Nimi: Sad Sorrow PB Syntymäaika: 13.11.2011 - 14v (ikääntyy satunnaisesti)
Rotu: Holstein Rekisterinumero: VH12-044-0047
Sukupuoli: Ori Kasvattaja: Skurvash  
Säkäkorkeus, väri: 171cm, punaruunikko Omistaja: Sorel (VRL-00884) / Amoral Stud  
Painotuslaji: Koulupainotus (GP) Saavutukset: -

alvisen kylmä aamu on harmittanut meitä aina, mutta eipä tänään. Päivän suunnitelmiin kuului kahden erittäin upean lupauksen haku. Karsinat olimme laittaneet jo valmiiksi ja kaikki muutkin alkoi näyttämään hyvältä. Tallitytöt päivittelivät toisilleen, että millaiset kisakonkarit sieltä vielä tulisi. Sukujensa puolesta näistä hevosista odotettiin paljon. Vihdoin saimme tavarat lastattua autoon ja matka voisi alkaa. Innostunut puhe villitsi autossamme koko matkan, eikä loppua näkynyt. Tytöt olivat todella innoissaan, eikä innostus loppunut edes paikanpäälle saavuttua. Tallin omistaja odotteli meitä jo tallin pihassa ja opasti meidät oriiden tarhan luokse. Henkäismme kaikki syvään, sillä edessämme seisoi todella uljaan näköiset oriit. Nämä herrat olivat kuulemma olleet pienestä varsasta lähtien samalla laitumella ja ovat hyvin tulleet toimeen vaikka ikääkin on tullut. Välillä tarhassa saattaa olla kovaakin kähinää, mutta orit tietävät varsin hyvin keskenäiset asemat. Keskustelimme tallin omistajan kanssa tovin, kunnes lähdimme toimistoon tekemään paperitöitä. Orit tarkkailivat tyttöjä jonkin aikaa mutta uteilaisuus vei pian voiton ja ne tulivat aidan vierustalle rapsutettavaksi. Nämä rohkeat ja ylväät pojat saivat lähteä hetken kuluttua meidän mukaamme kohti Carbonia. Saimme tehtyä paperit ja tallin oma väki tuli lastaamaan orit meille autoon. Yllättävän kiltisti ne menivätkin autoon, vaikkei koskaan ennen olleet matkustaneet. Matka kotiin meni huolettomasti, samoin orien vieminen uuteen kotiinsa. Näin meille saapui Sad Sorrow PB aka Sorrow, sekä Indis Dunsany aka Duny.

Sorrow on todella kuuliainen ja kunnioittava tapaus. Ori osaa olla välillä todellinen neiti, eikä pidä lainkaan vesikeleistä. Mielummin se seisoisi lämpöisessä tallissa kun treenaisi kuraisella kentällä vesisateella. Ihmisiä kohtaan ori on todella kiltti, vaikkakin killteydestään huolimatta hän haluaa pitää oman ylpeytensä. Sorrow kulkee ihmisen rinnalla ryhdikkäänä ja erittäin näyttävältä. Harjatessa ori seisoo hiljaa paikoillaan, samalla tarkkailen aktiivisesti tallikäytävien ääniä ja tapahtumia. Tammoille Sorrow saattaa hörähdellä hiljaa mutta ei muuten reagoi. Toiset orit saavat Sorrowin välillä kavahtamaan, sillä se ei vieraista miehistä pidä yhtään. Ainoa ori jota Sorrow sietää on oma lapsuuden kaveri, Duny. Sorrowin kanssa voi puuhailla melkein mitä vain. Ori on peloton ja valmiina kokemaan uusia asioita. Sorrow on ollut varsasta lähtien todella helppo koulutettava ja se onkin tuonut meille suurta helpotusta näiden vuosien aikana. Nykyisin Sorrow opiskelee esteitä, sillä liian usein Sorrow kuumenee esteharjoituksissa. Vaikka ori on täysin koulupainoitteinen, esteet ovat mukavaa virkistystä perus harjoittelun oheilla. Kesäisin olemme treenanneet Sorrowia myös uittamalla. Se onkin hänen mieli puuhaansa ja kaikkien parasta on se että se tekee oriille enemmän kuin hyvää!

Ratsuna Sorrow on innokas ja todella menevä pakkaus. Vaikka vauhtia löytyisi kuinka paljon tahansa, ori pysyy aina helposti hallinassa. Sorrowin tasaiset ja näyttävät askeleet tuovat ratsastukseen mukavaa uutta potkua. Useimpien puoliveristen ravi kun on todella pomppivaa suurien askelien takia. Esteillä Sorrow innostuu melkein aina turhankin paljon ja sitä joutuu pidätellä paljon. Olemme saanut sitä rauhoitettua jo jonkin verran mutta sarjoja on aivan turha mennä yrittämään, ennen kuin ori oppii olemaan maltillisempi. Kouluratsastus on kyllä Sorrowin oikea laji. Se kuuntelee ratsastajansa apuja hyvin ja tekee aina pyydetyn asian. Uusien asioiden oppiminen käy kuin leikiten, sillä ori on ollut varsasta asti todella nopea oppimaan. Sorrowin tavoitteena on näyttää vielä kyntensä grand prix luokissakin. Nopeasti kehittynyt ori on herättänyt eri ihmisiltä kyselyä varsoja varten. Sorrow ei kuitenkaan vielä ole pääsääntöisesti jalostuksessa mutta kilpailuiden oheella ottaa joitakin tammoja vastaansa. Orilla on niin upea suku, että varmasti Sorrowin ensimmäinen jälkeläinen saa jäädä talliin asumaan ja kilpailemaan. Maastoon Sorrowin kanssa voi mennä, vaikka ilman satulaakin. Sorrow on todella rohkea ja peloton, ettei tarvitse pelätä että selästä tultaisiin alas kuin ohjus, jos jokin traktori tulisi vastaan. Erittäin hyvin toimiva ja loisto luonteinen ori vailla vertaa.


           

Tiedot sukulaisista

i. Dead by December PB
  holst, km, 174cm
  koulupainotus
  KRJ-I
ii. Strider GER
  holst, km, 167cm
  KRJ-I
iii. Frozen North evm
iie. Eskhata evm
ie. Venom GER
  holst, rt, 170cm
  KRJ-II
iei. Grayscale evm
iee. Mongrel evm
e. Grimmauld PB
  holst, prt, 169cm
  koulupainotus
  KRJ-I
ei. Marvolo GER
  holst, rn, 173cm
  Ch
eii. Peverell evm
eie. Scorpiousa W evm
ee. Stonegarden GER
  holst, prt, 167cm
  Ch
eei. Sanctuary evm
eee. Fractalia evm

iii. Frozen North: On näyttävän näköinen ja kokoinen kimo ori Saksasta. Dresdenin liepeillä sijaisevassa kilpatallissa majaileva ori on yksi tulevaisuuden huippunimistä, sillä orin kilpaura kouluradoilla on alkanut lupaavasti. Seitemän vuotias North on kisannut hyvällä menestyksellä vaativissa koululuokissa ja orilla tähdätään muutaman vuoden kuluttua kansainvälisiin kilpailuihin. Ori on astunut vasta muutaman hassun tamman, mutta Northille ennustetaan menestystä kouluratojen ohella myös jalostuspuolella. (kirjoittanut kasvattaja)

iie. Eskhata: Tunnetaan saksalaiskasvattajien keskuudessa taitavana, mutta järkeä vailla olevana tammana. Eskhatan kapinointi ratsastajaansa vastaan on jotain käsittämätöntä, sillä muutoin niin lahjakas ja tallitavoiltaan sopuisan tamman käytös muuttuu heti, kun sille laitetaan satula selkään. Muutaman kisakokeilun jälkeen Eskhata on siirretty pois kisaavien hevosten listalta. Tamman käytös on muuttunut silmiinpistävän paljon sen jälkeen, kun sen ei ole tarvinut mennä punnertamaan ratsastuskentälle. Hyväksi seurahevoseksi osoittautunut Eskhata on pitänyt erinomaista huolta myös jälkikasvustaan, joten äidinvaisto sillä ainakin ollut paikallaan. (kirjoittanut kasvattaja)

iei. Grayscale: Tuotiin Saksaan orin ollessa kuusi vuotias, kun se myytiin eräälle tunnetulle saksalaiselle kilparatsastajalle. Graysta suunniteltiin kovan luokan kilparatsua aina kansallisen tason radoille saakka, mutta toisin kävi. Hyvistä vanhemmista polveutuva rautias järkäle ei hienoista kouluratsun liikkeistään huolimatta soveltunut kouluradoille. Oriin kyllästyttyään saksalainen myi Grayscalen Bauerin lähistöllä sijaitsevaan puoliverisiittolaan. Grayscale on periyttänyt hienoja liikkeitään jälkipolvilleen, mutta valitettavasti kaikki vesat eivät ole isänsä tavoin loistaneet kouluradoilla. (kirjoittanut kasvattaja)

iee. Mongrel: Punarautias kilpataituri Saksassa, joka on niittäny mainetta ja kunniaa upealla menestyksellä sekä hirveällä luonteellaan. Kukaan ei ole pitänyt tamman ilkeilevästä ja äkäisestä luonteesta. Vain muutama ihminen suostuu työskentelemään tämän hevosen kanssa. Mongrel on esitetty muutamissa näyttelyissä ja aina sijoittunut kärkisijoille. Hevosne kanssa näyttelykehissä kiertäminen on enemmän jo vaarallista, kuin järkevää. Tamma on kantakirjattu toiselle palkinnolle. Jälkeläisiä Mongrel jätti viisi, joista jokainen on hieman kovapäinen tai vahvaluonteinen yksilö.

-------------------------------------

eii. Peverell: Energinen ja vauhdikas hevonen, jonka käsitellyssä tarvitaan reilusti kokemusta. Orista uhkuu elämänhalu, näyttämisen tarve ja vahva orimainen luonne. Energisyys näkyy myös ratsastaessa, mutta orin oma ratsastaja on saanut sovellettua yhteiset sävelet ratsunsa kanssa ja pystynyt kääntää liian energian positiiviseksi asiaksi ratsastuksessa. Keskittyminen on huipussa ja hevonen antaa vain parastaan. Virheet on minimoitu ja tuomarit ovat aina tykänneet hevosen esiintymisestä, onneksi he eivät ole nähnyt kilparatojen hallien sisälle, minkälainen meininki siellä voi olla. Peverell on ollut haluttu jalostusori ja jälkeläisiä on ympäri maailmaa reilun 50 kappaletta.

eie. Scorpiousa W: Tämä tamma on erittäin kaunis yksilö, jos näin voisi sanoa. Sen kaunis punarautias väri kiiltää kauniisti auringon valossa ja pehmeä katse kairaa suoraan sydämeen lämpöä. Scorpiousa W on kilpaillut Saksassa vaativissa luokissa hyvällä menestyksellä. Tamman omistaja on nuori hevosharrastaja, jonka päätavoitteena ei ole kilpaileminen. Tammalta löytyy paljon kapasiteettia kouluradoilla ja sijoituksia ja voittoja voisi olla paljon enemmän, jos omistaja olisi kiinnostunut. Scorpiousa W varsoi kaksi jälkeläistä, joista kummatkin myytiin perheen tuttavien lähipiiriin. Varsat ovat kahmineet menestystä kouluradoilla hurjat määrät.

eei. Sanctuary: Rauhallinen ja tasapainoinen ori, jonka olemus vaikuttaa välillä enemmän ruunaa kuin oria. Sanctuary ei turhista hermostu ja stressaa. Kilpailutilanteet ori ottaa rennosti ja saattaa ummistaa silmiään hoitotoimenpiteiden ajaksi. Silti se antaa parastaan ja haluaa näyttää kyntensä tuomareiden edessä. Erittäin miellyttävä ja osaava koulutaituri. Saksassa suuressa holsteinsiittolassa asuva Sanctuary viettää nykyään eläkepäiviä ja satunnaisesti astuu vielä tammoja. Orilta löytyy reilusti yli satoja jälkeläisiä. Sanctuary on kantakirjattu ensimmäiselle palkinnolle.

eee. Fractalia: Monipuolinen käyttöratsu, joka toimii pienen ratsastuskoulun luotto hevosena. Fractalia on elementissään kouluradoilla mutta myös rataesteet sekä maastoesteet tamma suorittaa kauniisti. Ratsastuskoulun kävijät kilpailivat tammalla ahkerasti eri lajeissa. Isompia ja mainittavimpia voittoja kilpailuista ei kuitenkaan ole tullut. Jälkeläisiä Fractalialla on kolme, joista kaikki jäivät itä-Saksaan asumaan. Luonteeltaan symppis mutta herkkä.


Jälkeläiset

♦ holst-t/o. Varsan nimi s. 00.00.0000 emä. - om.


Kilpailusuoritukset

» Hyppykapasiteetti ja rohkeus:
» Nopeus ja kestävyys:
» Kuuliaisuus ja luonne:
» Tahti ja irtonaisuus:
» Tarkkuus ja ketteryys:

Kouluratsastuksessa op ( vt. / )
★ Kilpaillut sijoituksia & porrastettuja kilpailuita.
★ Sijoituksia 40 - voittoja 2.
★ Tavoitteena KRJ:n laatuarvosteluun osallistuminen.pvm paikka jaos luokka sijoitus
03.04.2012 Wincare KRJ Grand Prix 2/40
04.04.2012 Wincare KRJ Grand Prix 5/40
06.04.2012 Wincare KRJ Grand Prix 2/40
07.04.2012 Contenemo KRJ Grand Prix 4/40
08.04.2012 Contenemo KRJ Grand Prix 6/40
08.04.2012 Contenemo KRJ Grand Prix 2/40
23.04.2012 Ashcroft Warmbloods KRJ Grand Prix 4/25
24.04.2012 Ashcroft Warmbloods KRJ Grand Prix 2/25
29.04.2012 Satulinna KRJ Grand Prix 3/40
10.05.2012 Vitry KRJ Grand Prix 4/59
06.07.2012 Skurvash KRJ Grand Prix 4/50
08.07.2012 Skurvash KRJ Grand Prix 2/50
01.08.2012 Yamera KRJ Grand Prix 3/50
02.08.2012 Yamera KRJ Grand Prix 2/50
03.08.2012 Yamera KRJ Grand Prix 2/50
03.08.2012 Yamera KRJ Grand Prix 6/50
06.08.2012 Yamera KRJ Grand Prix 2/50
21.09.2012 Skurvash KRJ Grand Prix 4/50
25.09.2012 Riot Ponies KRJ Grand Prix 5/40
01.10.2012 Yamera KRJ Grand Prix 3/50
02.10.2012 Yamera KRJ Grand Prix 5/50
03.10.2012 Skurvash KRJ Grand Prix 4/50
04.10.2012 Yamera KRJ Grand Prix 1/50
07.10.2012 Yamera KRJ Grand Prix 2/50
07.10.2012 Nonshein KRJ Grand Prix 1/40
08.10.2012 Nonshein KRJ Grand Prix 2/40
05.02.2013 Suprant KRJ Grand Prix 3/40
07.02.2013 Suprant KRJ Grand Prix 3/40
15.02.2013 Infinity KRJ Grand Prix 6/40
23.02.2013 Team Obnoxious KRJ Grand Prix 2/40
15.05.2013 Akileya KRJ Grand Prix 3/30
16.05.2013 Akileya KRJ Grand Prix 2/30
18.05.2013 Akileya KRJ Grand Prix 4/30
19.05.2013 Akileya KRJ Grand Prix 3/30
25.08.2013 Hex Sporthorses KRJ Grand Prix 2/40
29.08.2013 Tackleberry KRJ Grand Prix 2/30
07.09.2013 Cirion Stud KRJ Grand Prix 1/19
08.09.2013 Ascuns Farn KRJ Grand Prix 2/12
15.10.2013 Bellgrove KRJ Grand Prix 4/30
17.10.2013 Bellgrove KRJ Grand Prix 5/30