:: Mairoth Shetlands ::

Gregoor Pink Ink

Virallinen nimi Gregoor Pink Ink
Rekisteritiedot VH18-017-0383
Rotu, sukupuoli Shetlanninponi, tamma
Väri, säkäkorkeus Musta, 102cm
Syntymäaika, ikä 06.05.2018 - 8-vuotias
Painotuslaji Valjakkopainotus (vaativa)
Tuonut Lissu T. (GBR)
Omistaja Sorel (VRL-00884) / Mairoth
Saavutukset KTK-III

Gregoor Pink Ink, tai tutummille pelkkä Pinki, on suloinen ja melko äkäinen pikku otus: mitä ikinä teetkin tälle neidille, niin vastassa on aina nyrpistelevä ilme tai jekku takataskussa tai hihansuussa. Mutta voitettuasi tämän pikkuneidin sydämen, se tekee kaiken haluamasi ja on oikea unelmaponi.

Pinki on hyvin vilkas ja vaikea tamma. Neiti testaa kaikkia käsittelijöitään ja kaipaa elämäänsä haasteita ja virkistystä. Liiat vapaapäivät ja tylsä tarha ovat omiaan innostamaan tammaa karkailuun ja pieneen pahantekoon. Tamma ei kuitenkaan ole ilkeä, hiukan ylivilkas vain. Jos neidin haluaa kuulolle ja rauhalliseksi, paras keino siihen on ratsastaa monena päivänä kyllästymiseen asti ja tuohuilla sen jälkeen sen kanssa tallissa. Pinki nauttii rapsuttelusta ja tykkää muutenkin kun sen kanssa puuhaillaan. Tammalla on kuitenkin tapana pyöriä ja näykkiä, varsinkin jos osaamattomia tai hiukankin pelokkaita henkilöitä päästetään käsittelemään sitä. Näykkiminen on paha tapa, josta tammaa ei tunnu saavan millään irti. Kun tietty ihminen huomauttaa siitä riittävän monta kertaa ja voittaa Pinkin luottamuksen, ei se enää samalla henkilölle uhoa. Kavioiden putsaaminen on Pinkin kanssa melkoinen operaatio.

"Hahaa! Nyt mä purasen!" Kyllä, tuo lause saattaa esiintyä useammin kuin usein Pinkin päässä kun sitä hoitaa. Harjatessa, riimua laittessa, kavioita puhdistaessa, varustaessa... Ainoa paikka, missä Pinki osaa olla kunnolla, on pesuboxi. Kipakka Pinki on siellä kuin sulaa vahaa käsissäsi, se nimittäin rakastaa pesemistä yli kaiken. Myös rapsuttelusta tamma pitää, mutta kohtuudessa sitäkin. Suutaan se ei aukaise, ei sitten millään.. Ellei sinulla sattuisi olemaan vaikka maukasta omenaa taskussasi.

"No nyt sun on aika kyl lentää sielt mun selästä keikkumasta." Tuokin on varmasti yksi Pinkin mietteistä, kun sillä ratsastetaan. Tamma yrittää kaikkea mahdollista päästäkseen eroon riesasta sen selässä: Se yrittää karkailla kentän aidan ali, pysähtelee ennen aikojaan, tekee äkkisyoksähdyksiä sekä äkkipysähdyksiä, napostelee joka ikisen heinän kentän laitamilta. Ei siis mikään unelmaponi ratsastaessa. Laukkaa se ei nosta; kunnolla, viskelee vain häntäänsä ja luimistelee korviaan kuin sanoen: "Turha vaiva, en mä sitä nosta vaikka mikä olis!" Ravissa Pinki tekee äkkpysähdyksiä ja vetää samalla päänsä alas. Tomeralla ja arvonsa tietävällä ratsastajalla Pinki kuitenkin osaa olla ihan säädyllisesti. Ja sattumoisin pikkuneidillä on myös outo taipumus pelätä maiskuttelua ja naksahteluja. Se on siis pahin virhe mitä tamman selässä voi tehdä. Mutta kisoihin meneminen onkin sitten ihan eri juttu. Ehei, Pinki ei ole pahempi kuin kotonaan. Se oikeastaan keskittyy paremmin ja käyttäytyy ihan mukavasti.

Kaikista vähiten temppuilua tapahtuu kärryt perässä. Mitä nyt välillä poni yrittää peruuttaa kärryt ojaan tai olla kulkematta senttiäkään eteenpäin. Pinki on kuitenkin kiva valjakkoponi, joka pienistä jaloistaan huolimatta pystyy uskomattomiin taidonnäytöksiin. Vauhti ei ole ongelma ja jos vain ohjastaja on tasainen ja osaava, saa tämän ponin kanssa aikaan vaikka mitä. Pinki osaa laiskottelun taidon ja käyttää sen kyllä hyödyksi, jos tilaisuus tulee. Poni täytyy pitää ensimmäisestä askeleesta lähtien reippaassa käynnissä ja pitää tahti yllä.

Tamma pistää kisakentillä vipinäksi ja tekee aina parhaansa, joskus ehkä enemmänkin. Voitonhaluiseksi tapauksesti Pinkiä voisi tosiaan sanoa. Pinkin on pakko olla aina lauman johtaja, missä ikinä se sitten onkaan. Pinki komentelee muita mielensä mukaan, vaikkei olekaan kauhean kokenut vielä. Paha sille, joka sitä uhkaa: Pikku Pinki antaa kyllä tupenrapinat!

Uimisestä Pinki tykkää niin, että saattaa kesken maastolenkin laukata lähimpään lätäkköön. Tamman kanssa onkin hauska kahlailla ja uiskennella. Uitossa Pinkin herttainen puoli pääsee oikeuksiinsa ja tamma nauttii täysin siemuksin. Se on jopa leikkisä, eikä missään tapauksessa yritä vahingoittaa ratsastajaa tai uittajaa.

Sukutaulu ja jälkeläiset

i. Prussianblueshe, rn, 100cm
evm
ii. Steelbueshe, rt, 103cm iii. Noort Latte Art
iie. Bay Leaf Ohana
ie. Sapphiresongsshe, m, 101cm iei. Royal Drama
iee. Appelqvist Supermodel
e. Gregoor Barbiepinkshe, m, 102cm
evm
ei. Mobile Horrorshe, m, 98cm eii. Quinleigh Radiowaves
eie. Blind in Paradise
ee. Gregoor Tattoo Inkshe, rn, 100cm eei. Mosaic Mess
eee. Gregoor Ink Stains

t. Huvin Pinto Ink s. 10.04.2019 isä. Coalville Duncan om. indy KTK-II
o. Mairoth Trivium s. 12.09.2019 isä. Hjalldar Thor om. Sorel
t. Mairoth Mango Tango s. 16.03.2020 isä. Razzmatazz X om. alina    » Hyppykapasiteetti ja rohkeus:
    » Nopeus ja kestävyys:
    » Kuuliaisuus ja luonne:
    » Tahti ja irtonaisuus:
    » Tarkkuus ja ketteryys:

    ♦ Valjakkoajossa op ( vt. / )
★ Kilpaillut vain porrastetuissa kilpailuissa.
★ Tavoitteena VVJ-laatuarvostelu & SHLAPäiväkirja ja valmennukset

00.00.0000: Päiväkirjamerkintä

-ulkoasu © Cery 2018  ▪  taustakuva © josemdelaa CC 1.0 & Shady Acres Mini-Shetlands ▪  kaikki muu materiaali © Mairoth Shetlands
Tämä on virtuaalitalli  ▪  This is a sim-game stable  ▪  Virtuaalihevonen  ▪  a sim-game horse