Virtuaalinen islanninhevostalli

Vaellukset


       

Gídeon järjestää erilaisia vaelluksia Islannin upeassa maastossa eri tasoisille ratsastajille. Käytössämme on maastovarmat, luotettavat ja osaavat hevoset, jotka valitaan asiakkaan taitojen mukaisesti. Vaellukset ovat kestoltaan tunnista muutamaan vuorokauteen. Meillä on monipuoliset maastoreitit erilaisten maisemien ja nähtävyyksien äärellä. Pysähdys paikat ovat laavu tai mökkityyliset, missä voimme lounastaa tai yöpyä. Majoittumispaikoille on rakennettu hoitopuomit ja osassa paikassa on jopa muutama pieni tarha. Ratsastajilla tulee olla vakuutukset kunnossa ja virkeä mieli lähteä kokemaan jotain unohtumatonta! Vaellukset vaihtuvat ajoittain ja pystymme räätälöimään juuri sinulle tai teidän porukalle sopivan retken. Tässä muutamia vaihtoehtoja järjestetyistä retkistä.

Ensi askel- vaellus, kesto 1,5h. Lähimaaston tutkiskelua aroilla, ylitetään pieni matala joki, ei vaadi aiempaa ratsastuskokemusta. Mahdollisuus saada taluttaja mukaan.

Vuoren henkäys- vaellus, kesto 3h. Lähdemme metsäreittiä pitkin kohti vuorien vaellusreittiä. Nouseminen vuorelle tapahtuu tasaista tietäpitkin ja määränpäässä pidämme pienen tauon ja ihailemme maisemia. Vuorelta näkymä alas Gídeonin tiluksille. Ratsastuskokemusta vaaditaan jo jonkin verran.

Kosken kahinaa- vaellus, kesto 6h. Matka meren rannalle, reittinä monipuolinen ja vaihteleva maasto. Matkalla ohitamme paikallisen suuren lammas farmarin tilat, sekä pienen porotilan. Meren rannalla voi nähdä kallion päällä lunnien touhuja. Ratsastamme pienten jokien ja virtaavan kosken läpi. Ratsastuskokemusta pitää olla vähintään 3 vuotta. Monipuoliset askellajit. Perillä laavulla rentoutumista ja pientä naposteltavaa.

Revontuliretki - vaellus, kesto 2 päivää. Lähdemme tarkemmin tutustumaan Islannin maisemiin. Kuljemme aroilla ja vuorilla, näemme islantilaista kulttuuria, kuumia lähteitä, eläimistö sekä käymme tutustumassa pieneen tulivuoreen. Yövymme kahdessa eri paikassa, matkan suunta on Pohjois-Islanti. Retkelle lähteville jaetaan kattava info "selviytymis pakkauksesta", mitä on hyvä olla mukana. Kuljemme välillä haastavissakin olosuhteissa, joten ratsastuskokemusta täytyy olla. Toisena päivänä tutustumme kunnioitetun ja arvostetun islanninhevoskasvattajan tiloihin, toimintaan ja menetelmiin.

★ Järjestetyt vaellukset:


- ei vielä järjestetty

Kilpailut


       

Tiluksemme ovat ihanteelliset järjestää erilaisia tapahtumia. Järjestämme kilpailuita aktiivisesti askellajikilpailuita ARJ:n alaisina Islanninhevosille. Tallilta löytyy wc-tilat, buffetti, katoksellinen katsomo radan viereltä ja pientä tuotemyyntiä. Lapsille järjestetään pientä aktiviteettiä talutusratsastuksen ja keppihevoskilpailuiden merkeissä. Meillä viihtyy kaikki, joten lämpimästi tervetuloa tutustumaan ja kilpailemaan Gídeonin tiluksiin!

Katso kilpailut tallin VRL-profiilin sivuilta
Kasvatus


       

Gídeon on aktiivisesti mukana Islanninhevosten kasvatuksessa. Kasvatteja syntyy satunnaisesti ja osalle etsitään koti ulkomailta. Kasvatit tunnistat frá Gídeon- kasvatusliitteestä ja kaikki varsat myydään tallin kautta. Varsojen vanhemmat valitaan todella tarkasti ja tavoitteena on kasvattaa rotumääritelmän mukaisia, hyvä luonteisia, terveitä ja vahvoja askellajiosaajia moneen käyttöön. Varsat sopivat tavoitteelliseen kisakotiin tai ihan vain maastoilu kaveriksi pienemmälle tallille.

Islanninhevonen on yksi maailman vanhimmista hevosroduista. Se on monipuolinen, rauhallinen luonteeltaan ja todella kestävä. Säkäkorkeus vaihtelee 120cm ja yli 150cm väliltä mutta keskimäärin säkäkorkeus on noin 135cm. Islanninhevosilla on kolmen perusaskellajin lisäksi yksi tai kaksi erikoisaskellajia, töltti ja liitopassi. Hevosista puhutaan, että ne ovat joko 3-, 4- tai 5-käyntisiä. Töltti on nelitahtinen askellaji, jossa jalat liikkuvat samassa järjestyksessä kun käynnissä ja nopeudelta töltti voi olla käyntiä nopeammasta reippaan laukan vauhtinen. Liitopassi on nopea tempoinen 2-tahtinen askellaji, jossa saman puolen jalkapari käy maassa yhtä aikaa. Passissa on tavoitteena ratsastaa puhdasta tahtia ja mahdollisiman suurta nopeutta.

Islantiin on IRL kielletty Islanninhevosten tuonti ulkomailta mutta URL me emme tätä sääntöä noudata.

Myyntiehdot


♦ Kasvatti rekisteröidään VRL-rekisteriin 2 viikon kuluessa.
♦ Rekisteröidessä kasvattaja nimi: frá Gídeon, kasvattaja GIDE6116, syntymämaa Islanti.
♦ Mikäli joudut luopumaan kasvatista, tarjoat sitä ensimmäisenä minulle.
♦ Kasvatin kuoltua, on tehtävä muistosivut esim. ilmaispalvelimelle.
♦ Muistosivut täytyy tallentaa Wayback Machinelle.t. Dekkja frá Gídeon s. 15.02.2021 i. Blóði frá Greyholti e. Restja frá Estjar om. Shannon.
o. Álfur frá Gídeon s. 15.02.2021 i. Kjáni frá Hrollur e. Beiskja frá Snaefell om. Shannon.
o. Grímnir frá Gídeon s. 06.04.2020 i. Garðar frá Gautviður e. Drífa frá Hvítárvík om. Mari H
t. Njála frá Gídeon s. 28.03.2020 i. Glóinn frá Hvannstóði e. Náttfreyja frá Roðadís om. Mari H
o. Líam frá Gídeon s. 26.03.2020 i. Lýtingur frá Ragnvald e. Bessa frá Eyfröður om. Sorel
t. Ræna frá Gídeon s. 03.04.2020 i. Húni frá Vægir e. Restja frá Estjar om. perho
t. Kjartan frá Gídeon s. 21.03.2020 i. Kjáni frá Hrollur e. Meyja frá Paradís om. Sussu
t. Þyrill frá Gídeon s. 13.01.2020 i. Þjassi frá Högler e. Bessa frá Eyfröður om. Mari H
t. Álfadís frá Gídeon s. 10.01.2020 i. Hring frá Hlynur e. Ásgeira frá Lengjá om. Mari H
o. Náttvörður frá Gídeon s. 01.04.2019 i. Njóli frá Álfakoti e. Meyja frá Paradís om. Sorel
o. Goðmundur frá Gídeon s. 27.10.2017 i. Garðar frá Gautviður e. Náttfreyja frá Roðadís om. Jannica
ulkoasu © Turri - Ulkoasun kuva © Dagur Brynjólfsson (lisenssi) - virtuaalitalli - a SIM-game stable - virtuaalihevonen - a sim game horse