Virtuaalinen islanninhevostalli

Tallin tilukset


       

Gídeon sijaitsee Islannin pääkaupungista Reykjavíkista 30km pohjoiseen. Sijainti on todella rauhallinen ja osa hevosista saa laiduntaa vapaana laumana. Tilusta suojaa kaksi suurehkoa vuorta, joiden uomassa saamme nauttia omasta rauhasta. Käytössämme on lämmin 14 hevosen talli, sekä erillinen rakennus pihattoasukkaille. Hevosilla on mahdollista kulkea pihaton suljettuun katokseen suojaan pehmeille pahnoille, kun he itse haluavat. Orit ja tammat on sijoitettu eri rakennuksiin ja orit pidetään tallirakennuksesta hieman kauempana, turvallisuuden vuoksi. Orit tarhaavat ja laiduntavat rakennuksien takana.

Järjestämme vaelluksien lisäksi myös askellajikilpailuita ja tiluksemme ovat ihanteelliset tällaisen tapahtuman järjestämiseen. Käytössämme on kaksi rataa, isompi sekä pienempi. Passikilpailuiden rata on soikionmuotoinen 250 metriä pitkä. Kummankin radan vieressä on katokselliset istumapaikat katsojille. Talli rakennuksen päästä löytyy sosiaalitilat, mistä löytyy kaksi wc-tilaa, kahvio sekä pieni myyntipuoti. Vierailijoiden hevoset voimme majoittaa ulkokatoksille.

Tammat ja varsat saavat laiduntaa vapaana vuorten alaosassa, missä laidunta jakaa usein suuret lammaslaumat. Koirakaksikkomme, Brisca ja Heka, ovat Italiasta tuotuja Maremmano-abruzzeseja. Koirat vahtivat tiluksien pihaa sekä laiduntavia eläimiä. Ne saattavat muutamalla haukunnalla ilmoittaa tulevista vieraista, mutta ei niitä tarvitse pelätä, vaikka kookkaita nallekarhuja ovatkin.

Vaellusreittejä löytyy huikeat määrät, pystymme tarjoamaan vieraillemme juuri sellaisen vaelluksen ja elämyksen, mitä he ovat lähteneet hakemaankin. Maasto vaihtelee paljon ja nähtävää riittää. Teemme yhteistyötä muiden Islanninhevosten kasvattajien kanssa Islannissa, ja myös heidän tiluksia ja valtavia hevoslaumoja pääsee katsomaan ja tutustumaan. Reittimme varressa voi olla jokia, puusiltoja, vuoren rinnettä ja vaikeakulkuista kivikkoa mitä ylitämme. Parasta on, kun pääsee kiipeämään korkealle vuorelle ja nauttia upeista maisemista!
ulkoasu © Turri - Ulkoasun kuva © Dagur Brynjólfsson (lisenssi) - virtuaalitalli - a SIM-game stable - virtuaalihevonen - a sim game horse