:: Hornanhovi | virtuaalitalli ::
Hornanhovin varsalaitumet 2018

Hornanhovin varsalaidunpaikat 2018 ovat varattavissa! Laitumelle lasku tapahtuu sunnuntaina 03.06., ja tapahtuma on avoin yleisölle. Vuosikkaat, kaksivuotiaat sekä kolmivuotiaat tammat laiduntavat tallin ympärillä olevilla laitumilla, mutta kolmivuotiaat orit pääsevät rymyämään Haamunhuoman saareen. Orit viedään saareen uittamalla.

Jokaisen laitumelle laskettavan varsan on oltava terve, madotettu sekä vihreään ruohoon tottunut. Näiden lisäksi suosittelemme influenssa- ja jäykkäkouristusrokotusta. Hornanhovin puolesta varsoja tarkkaillaan joka päivä sekä niille annetaan koko laidunkauden ajan kivennäinen. Varsoja ei vakuuteta Hornanhovin puolesta, vaan jokainen varsanomistaja vastaa varsansa vakuutuksista.

Varsansa laitumelle tuova kirjoittaa pienen tarinan varsastaan; hermostuttaako uusi paikka ja seura? Koettaako varsa pomottaa muita saman tien vai onko kyseessä enemmänkin syrjäänvetäytyvä kaveri? Kolmivuotiaiden orien kohdalla pyydämme kertomaan, arasteleeko varsa rantaa ja/tai järveen menoa. (Mikäli varsa ei yksinkertaisesti suostu järveen tai edes rannalle, se pääsee kolmivuotiaiden orien varalaitumelle mantereen puolelle.) Jokaisen ikäryhmän laitumelle laskusta kirjoitetaan Hornanhovin puolesta yksi isompi, kaikki laidunporukan hevoset niputtava tarina sekä pieni loppukommentti laidunajan päätyttyä.

Varsalaitumen kesto on 03.06.-01.07. Tervetuloa!


Osallistuminen tapahtuu sähköpostilla sorelvirtual@gmail.com ja otsikoksi Varsalaidun 2018.

Mikä laidun?
<a href="http://hevosen osoite">Hevosen nimi</a> - ikä
Pieni kertomus hevosesta yo. neuvojen mukaisesti. Riittää muutama kattava lause.


Orilaidun 1- & 2-vuotiaille
Aamun ensimmäinen etappi oli saada nuorimmaiset orit tallin takana olevalle isolle laitumelle. Osallistujia oli vain viisi, kaksi ulkopuolista ja muut olivat tallin omia nuorikoita. Tallin omat pollet ovat toisiaan nähnyt piha-alueella, mutta nyt ensimmäistä kertaa pääsivät kunnolla tutustumaan toisiinsa. Kaksi traileria saapui pihaan ja kopista kuului kopinaa ja kimakkaa hirnuntaa. Haastattelin tulokkaita ja kyselin varsojen luonteesta ja tottumuksista. Kummatkin olivat ensimmäisellä matkallaan ja tämä aiheuttaa lisää jännitystä varsalle, kuten myös omistajillekin. Matkat olivat kummallakin sujunut hyvin ja muutamalla pysähdyksellä oli selvitty. Tallin väki kävi hakemassa tallin omat vuotiaat ja yhden 2-vuotiaan pihaan ja vierailijat saivat purkaa oman lapsosensa autosta pois. Matka laitumelle ei ollut pitkä ja omat nuoret menivät jo edeltä odottamaan muita. Kun lopulta kaikki varsat oltiin saatu laitumelle ja portit kiinni, päästettiin samaan aikaan varsat irti. Laitumella alkoi vilkas töminä ja vilinä. Nuoret pysyivät hyvin yhtenä rykelmänä ja tutkimustyötä tehtiin ahkerasti. Suurempia paineja ei nähty, mutta jäämme seuraamaan lauman hierarkian muodostumista.

Orilaidun 3-vuotiaille saaressa
Olimme sopineet laitumelle laskun vasta klo 16, koska aamulla oli nuoret orit ja päivällä tammojen laitumelle lasku. Kellonaika oli hyvä, että tulijat saivat rauhassa ajaa paikanpäälle ja valmistautua koitokseen. Myös apukädet saapuivat paikalle valmistelemaan venettä. Tämä laidun koostui täysin ulkopuolisista varsoista, joten yhtäkään tuttua hevosta ei ollut edes aloitukseen. Jännittävä päivä, kertakaikkiaan. Saarilaidun pääsi ensimmäistä kertaa käyttöön. Ensimmäisenä uittoon otettiin varsa, joka oli tottunut uimari. Näin myös soutaja pääsi helpommalla ja tottumaan tilanteeseen. Pakko on kehua, että kaikki orit tulivat todella upeasti uiden yli! Monetkaan eivät kiukutellut ja vastustellut veteen menoa, vaan lähes kaikki astelivat rohkeasti veteen ja pienen painostuksen jälkeen uskaltautuivat uimaan. Kun kaikki orit oli saatu saarelle, päästettiin pedot irti. Syntyi kolme eri kuppikuntaa. Välillä kuppikunnat vierailivat toisessa minilaumassa, selvittelivät välejä ja lopulta palasi omaan porukkaan. Kolmen porukat kestivät muutamia päiviä, kunnes lauma yhtenäistyi. Johtajaksi päätyi loputa suomenhevosori Moon Korona. Suurempia yhteenottoja ei tullut, eli johtajan paikka oli saavutettavissa helposti.

Tammalaidun 1-3-vuotiaille
Tänä vuonna tammalaidun oli mitä ihanteellisin paikka, nimittäin laitumelta löytyi aivan kaikkea. Oli matala joki, metsää, peltoa, hiekkaa, katosta ja pieni lampi. Lauma tulee koostumaan eri kokoisista tammoista, neljä 3-vuotiasta ja yksi 2-vuotias tamma pääsee tänään tutustumaan porukkaansa. Olimme sopineet laitumelle laskun klo 13 ja kaikki saapuivat sen verran aikaisin, että laitumelle pääsy päästiin tekemään jo tunti aikaisemmin. Väri ja kokokirjo tulee olemaan huvittava! Tammat päästettiin irti ja osa lähti vauhdikkaasti juoksemaan laidunta pidemmälle, osa jäi hölmönä seisomaan paikoilleen ja tämä nuorimmainen lähti seuraamaan omistajaansa kohti porttia. Tammalaitumella on varsin eri meininki kuin oreilla... Hämmästynyt tilanne kesti muutaman minuutin, kunnes tulijat huomasivat uudet vierailijat ja lähtivät jännittäen tutustumaan uusiin kavereihin. Tammamaisia kimakoita kiljahduksia kuului oikeastaan koko päivän. Laidun oli sijoitettu tallin läheisyyteen, joten seuraaminen oli helpompaa, ellei lauma ollut lähtenyt laitumen perälle joelle. Mitään rähinää ei syntynyt, aika rauhallinen porukka näyttää tänä vuonna olevan. Pienin tulija oli welsh-poni, joka pomotti isompiaan tomerasti. Sille saimme nauraa muutamia kertoja! Tämä lauma oli todella tasainen ja kaikki tulivat toistensa kanssa toimeen. Suurempia porukoita ei syntynyt, mutta selvästi näki, ketkä tuli kenen kansa parhaiten toimeen. Tasapainoinen ja tiivis porukka!
Orilaidun 1- & 2-vuotiaille - 2/8

Orange Wood's Flipper - 1v
Flipperiin luottoni on kova, vaikka kyseessä on vielä niin nuori orivarsa. Se on kuitenkin osoittanut olevansa todella fiksu kaikissa tilanteissa eikä ole vielä kertaakaan tähän mennessä tehnyt mitään ikävässä mielessä yllättävää - en siis uskonut, että laidunkausi ehkä vähän "hurjienkin" nuorukaisten kanssa toisi ongelmia. Päinvastoin, kokemus voisi karaista ehkä vähän turhankin hissukkaa Flipperiä ja olla samalla sille lopullinen vieroitusriitti irti emästään. Alkuun Flipper oli hieman ihmeissään paikasta, tilanteesta ja muista hevosista, mutta pian se jo lähti lauman matkaan kuin perskärpänen. Se ei ujostellut, mutta oli selvästi alistuva ja muista jälkeen jäävä; se seurasi mieluummin rohkeampia, kuin olisi itse tehnyt mitään. Toisten heitellessä riemupukkeja Flipper lähinnä ravasi jonkin matkaa ja siinä se. Mutta sellainen tuo meidän Flipper vähän on - asiat otetaan rauhallisesti ja... no, rauhassa.

Kommentit: Flipperi juoksi alkuun kaikkien perässä, se oli selvästi hämmentynyt tilanteesta. Monet orit tulivat aivan iholle ja Flipperi maiskutti alistumisen merkiksi välittömästi. Se pysyi tiivisti lauman mukana ja muutaman päivän kuluttua, kun laumanjohtajan paikka oli vakavasti hakusessa muutamilla, Flipper pysyi sopivan kaukana muiden mittelöistä. Tämä varsa on erittäin rohkea, se tuli nähtyä. Vaikka tilanteet jännittivät sitä todella paljon, se uskaltautui pysyä lauman mukana, vaikkakin takavasemmalla. Flipperi oli saanut meidän omista hevosista toisen yksivuotiaan ystäväksi, koska usein näin Flipperin ja tämän toisen orin vierekkäin laiduntamassa ja sukimassa toisiaan. Tästä varsasta huomasi, että sitä oli käsitelty kotona! Ihmisille aivan ihana, joka asteli aina reippaasti vastaan hakemaan rapsutuksia.

Loitsulan Myrick - 1v
Myrick on vielä pieni ori, joka viihtyy kotona tuttujen kamujen jaloissa ja emätamman helmoissa. Laitumella sen toivotaan itsenäistyvän ja saavan hieman itseluottamusta ja otetta elämään, vaikka alkuun uusi ympäristö uusine kavereineen jännittää varsaa varmasti. Myrick on ikätovereitaan kohtaan ensin varmasti kovin ujo, mutta rohkaistunee ja tekee tuttavuutta uusien kavereiden kanssa. Ja kohta ravataan jo kylki kyljessä! Se on pohjimmiltaan äärettömän seurallinen ja jaksaa temmeltää ja riehua. Myrick on sopuisa poni, joka mieluiten itse väistää toista kuin alkaa nahistelemaan.

Kommentit: Myrick oli selkeästi porukan pienin ja toki varovaisin. Kun hevoset päästettiin irti, Myrick paineli ensin lähimpään nurkkaan muita karkuun. Tilanne tasoittui, kun alkujärkytyksestä selvittiin. Muut orit huomasivat myöhemmin nurkkaan piiloon menneen hevosen ja kaikki lähtivät tutkimaan uuden kaverin. Myrick maiskutteli paljon ja alistui muille. Jos joku sitä oli komottamassa, Myrick poistui tilanteesta. Pikkuinen Myrick oli pahnan pohjimmainen koko laidunkauden, mutta onneksi ruokaa riitti reilusti kaikille. Ihmisiä kohtaan Myrick oli vastaanottavainen ja hellä. Se asteli luoksemme kuin toivoen, että pelastaisimme sen ja veisimme sen laitumelta pois. Välillä isommat hevoset pelottivat sitä, koska vauhti ja paini näytti hurjalta. Se sai hyvin olla myös rauhassa, sitä ei kiusattu. Kukaan ei käyttänyt tilaisuutta hyväksi, vaikka huomattiin yhden pelkäävän enemmän. Myrick laidunsi muiden kanssa ja huolehti muiden hyvinvoinnista sukimalla. Vaikka ori enemmän jäi sivusta seuraan muiden painimista, myös pikkuinen Myrick kirmasi vauhdikkaasti muun lauman kanssa pitkin laidunta. Kauden loputtua Myrick oli hyvin saanut massaa kerrytettyä.


Orilaidun 3-vuotiaille saaressa - 4/10

Perilous Peter - 3v
Pienikokoinen ori varsa, joka myös käyttäytyy kuin taskuraketti. Erittäin rohkea ori jota ei uudet paikat hetkauta ja joka ottaa empimättä sen pääjehun paikan ja on valmis kisailemaan siitä, kuka sille pallille oikeasti kuuluu! Ihmisille ihana halinalle, jonka kanssa onnistuu kaikki toimenpiteet yhtään ilman kysymyksiä. Olemme käyneet uimassa, joten kyllä Petterin pitäisi selvitä sinne saarelle asti!

Kommentit: Petteri oli ensimmäinen uhri, joka pääsi uimaan saarelle. Se asteli veteen rohkeasti ja muutaman mielenosoituksena esitetyn pystyys nousemisen jälkeen Petteri lähti hyvin uimaan veneen perässä. Saarelle päästyä se katseli hetken hämillään ympärilleen, kunnes painoi turpansa heinäpeltoon. Nuori ori viiletti laitumella paljon toisen puoliverivarsan, Vincentin kanssa. Tällä parivaljakolla synkkasi hyvin ja alusta loppuun asti ne olivat todella tiivis paketti. Petteri oli potentiaalinen johtaja, mutta jotenkin laumassa ollut isompi ja muhkean näköinen suomenhevosori oli sille ilmeisesti liikaa. Muutamia kertoja johtajan paikasta käytiin selkeää keskustelua mutta Petteri perääntyi ja tyytyi Vincentin seuraan.

Vincent - 3-vuotias
Vinssi on pieni kiusankappale joka purkaa laumaepävarmuuttaan kiusaamalla muita hevosia. Sitten kun Vinssi löytää paikkansa laumassa, siitä tulee mukava ja leikkisä nuori ori. Johtajaksi mustasta ei ole, johtuen sen epävarmuudesta. Toivon, että ori saa laidunkauden aikana varmuutta muiden hevosten seurassa olemiseen ja oppii tulkitsemaan muiden hevosten kehonkieltä paremmin.

Kommentit: Saaren kolmas asukas oli aluksi sitä mieltä, että vesi syö hänet. Pienen paineistuksen avulla ori saatiin veteen ja sitten se menikin oikein sujuvasti saarelle asti. Ehkä se alku kastaminen oli se pahin. Saarelle päästyä ori vaikutti saaneen kunnon virtapiikin, koska sitä sai tosissaan yrittää hillitä. Vinssi olisi ollut valmis heti lähteä tutkimaan uusia paikkoja. Kun orit päästettiin irti, Vinssi juoksi muiden ympärillä kuin mikäkin holtiton nuori. Vaikka kaviota tuli ja äkäisiä vinkaisuja, Vinssi vain jatkoi rallittamistaan. Vinssi sai muutaman kerran isommin selkäänsä kahdelta muulta orilta, joka palautti hevosen kaviot takaisin maahan. Sen jälkeen Vinssi rauhottui ja lopetti säheltämisen. Ori pysyi hyvin lauman mukana, eikä johtajuudesta lähtenyt neuvottelemaan. Vinssi oli laumassa se, joka sai aikaan säpinää ja vauhtia. Muut halusivat nauttia laitumen antimista, mitä tekee Vinssi - haastaa muita ja jos ei muut leiki, ori juoksi pitkin yksinään ja pukitteli ja pomppi onnellisen näköisenä. Ihmisiä kohtaan kiltti, vaikkakin välillä sai varpaitaan varoa. Laihtui laidunkauden aikana, vaikka ruokaa oli paljolti tarjolla. Jos läskiä lähti, tuli lihasta varmasti saman verran kroppaan, sen verran ahkera liikkuja se oli!

Moon Korona - 3v
Rontti esitti oikein isoa oria jokaiselle, johon se matkansa varrella törmäsi. Taluttajalla oli pienoisia ongelmia pitää nuori ori kurissa, mutta sai tämän kuitenkin vietyä hengissä rantaan asti. Vesi jännitti Ronttia suuresti, mutta lopulta ori hyppäsi suurella loikalla järveen seuratakseen lajitovereitaan. Saareen päästyään virtaa vielä riitti, mutta aika nopeasti ruoka alkoi maistumaan.

Kommentit: Rontti oli todella virkeä ja sitä sai pidellä tosissaan kiinni. Uiminen oli sen mielestä kamalaa, eikä se mielellään veteen olisi tullut. Päätös oli tehty, että kaikki menevät saarilaitumelle ja niin me toteutimme sen. Myös Rontti saatiin veteen kauniilla loikalla (ei ollut kaukana ettei veneeseen asti ponnannut) ja soutaja sai tehdä tosissaan töitä päästäkseen hevosta karkuun. Sen uintinopeus oli todella kova! Saarella suurin energia jäi veteen, mutta muut kiinnostivat äärimmäisen paljon. Lopulta kun orit päästettiin irti, Rontti kirmasi muita kohti todella tomerasti. Se oli valmis painimaan ja jo kaukaa näki, että tämä hevonen tulee johtajan paikkaa hakemaan tosissaan. Siellä missä oli suurimmat painit, siellä oli myös Rontti. Muutamia päiviä siinä kesti, että Rontti otti paikkansa johtajana. Sitä havitteli myös puoliveriori, mutta Rontin massa oli sille varmaan liikaa. Rontti oli kuitenkin säyseä johtaja. Se kirputti muita, osallistui leikkeihin ja vauhtikilpailuihin. Mutta jos joku alkoi liikaa purnata, Rontti antoi kovemmalla kädellä takaisin. Ihmisiä kohtaan kuitenkin todella ihana ja kiltti, mutta ajoi muita pois ihmisten luota ja siinä kohtaa sitä sai vähän jo varoakin.

Karjalan Kunnailla - 3v
Kauno oli hieman rauhallisempi kuin tallitoverinsa, mutta hörisi silti koreasti uusille tuttavuksille. Järveen meno orille oli helppoa ja se olikin odotettavissa - Kauno rakastaa pesupaikkaa ja pesemistä. Saaressa tutustuttiin innokkaasti lajitovereihin ja otettiin vähän painia. Kauno on johtajamateriaalia, mutta ei lähde taistelemaan siitä, jotta rauha säilyisi.

Kommentit: Kun tuli Kaunon vuoro viimeisenä, ori asteli onnellisen näköisenä veteen. Se kuopi vettä etujalallaan eikä meinannut malttaa liikkua eteenpäin. Veden roiskuttaminen näytti olevan niin kivaa! Uiminen ei tuottanut mitään ongelmia. Kun hevoset päästettiin irti, Kauno oli porukan kovaäänisin yksilö. Se kiljahteli ja heitteli etujalkojaan tomerasti - kauan ei kaveri saanut sitä haistella. Vartin kuluttua kun kaikki hevoset oli tutkittu ja muutamat painit painittu, ruoka alkoi kiinnostamaan. Saaren antimet olivat todella rehevät ja Kaino alkoi syömään, kun muut vielä mittelivät voimistaan. Kauden päätteeksi Kaino oli kerännyt kauniin heinämahan itselleen. Se ei välittänyt muiden painimisista mutta se lähti mielellään muiden juoksukilpailuihin mukaan. Iltaruokinnassa Kaino olisi mielellään myös syönyt muidenkin kivennäiset. Tarvimme aina jonkun lisäkäden mukaan varmistamaan, että tämä herra pysyy omalla kipollaan.


Tammalaidun 1-3-vuotiaille - 5/12

Orange Wood's Malibu - 2v
Malibu poti jonkin sortin ahdistusta kesälaitumelle lähtiessä: se käyttäytyi levottomasti ja stressaantuneesti ja väisteli muita hevosia kuin ruttoa. Vähän olin huolissani, että pitäisikö sen kanssa lähteä takaisin kotiin, mutta kun varsat viimein päästettiin irti, lähti Malibukin muiden mukana ja äkkiä kaikki panikointi oli siitä poissa - se laukkasi häntä ylhäällä ja tyytyväisesti höristen lauman joukossa ja nahistelipa jopa leikkisästi toisen varsan kanssa. Alkuilon tyynnyttyä Malibu palasi takaisin aidalle katselemaan ihmisiä ja hörisemään, sillä niin ihmisrakas se on, että jopa vapauden keskellä noita kaksijalkaisiakin pitää muistaa... Saatoin olla vain tyytyväinen, kun Malibu asettautui onnellisen oloisena syömään vehreää.

Kommentit: Malibu oli kokoajan todella jännittynyt ja lopulta kun hevoset laskettiin irti, Malibu seisoi hämillään paikoillaan. Se ei tiennyt mitä tehdä. Osa laumasta lähti laukkaamaan peremmälle laidunta, osa seisoi paikoillaan ja muutama lähti tutkimaan uusia tuttavuuksia. Malibu ei oikein tiennyt mitä tekisi ja lähtikin sitten omistajansa perässä kävelemään kohti porttia. Omistaja taputti varsaansa ja sujahti portin alta. Malibu seisoi jonkin aikaa portilla, kunnes sitä lähestyi suomenhevostamma. Malibu maiskutteli alistuvaisesti ja tamma jatkoi matkaansa. Kesti yllättävän pitkä aika, kunnes Malibu itse uskalsi lähteä tutustumaan muihin. Kukaan ei kaikesta huolimatta kiusannut porukan nuorimmaista. Viikon kuluttua Malibu pysytteli tiiviisti lauman mukana, jopa leikeissä. Ihmisen saapuessa laitumelle, Malibu ravasi kohti höristen. Se kaipaisi rapsutuksia ja herkkuja, joita joskus taskusta saattoi löytää. Malibu keräsi massaa itselleen kauden loputtua.

Roseate - 3v
Ruusa on ihastuttava tamma varsa, joka on kiltti ja kohtelias ihmisille, mutta muiden hevosten seurassa yrittää kivuta arvojärjestyksessä. Periksiantamaton nuori tamma, joka on joutunut jo käymään muutamissa kissanristiäisissä ja uudet paikat eivät ainakaan tähän mennessä ole aiheuttaneet suurta ongelmaa.

Kommentit: Ruusa asteli levottomasti omistajansa ympärillä, vaikka ruohoa oli jaloissa tarjolla. Ruusaa jännitti enemmän hevoset, kun itse tilanne. Kun tammat päästettiin irti, Ruusa lähti pukkilaukalla kiitämään kohti laitumen toista päätyä. Sitten se hokasi, että muut jäivät portin suunnalle ja käänsi suuntansa yhtä vauhdikkaasti takaisin. Jännityksestä huolimatta Ruusa lähti tutustumaan muihin tohkeissaan. Kaikki tammat olivat suhteellisen kilttejä, eikä kaviota tullut juuri ollenkaan, kiljumista senkin edestä. Ruusa kiinnitti huomionsa porukan pienimpään welsh tammaan. Myöhemmin niistä tuli loistava parivaljakko! Ne leikkivät eniten keskenään ja laidunsivat vierekkäin. Jos toinen hevonen kiukutteli Ruusalle, tamma antoi kyllä takaisin. Melkein voisin epäillä, että lopulta Ruusa oli joukkueen pomo. Muut seurasivat Ruusaa useimmiten, mutta aika hyvin lauma kulki tasaisesti yhdessä laiduntaen.

Moorgate Honeycloud - 3v
Yhtään en epäröinyt järjetöntä ideaani lähettää pikkuinen ponivauvani kauas Suomeen laiduntamaan vieraiden hevosvarsojen kanssa... Hani ei tosin ole enää mikään vauva, ainakaan omasta mielestään. Poni meinaan heti irti päästyään rynnisti tekemään itseään huomattavasti isompiin tammoihin tuttavuutta asiaankuuluvalla tavalla äänekkäästi kiljahdellen. Muita taisi lähinnä naurattaa kääpiön rehentely, mutta sitähän Hani ei itse tajunnut. Tosin vihreä vei lopulta sen voiton ja termiitti jätti muut rauhaan.

Kommentit: Hani oli porukan pienin, mutta ehkä kovapäisin olento. Sen rohkeutta ja päättäväisyyttä sai vain ihailla! Vaikka muut olivat kooltaan suurempia, Hani pärjäsi niiden kanssa hyvin. Hani löysi sielunkumppanin Ruusasta. Sen kanssa oli kivat leikit ja laidunta oli turvallista syödä kaverin kyljessä kiinni. Hania kutsuttiin lauman vara bossiksi. Ruusa oli luultavasti johtaja ja sen kyljessä asteli aina pieni Hani-poni. Ääntä tästä pikkuisesta lähti kuin isosta hevosesta. Se komensi muita todella topakasti ja sai isot suomenhevosetkin kuriin. Hani oli aina touhuissa mukana mutta varsin ahne ruoalle se oli. Iltaruokinnassa sai aina ottaa mukaan apukäsiä pitämään Hani omalla ruokakipolla. Hani toi laumaan kivaa piristystä ja selvästi kaikki pitivät tästä pienestä pippurisesta ponista.

Ketolan Purritar - 3v
Taru oli koko reissun alusta asti hieman ujona ja hämillään. Isolla laitumella oli kyllä mukava laukata, mutta uudet hevoskaverit olivat hieman pelottavia. Onneksi Tarun tarhakaveri Selma lähti mukaan ja piti huolen toveristaan. Kovin kauaa ujostelu ei kuitenkaan jatkunut ja Taru löysi kavereita muutamasta rauhallisemmasta yksilöstä. Niin ja maistui se ruohokin.

Kommentit: Taru oli alkuun todella epäröivä ja haki turvaa tallikaveristaan. Muiden tullessa tutustumaan siihen Taru maiskutti ja näytti alistuvan, vaikkei toinen ollut vielä lähellä. Muutamaan tuntiin Taru ei ottanut kontaktia muihin hevosiin, mutta lauman ainoaan poniin Haniin Taru uskaltautui tutustua. Illalla Taru jo mennä vilisti vauhdikkaasti muun lauman mukana ja jännitys oli selvästi lauennut. Taru oli löytänyt kaverikseen täplikkään ara-appaloosa varsan Malibun. Myös Malibu oli todella arka ja porukan nuorin, ehkä Taru sen takia ystävystyi parhaiten tämän kanssa. He löysivät toisistaan turvan. Taru kulki lauman mukana tiiviisti, vaikka ruoka olisi ollut kiinnostavaa mutta lauma liikkui, vaihtoehtoja ei ollut kuin seurata. Yksinäisyys oli pelottavaa. Ihmisiä kohtaan Taru oli utelias ja kiltti. Taru oli laitumen yksi rauhallisimmasta ja hiljaisimmista yksilöistä.

Villahaan Selmiina - 3v
Selma oli oikein innoissaan uusista hevoskavereistaan sekä loputtomasta vihreästä. Tamma tutustui muihin hevosiin innokkaasti höristen ja alkoi nopeasti vaatimaan johtajatamman roolia. Tarun ollessa hieman syrjemmällä muusta porukasta, Selma haki kaverinsa ja rauhoitti tätä olemuksellaan. Ruohokin näytti maistuvan, mitä sitä nyt juoksentelulta ehti syömään.

Kommentit: Selma vaikutti todella säyseältä ennen laitumelle laskua, mutta kun riimu otettiin pois, hevonen lähti tanner tömistäen tutustumaan muihin. Sen tallikaveri Taru yritti pysyä kaverinsa mukana, koska sitä pelotti tilanne ja uudet hevoset. Selma oli porukan rohkein ja ehkä se villein pakkaus. Tämä tamma oli se, joka sai porukkaan vauhtia ja meininkiä. Ruusan kanssa sillä oli nokkapokkaa, koska kaksi vahvaluonteista tammaa kinastelivat varmasti valtijaan paikasta. Selma ei kauan jaksanut Ruusan kanssa vääntää asiasta, vaan siirtyi mielummin kauemmaksi syömään tai jatkamaan omia leikkejään. Selma huolehti koko lauman hyvinvoinnista sukimalla kaikkia. Selvästi muiden hevosten ja ponien huomio oli sille mieleistä. Ääntä tästä eläimestä lähtee järisyttävä määrä. Muutaman ensimmäisen päivän Selman leikkiin kuului lähes aina jonkinlainen mylvintä tai kiljuminen. Takajalka jousi todella herkästi, mutta vain uhkailu mielessä. Selma rakasti ruokaa ja se näkyi kauden loputtua myös omistajansa silmiin. Tamma oli kerännyt kauniin heinämahan itselleen ja ainakin tämä neiti lähti tyytyväisenä kotiinsa. Todella ihastuttava ja hurmaava luonteinen hevonen!
"Hän tulee vielä. En koskaan voi lopettaa odottamista. Minä uskon. Haamunhuoma on tyyni.
Ole kanssani. Olen kanssasi ikuisesti. Pidän sinusta huolen."


© Hornanhovi 2018 | ulkoasu © turri | virtuaalitalli | virtuaalihevonen | a sim-game horse