Tallin tilukset & ympäristö

Tallin sijainti on paras mahdollinen; naapureita ei ole alle 5km säteellä ja talli sijaitsee päättyvällä tiellä, joten hiekkatiellä ei ole juurikaan autoliikennettä. Tallirakennuksia ympäröi pienemmät tarhat, suuri kenttä sekä maneesi. Laitumet sijaitsevat myös tallirakennuksen lähellä, mutta ovat sijoitettuna hieman kauemmaksi pienten tarhojen taakse. Maneesi on vasta rakennettu, johtuen Englannin sateisista olosuhteista. Etenkin toinen tallinpitäjä on varsinainen kermap*rse, joka vaatii mukavuuksia arkeensa.

Päätallissa on kolmisenkymmentä karsinaa, jotka ovat suunniteltu pienille poneille. Muutama karsina on isompia varsomiskarsinoita. Pääsääntöisesti ponit käyttävät kolmea eri pihattoa. Pihattorakennukset ovat tilavia ja hyvin suojattuja, joista suora kulku suuremmille laitumille. Lohkoja vaihdellaan tarvittaessa. Tammat ja orit on jaoteltu turvallisesti eripuolille piha-aluetta. Jokaisessa laidunlohkossa on vähintään tuulensuoja.

Ponien hoitaminen tapahtuu tallissa käytävälle kiinnitettynä tai ulkona olevilla hoitopuomeilla. Tallin toisessa päädyssä sijaitsee tilava varasto, joka on tällä hetkellä täynnä erilaisia kärryjä poneille, löytyy perus koppakärryä, erilaisia valjakkokärryjä sekä perus raviponien kilpakärryjä. Suomesta muutaessa ei tietenkään mistään voinut luopua, vaan kaikki täytyi raahata mukaan. Tallin ympäristössä pääsee hyvin kärryttelemään; 14km pelkkää hiekkatietä, valjakkoajokilpailuita varten tehty rata/alue on vapaassa käytössä, suuret tasaiset pellot antavat lähes rajattomat mahdollisuudet lähteä kärryttelemään. Metsäpalstoille voi lähteä vaikka taluttaen tutkimaan reittejä, yhdeltä palstalta löytyy pieni laavuntyylinen retkeilypaikka, joka on ollut ahkerassa käytössä meidän porukalla.ulkoasu © Cery 2018  ▪  taustakuva © josemdelaa CC 1.0 & Shady Acres Mini-Shetlands ▪  kaikki muu materiaali © Mairoth Shetlands
Tämä on virtuaalitalli  ▪  This is a sim-game stable  ▪  Virtuaalihevonen  ▪  a sim-game horse