRJ Grand Prix 2/50
31.03.2014 Marvellous Herrings KRJ Grand Prix 4/50
23.01.2016 Hukkapuro KRJ Grand Prix 2/40
24.01.2016 Hukkapuro KRJ Grand Prix 6/40
24.01.2016 Wolf Sporthorses KRJ Grand Prix 4/40
24.01.2016 Wolf Sporthorses KRJ Grand Prix 3/40
25.01.2016 Wolf Sporthorses KRJ Grand Prix 4/40
26.01.2016 Hukkapuro KRJ Grand Prix 1/40
27.01.2016 Hukkapuro KRJ Grand Prix 2/40
27.01.2016 Hukkapuro KRJ Grand Prix 5/40
31.01.2016 Wolf Sporthorses KRJ Grand Prix 4/40
02.02.2016 Hukkapuro KRJ Grand Prix 3/40
03.02.2016 Wolf Sporthorses KRJ Grand Prix 3/40
07.02.2016 Hukkapuro KRJ Grand Prix 1/40
07.02.2016 Wolf Sporthorses KRJ Grand Prix 1/40
07.02.2016 Delicate KRJ Grand Prix 5/30
08.02.2016 Wolf Sporthorses KRJ Grand Prix 3/40
08.02.2016 Hukkapuro KRJ Grand Prix 3/40
11.02.2016 Hukkapuro KRJ Grand Prix 5/40
11.02.2016 Hukkapuro KRJ Grand Prix 1/30
12.02.2016 Hukkapuro KRJ Grand Prix 2/30
12.02.2016 Hukkapuro KRJ Grand Prix 1/40
13.02.2016 Hukkapuro KRJ Grand Prix 1/30
13.02.2016 Hukkapuro KRJ Grand Prix 3/30
14.02.2016 Hukkapuro KRJ Grand Prix 6/40
16.02.2016 Hukkapuro KRJ Grand Prix 6/40
16.02.2016 KK Ginger KRJ Grand Prix 3/30
19.02.2016 KK Ginger KRJ Grand Prix 2/30
19.02.2016 Jadessa Warmbloods KRJ Grand Prix 2/30
24.02.2016 Jadessa Warmbloods KRJ Grand Prix 3/30
29.02.2016 Jadessa Warmbloods KRJ Grand Prix 5/30
01.03.2016 KK Ginger KRJ Grand Prix 5/30
01.03.2016 Hukkapuro KRJ Grand Prix 2/30
06.03.2016 Hukkapuro KRJ Grand Prix 5/30
07.03.2016 Hukkapuro KRJ Grand Prix 4/30
11.03.2016 Teufel Warmbloods KRJ Grand Prix 5/30
13.03.2016 Teufel Warmbloods KRJ Grand Prix 1/30
15.03.2016 Teufel Warmbloods KRJ Grand Prix 1/30
16.03.2016 Wolf Sporthorses KRJ Grand Prix 4/30
20.03.2016 Wolf Sporthorses KRJ Grand Prix 4/30
21.03.2016 Wolf Sporthorses KRJ Grand Prix 1/30
23.03.2016 Wolf Sporthorses KRJ Grand Prix 4/30
23.03.2016 Wolf Sporthorses KRJ Grand Prix 5/30
24.03.2016 Wolf Sporthorses KRJ Grand Prix 1/30
25.03.2016 Wolf Sporthorses KRJ Grand Prix 5/30


Valmennukset

Kouluvalmennus (kirjoittanut Sorel)
Iltapäivän valmennuksessa keskityimme niin perinteiseen askellajiin, kuin laukka. Uniikilla on siisti ja ponteva laukka, mutta nyt siihen paneudutaan vielä tarkemmin. Veryttelyssä suoritimme harjoituslaukassa puoliympyröitä sekä puolirata leikkaa ja laukanvaihtoja. Keskilaukkaan perehdyimme puoliympyrällä. Doxin kanssa oli ongelmia pysyä sopivassa tahdissa ja pitää hevonen täysin hallittuna. Välillä orin laukka-askeleet olivat hyppiviä ja tahti epätasainen. Sain hevosen heräteltyä kunnolla ja homma alkoi vihdoin sujumaan. Kootussa laukassa hevonen kulki kauniisti ja suorassa. Vauhti pysyi tasaisena ja peräpää toimi kerrankin erinomaisesti. Joskus Doxi laahaa takamustaan ja sitä pitää yrittää saada menoon kunnolla mukaan. Valmentajamme oli erittäin tyytyväinen suoritukseemme, tosin saimme pieniä kotiläksyjä seuraavalle kerralle. Doxin päivästäkin tuntuu olevan kiinni, kuinka valmennukset sujuvat ja kuinka ratsastajan pyynnöt ylipäätänsä kiinnostaa.

Kouluvalmennus (kirjoittanut Sorel)
Suoritimme pienen koulukokeen, joka oli minua jännittänyt jo pitkään. Tiesin kokeesta, mutta en ollut kerennyt siihen paljoa harjoittelemaan. Aloitimme ravissa tehden muutaman ympyrän. Harjoitusravissa päädystä keskelle kenttää ja pysähdys, 4 peruutus askelta ja nosto koottuun raviin. Käynnin eri tempoja oli ripoteltu harjoitus-, kootun- ja keskiravin väliin. Kokeessa oli kolme eri pysähdyskohtaa. Viimeisellä vaiheella tehtävänä oli 3-kaarinen kiemuraura, joka piti suorittaa ensimmäinen ja kolmas kaari myötälaukassa, toinen kaari vastalaukassa. Se oli meidän haastekohta, eikä se sujunut niinkuin pitäisi. Lopuksi keskihalkasijalle harjoituslaukassa ja pysähdys keskelle neljäksi sekunniksi ja tervehdys. Sain tehtävästä paljon rakentavaa palautetta ja Doxi puuskutti tyytyväisenä. Lopuksi lähdimme tekemään viimeiset veryttelyt maastoon auringon paistaessa pilvettömältä taivaalta.

Kouluvalmennus (kirjoittanut Sorel)
Odotin rentohenkistä valmennusta tälle päivälle mutta toisin kävi. Valmentaja kertoi, kuinka innoissaan hän oli suunnitellut meille pienen ohjelman. Aluksi teimme pysähdyksiä ja peruutuksia - ne ovat todella tärkeässä osassa koulukilpailuissa, joissa helposti rokotetaan pisteitä. Laukan nosto pysähdyksestä aiheutti Uniikille pienen virtapiikin ja ori lähti todella vauhdilla eteenpäin muutaman pukin kera. Pysähdysharjoitukset kuumensivat hevosen tunteita selkeästi ja sitä oli hankala pitää täysin kontrollissa. Jatkoimme harjoitusravissa voltteja ja käyntiin siirtymistä. Ne sujuivat tasaisesti. Laukassa perehdyimme laukanvaihtoihin ja sitä pääsin harjoittelemaan kolmikaarisella kiemurauralla, jolloin laukanvaihdot tehtiin käynninkautta keskihalkasijaa ylittäessä. Vaihdot eivät sujuneet odotetusti, vaan aivan liian myöhään. Kului tovi ennenkuin sain vaihdot sujumaan oikealla hetkellä. Doxi narskutti kuolaimia hermostuneesti ja etuosa oli jo märkä. Lopuksi teimme muutamia taivutuksia ja voltteja ravissa.

Kouluvalmennus (kirjoittanut Sorel)
Vuosi on vihdoin vaihtunut ja vuoden ensimmäinen valmennus edessä. Doxi vaikutti jo tallissa erittäin jännittyneeltä joten kyllä huomasi että hevoset ovat saaneet viettää rauhallista talvilomaa. Kentällä meitä vastassa oli tuttu valmentajamme, Pinja, joka tervehti meitä iloisesti. Varmistin satulavyön kireyden vielä ennen selkään kiipeämistä ja nyt olimme valmiit. Aloitimme valmennuksen rauhallisesti käynnissä volteilla ja pysähdyksillä kunnes siirryimme raviin. Doxi narskutteli hermostuneesti kuolaimia ja korvat painautuivat tiukasti niskaan, ori olisi varmaan halunnut nauttia lomailusta pidempään. Pyysin pohkeilla ratsuuni vauhtia mutta tämä heittikin yllättäen peräpäänsä ilmaan mutta onneksi pysyin leikissä mukana. Näpäytin kerran raipalla lavalle ja aloin kokoamaan hevosta muotoon. Nyt alkoi homma vihdoin sujua ja ori oli oma itsensä, kuuntelevainen ja yhteistyöhaluinen. Pinja huuteli minulle rakentavia ohjeita ja orin muoto parantui entisestään. Doxi kulki valmennuksen loppuun erittäin kauniisti ja olin tyytyväinen harjoituksiimme. Taputin orin kaulaa vielä ennen satulasta laskeutumista. Ensikerralla jos nuo pukittelut jätettäisiin pois, ei voisi enään paremmin mennä!

Kouluvalmennus (kirjoittanut Sorel)
Aamulla kentällä meitä oli vastassa valmentajamme kahvikuppi kädessään. Jo alkumetreillä teimme perus pysähdyksiä ja käynnissä voltteja. Ori oli väsyneen tokkurainen vielä, joten tämä teki hyvää hevosen herättelylle. Ravissa aloimme taivuttaa mutta ratsuni tuntui rautakangelta! Kesti hetken, ennenkuin hevonen kaarsi kaulansa nättiin muotoon. Jalat löntystelivät miten sattuu ja Doxia oli kuulemma hirveätä seurata! Ryhdistäydyin ja aloin tosissani herättelemään oria avuille. Askel askeleelta hevonen alkoi tuntumaan vetreämmältä ja paremmalta. Siirryimme kulkemaan keskihalkasijalle ja puolesta välin pohkeenväistöä. Odotetusti Doxi kiukutteli vastaan, mutta koska selässä istui niin päättäväinen ratsastaja kuin minä olin, en antanut milliäkään löysää. Kolmannen yrityksen jälkeen Doxi suostui täysin yhteistyöhön. Laukanvaihdot sujui nätisti ja koottu laukka oli sitä parasta Doxia, mitä kilpailuissakin usein nähdään. Valmennus päättyi ravivoltteihin ja olin vahvasti sitä mieltä, että hevonen pääsi vasta viimeisellä vartilla juttuun mukaan. Pettymys tuntui, mutta uskon seuraavan kerran olevan jo parempi.