:: Mairoth Shetlands ::

Mairoth Nymphea

Virallinen nimi Mairoth Nymphea
Rekisteritiedot VH19-017-0451
Rotu, sukupuoli Shetlanninponi, tamma
Väri, säkäkorkeus Rautias, 99cm
Syntymäaika, ikä 04.09.2019 - 8-vuotias
Painotuslaji Valjakkopainotus (noviisi)
Kasvattaja Sorel / Mairoth Shetlands
Omistaja Sorel (VRL-00884) / Mairoth
Saavutukset KTK-II

Mairoth Nymphea oli todella odotettu varsa. Vanhemmat olivat saaneet jo jälkeläisiä mutta nyt oli aika suunnitella pienokainen, joka jäisi jatkamaan kotiin tätä upeaa sukulinjaa. Nymphea syntyi aamuyöllä, jonka lopulta ohitin täysin. Tallissa oli kamera ja tänään oli minun yövartio, mutta jotenkin vain unihiekkaa oli sen verran silmissä, että havahduin vasta aamulla kuuden aikaan. Katsoin kameraa ja siellä oli varsa emänsä vierellä hoipertamassa. Ehkä muutaman kirosanan luettelin kun askelsin unisena yläkerran rappusia alas, samalla räpläten puhelintani kun laitoin Minkalle viestiä. Kun pääsin lopulta talliin, pieni tammavarsa oli jo löytänyt emänsä maitobaarin ja kaikki vaikutti olevan hyvin. Jätin parivaljakon rauhassa tutustumaan toisiinsa ja aloitin aamutallin tekemisen.

Nympheasta on kasvanut sosiaalinen herkkis, joka reagoi muuttuviin tilanteisiin aina pienellä varauksella. Liian kovakourainen tai hätäinen hoitaja saa tamman hermostuneeksi, mutta rauhallisen ja tasapainoisen ihmisen kanssa toimii kuin ihmisenmieli. Nymphea nauttii rapsuttelusta, etenkin kainalon alueelta. Sen ylähuuli on pitkällä ja pää nytkyttää edestakaisin ponin nauttiessa. Lasten kanssa Nymphea on aina varuillaan, sen mielestä lapset ovat liian arvaamattomia ja hätäisiä. Nopeat käden liikkeet saavat sen ottamaan askeleen taaksepäin, vaikka koskaan sille ei ole mitään ihmeellistä tapahtunut. Myös muita poneja kohtaan Nymphea on todella alistuva ja väistää muita pienestäkin vihjeestä. Hoitaa voi missä tahansa, kannattaa karsinassa hoitaessa muistaa pieni hellittely hetki neidin kanssa, se todella rakastaa sitä!

Valjaiden tuttu kilinä saa Nymphean valppaaksi, se tietää aina jotain kivaa! Ponilla on hyvä työmoraali ja se lähtee touhuihin mukaan aina mielellään. Nymphean koulutus on tehty rauhassa ja maltilla, juurikin sen herkkyyden takia. Liikaa kiirehtimällä ja hutiloiden, jouduimme ottamaan opetuksessa askeleita taaksepäin, joten virheistä nopeasti oppineena tiesimme kuinka toimia. Tammasta onkin kuoriutunut todella näyttävä, menevä ja taitava valjakkoponi! Sillä on kaunis, tasainen ja iso liike. Ohjastuntuma täytyy aina olla tasainen ja kevyt, avut menevät kyllä pienestä läpi. Nymphea on enemmän menevä kuin laiska ja pienet pidätteet pitää paketin koossa. Kovissakin vauhdeissa sen saa hyvin hallittua pienillä pidätteillä. Kun sen kanssa on lähes koko ikänsä pelannut Minka, on se järkkymätön ja varma tiimi, jolloin tekemistä on mukava katsoa oli kyseessä sitten tarkkuusajo tai nopeat ja ketteryyttä vaativat radat.

Sukutaulu ja jälkeläiset

i. Hjalldar Thorshe, rt, 102cm
VSN Champion, KTK-III, VVJ-I
ii. Hjalldar Toddshe, rt, 104cm iii. Rimwel Tyrion
iie. Virkehøj Lise
ie. Hjalldar Florashe, rt, 101cm iei. Pjority
iee. Hjalldar Fifi
e. Tink A Tink A Tooshe, rt, 102cm
Ch, KTK-II
ei. Tornado Kingshe, vkk, 103cm eii. Trouble Maker
eie. Hurrigane Fairy
ee. Deep Blue Watershe, rt, 100cm eei. Dazzle'n'Daze
eee. Watermelon Bird

t. Mairoth Calliantha s. 03.01.2021 isä. Huvin Wraithcrush om. Mari H.    » Hyppykapasiteetti ja rohkeus:
    » Nopeus ja kestävyys:
    » Kuuliaisuus ja luonne:
    » Tahti ja irtonaisuus:
    » Tarkkuus ja ketteryys:

    ♦ Valjakkoajossa op ( vt. / )
★ Kilpaillut vain porrastetuissa kilpailuissa.
★ Tavoitteena VVJ-laatuarvostelu & SHLA


Päiväkirja ja valmennukset

00.00.0000: Päiväkirjamerkintä

-ulkoasu © Cery 2018  ▪  taustakuva © josemdelaa CC 1.0 & Shady Acres Mini-Shetlands ▪  kaikki muu materiaali © Mairoth Shetlands
Tämä on virtuaalitalli  ▪  This is a sim-game stable  ▪  Virtuaalihevonen  ▪  a sim-game horse